Cadeaus

Wie geef je een cadeau op jouw trouwdag?

 

Afgezien de huwelijksbedankjes voor iedereen, hoe bepaal je wie je persoonlijke cadeaus geeft op jouw speciale dag?

Jarenlang was de hoofdtraditie dat bruiden en bruidegommen elkaar iets gaven als een manier om hun liefde voor elkaar uit te drukken. Deze cadeau-gevende traditie werd ook gebruikt om opwinding en dankbaarheid uit te drukken voor hun nieuwe leven samen. De laatste jaren gebeurt dit weinig, hoewel een boudoir-shoot natuurlijk wel heel gaaf is om voor je aanstaande te doen!

BrideSide heeft een aantal personen omschreven waarvan wij vinden dat zij wel een persoonlijk bedankje/cadeau mogen krijgen:

Je aanstaande

De meest belangrijke: je toekomstige man. Dit is de eerste persoon aan wie je moet denken. Het kan een foto zijn van jullie eerste date of een paar sokken dat hij kan dragen op de bruiloft. Je kunt iets kiezen dat zo groot of zo klein is als je wilt. Alles is mogelijk!

Ouders

Je kunt je ouders iets simpels geven om hen te bedanken dat ze er in de loop der jaren voor je zijn geweest. Door hun ben je opgevoed en nu ben je volwassen geworden. Het gaat daarom meer om een symbolisch gebaar dan een cadeau. Het is altijd leuk om jeugdsentiment op te halen. Dit geldt natuurlijk ook voor je schoonouders.

Ceremoniemeester

Als er iemand is die veel heeft geholpen met organiseren van jouw bijzondere dag, is het je ceremoniemeester wel! Hij/zij heeft tenslotte veel vrije tijd gestoken in het organiseren van jouw bruiloft. Het is wel zo netjes om hem/haar persoonlijk te bedanken voor alle hulp in de vorm van een cadeau(tje).

Getuigen

Zonder getuigen, geen huwelijk. Het is daarom een hele belangrijke taak! Jullie getuigen hebben daarom zeker een bedankje verdiend, ook al is het een hele eer dat zij hiervoor zijn gevraagd.

Bruidsmeisje(s) en bruidsjonker(s)

Heeft je bruidsmeisje of maid of honor jouw vrijgezellenfeestje georganiseerd? Of belde je haar midden in de nacht omdat je je zorgen maakte over je jurk? Dat is dan zeker een cadeautje waard! Het hoeft echt maar iets kleins te zijn, maar de aandacht en de persoonlijke ‘touch’ worden altijd zeer op prijs gesteld, ook bij de ‘best man’ of de bruidsjonkers.

Bruidskinderen

Had je een schattig bloemenmeisje of stoere ringdrager? Of zat je nichtje ’s avonds bij het gastenboek of de bedankjes? Dan vinden ze het ongetwijfeld leuk om een cadeautje te krijgen als dank voor hun hulp en aandenken aan hun speciale taak.

 

Tot slot

Vergeet niet dat jullie grote dag over jullie gaat en dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het geven van cadeaus aan iedereen – het is hun taak om jullie iets te schenken! Maar er is niets mis met het geven van cadeautjes om iets speciaals te doen voor je dierbaren. Aan wie je een geschenkje geeft is natuurlijk volledig jouw eigen beslissing!

5x Origineel cadeau voor het bruidspaar

5x Origineel cadeau voor het bruidspaar

Je wordt uitgenodigd om een huwelijk en er staat geen envelopje op de kaart. Wat geef je het bruidspaar dan cadeau? Wij hebben het internet voor je afgezocht en vonden deze items als origineel cadeau voor het bruidspaar. Gepersonaliseerde snijplank, onderzetters en...

Lees meer
Cadeau voor de bruidsjonkers (Groomsmen)

Cadeau voor de bruidsjonkers (Groomsmen)

Voor bruidsmeisjes zijn allerlei leuke cadeaus te vinden, maar voor mannen is dat toch een stuk lastiger. Die maak je niet blij met een schattig kettinkje of foto. Wij zijn voor je op zoek gegaan naar een leuk cadeau voor de bruidsjonkers, oftewel je Groomsmen. Die...

Lees meer
Cadeau tips voor een aanzoek

Cadeau tips voor een aanzoek

Niet alle mannen zijn heel romantisch aangelegd. Sommige mannen kunnen daarom wat hulp gebruiken en zoeken tips voor een aanzoek. In dit artikel geven we je een aantal opties waar je jouw aanstaande ongetwijfeld blij mee maakt! #1 Theelichtje met tekst Met dit...

Lees meer
Just Married versiering

Just Married versiering

Gaan je vrienden trouwen? Of stappen je zus en zwager binnenkort in het huwelijksbootje? Hoe tof is het als zij in een versierd huis terugkomen na de huwelijksnacht of huwelijksreis?

Lees meer
Cadeaus voor de aanstaande bruid

Cadeaus voor de aanstaande bruid

De tijd van het jaar is weer aangebroken dat we weer op zoek gaan naar het perfecte kerstcadeau! Zit jouw vriend of verloofde nu al met zijn handen in het haar omdat hij geen idee heeft wat hij onder de kerstboom kan leggen voor je? Wij geven hierbij een aantal tips...

Lees meer
Top 5 wedding-organizers bij het plannen van jouw bruiloft

Top 5 wedding-organizers bij het plannen van jouw bruiloft

Het organiseren van je eigen bruiloft is super leuk, maar je moet ook veel regelen. Er bestaan daarom wedding-organizers die je hierbij kunnen helpen. Deze bevatten informatie, tips, checklists en nog veel meer! You and Me - Weddingplanner Leuke en praktische planner....

Lees meer

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Ketting met hanger bij je trouwjurk

De meest gekozen ketting op bruiloften is een ketting met hanger bij je trouwjurk. Deze zijn altijd goed en staan prachtig bij verschillende halslijnen.

Statement ketting bij je trouwjurk

Hoe groter hoe beter! Soms is het ‘less is more’, maar dat hoeft niet altijd! Heb je een subtiele jurk? Kies dan een statement ketting bij je trouwjurk!

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.

16 To Do’s na je verloving

Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Je hebt een verlovingsring en je gaat trouwen! Volg deze to do’s na je verloving en je bent er klaar voor!

65 liedjes over het huwelijk voor je trouwafspeellijst

Wij gingen op zoek naar liefdesliedjes die heel goed passen op jullie trouwafspeellijst. We hebben de beste nummers voor je verzameld.

De 10 beste nummers om een aanzoek bij te doen

Wist je dat je geuren, smaken en geluiden je herinneren aan bijzondere momenten? Geen enkel aanzoek is dan ook compleet zonder het perfecte nummer.

6 romantische manieren voor een aanzoek tijdens de corona-crisis

Omdat veel stellen hun huwelijksaanzoek hebben uitgesteld, hebben we 6 manieren voor een aanzoek voor je opgeschreven voor een aanzoek tijdens Corona!

Trouwen in het buitenland: De do’s en don’ts van een destination wedding

Droom je over een spectaculaire bruiloft op een prachtig buitenlandse bestemming? Wij geven je antwoorden op 6 vragen over trouwen in het buitenland.

Vliegen met een trouwjurk: het reizen en je jurk inpakken

Als je met een trouwjurk gaat vliegen, moet je van tevoren precies uitzoeken hoe je dat gaat doen, want je wilt vast geen kreukels.