Cadeaus

Wie geef je een cadeau op jouw trouwdag?

Afgezien de huwelijksbedankjes voor iedereen, hoe bepaal je wie je persoonlijke cadeaus geeft op jouw speciale dag?

Jarenlang was de hoofdtraditie dat bruiden en bruidegommen elkaar iets gaven als een manier om hun liefde voor elkaar uit te drukken. Deze cadeau-gevende traditie werd ook gebruikt om opwinding en dankbaarheid uit te drukken voor hun nieuwe leven samen. De laatste jaren gebeurt dit weinig, hoewel een boudoir-shoot natuurlijk wel heel gaaf is om voor je aanstaande te doen!

BrideSide heeft een aantal personen omschreven waarvan wij vinden dat zij wel een persoonlijk bedankje/cadeau mogen krijgen:

Je aanstaande

De meest belangrijke: je toekomstige man. Dit is de eerste persoon aan wie je moet denken. Het kan een foto zijn van jullie eerste date of een paar sokken dat hij kan dragen op de bruiloft. Je kunt iets kiezen dat zo groot of zo klein is als je wilt. Alles is mogelijk!

Ouders

Je kunt je ouders iets simpels geven om hen te bedanken dat ze er in de loop der jaren voor je zijn geweest. Door hun ben je opgevoed en nu ben je volwassen geworden. Het gaat daarom meer om een symbolisch gebaar dan een cadeau. Het is altijd leuk om jeugdsentiment op te halen. Dit geldt natuurlijk ook voor je schoonouders.

Ceremoniemeester

Als er iemand is die veel heeft geholpen met organiseren van jouw bijzondere dag, is het je ceremoniemeester wel! Hij/zij heeft tenslotte veel vrije tijd gestoken in het organiseren van jouw bruiloft. Het is wel zo netjes om hem/haar persoonlijk te bedanken voor alle hulp in de vorm van een cadeau(tje).

Getuigen

Zonder getuigen, geen huwelijk. Het is daarom een hele belangrijke taak! Jullie getuigen hebben daarom zeker een bedankje verdiend, ook al is het een hele eer dat zij hiervoor zijn gevraagd.

Bruidsmeisje(s) en bruidsjonker(s)

Heeft je bruidsmeisje of maid of honor jouw vrijgezellenfeestje georganiseerd? Of belde je haar midden in de nacht omdat je je zorgen maakte over je jurk? Dat is dan zeker een cadeautje waard! Het hoeft echt maar iets kleins te zijn, maar de aandacht en de persoonlijke ‘touch’ worden altijd zeer op prijs gesteld, ook bij de ‘best man’ of de bruidsjonkers.

Bruidskinderen

Had je een schattig bloemenmeisje of stoere ringdrager? Of zat je nichtje ’s avonds bij het gastenboek of de bedankjes? Dan vinden ze het ongetwijfeld leuk om een cadeautje te krijgen als dank voor hun hulp en aandenken aan hun speciale taak.

Tot slot

Vergeet niet dat jullie grote dag over jullie gaat en dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het geven van cadeaus aan iedereen – het is hun taak om jullie iets te schenken! Maar er is niets mis met het geven van cadeautjes om iets speciaals te doen voor je dierbaren. Aan wie je een geschenkje geeft is natuurlijk volledig jouw eigen beslissing!

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

7 originele manieren om je bruidsmeisje te vragen

Lees hier de 7 meest originele manieren om je bruidsmeisje te vragen.

Wel of geen sluier?

Wel of geen sluier?   Heb je je ooit afgevraagd waarom bruiden eigenlijk een sluier dragen? Wij wel, dus we zochten het voor je op! Sluiers werden voor het eerst populair in de Romeinse tijd toen een rood laken werd gebruikt om de bruid van top tot teen te bedekken....

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft?

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft? Dat hangt er vanaf hoe goed je het bruidspaar kent en wat je te besteden hebt.

7x inspiratie goedkope trouwjurken

Niet ieder budget laat een dure trouwjurk toe. Gelukkig zijn niet alle trouwjurken duur. Hieronder geven we je 7x inspiratie van goedkope trouwjurken.

5x Origineel cadeau voor het bruidspaar

Je wordt uitgenodigd om een huwelijk en er staat geen envelopje op de kaart. Wat geef je het bruidspaar dan cadeau? Wij hebben het internet voor je afgezocht en vonden deze items als origineel cadeau voor het bruidspaar. Gepersonaliseerde snijplank, onderzetters en...

Dresscode bruiloft

Alles wat je wilt weten over bruiloft dresscodes lees je hier! Bijvoorbeeld wat je aantrekt als bruiloftsgast en wat je juist niét aantrekt. Wat moet ik aan op een bruiloft? Beslissen wat te dragen naar een bruiloft is niet altijd een gemakkelijke taak. Zodra je hoort...

Haarkammen voor de bruid

Lang haar of kort haar, wel of geen sluier, haar los of opgestoken, bij alle soorten kapsels past een mooie haarkam. In deze blog vind je inspiratie van een aantal verschillende haarkammen. Zit er iets leuks voor je tussen?

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Hoe plan je een ecologische bruiloft: wat, hoe en waar

Een ecologische bruiloft waarbij zo min mogelijk voedsel wordt verspild, en zo weinig mogelijk papierproducten en bloemen worden weggegooid.

Esmé: Ceremoniemeester op de bruiloft van Mandy & Wesley

Op 18 augustus 2017 zijn Mandy en Wesley getrouwd. Esmé was hun ceremoniemeester en heeft op verzoek van het bruidspaar een aantal zaken geregeld.