Huwelijksbedankjes

Waarom geef je huwelijksbedankjes?

Wanneer er gasten aanwezig zijn geweest op jouw bruiloft, wil je ze na afloop natuurlijk bedanken voor hun aanwezigheid. Dit worden trouwbedankjes of huwelijksbedankjes genoemd. Het bedankje geef je aan het einde van de avond, vlak voordat je gasten naar huis gaan. Door middel van een bedankje hebben de gasten iets als herinnering aan jullie bijzondere dag. Bedankjes bestaan er in allemaal verschillende soorten en maten, kies iets dat bij jullie (en een eventueel thema) past.

Geschiedenis van de huwelijksbedankjes

Vroeger werd er op bruiloften bruidssuiker uitgedeeld. Dit was een offergave voor voorspoed en geluk. Bruidssuiker stond symbool voor vruchtbaarheid, waardoor deze traditie een huwelijk vol kinderen zou betekenen.

Huwelijksbedankjes anno nu

Het bedankje met bruidssuiker zie je niet veel meer. Deze hebben plaats gemaakt voor vele andere originele manieren om je gasten te bedanken. Een kaartje, een foto, iets om op te eten of iets om te bewaren. Het kan allemaal!

Huwelijksbedankjes versus budget

Tsja, huwelijksbedankjes kosten ook geld en hoe meer gasten er komen, hoe hoger de kosten worden. Zoals aangegeven bestaan de bedankjes in verschillende soorten en maten, en dus ook in verschillende budgetten. Kies een bepaald budget en zoek iets dat hierbij past. Heb je toch iets gevonden dat (ver) boven je budget zit? Dan kun je er voor kiezen om per koppel of per huishouden/gezin een bedankje te geven.

Het presenteren van de huwelijksbedankjes

Het zou erg jammer zijn als je gasten de huwelijksbedankjes niet hebben opgemerkt en deze daarom niet meenemen. Zorg er daarom voor dat de bedankjes als blikvanger gepresenteerd worden, zodat ze deze niet kunnen missen! Versier een tafel, presenteer ze op een etagère of maak (grote) borden om de aandacht te trekken. Het zou natuurlijk heel persoonlijk zijn om iemand (een gast of een van de bruidskinderen) naast de bedankjes te plaatsen zodat diegene de vertrekkende gasten het huwelijksbedankje kan aanbieden.

Laatste update: 7 februari 2020
Op zoek naar een leuk bedankje? We hebben een nieuwe blog geschreven waarbij we de 5 leukste huwelijksbedankjes voor je hebben uitgezocht. Van een gepersonaliseerde flessenopener tot mini flesjes roze gin. Wat is jouw favoriet? Bekijk nu de blog ‘De 5 leukste huwelijksbedankjes‘.

Doosje als trouwbedankje

Doosje als trouwbedankje

Wil je je kosten laag houden voor je bedankjes? Dan zijn deze tips misschien wel iets voor jou. Je kunt een doosje, in welke vorm je maar wilt, vullen met wat je maar wilt! Suikerhartjes, m&m’s, popcorn, het kan allemaal!

Lees meer
De 5 leukste huwelijksbedankjes

De 5 leukste huwelijksbedankjes

Huwelijksbedankjes zijn natuurlijk onmisbaar op jullie huwelijk! Het is als gast heel leuk om een aandenken te krijgen aan jullie mooie dag! En het fijnste is natuurlijk dat het iets is dat je ook kunt gebruiken.. Wij hebben de 5 leukste huwelijksbedankjes onder...

Lees meer
Bruiden vertellen over: keuze huwelijksbedankjes

Bruiden vertellen over: keuze huwelijksbedankjes

De bruiden van BrideSide vertellen over hun keuze van huwelijksbedankjes: Winkelkarmuntjes Wij geven huwelijksbedankjes! Wij vinden dit een leuk aandenken om mee te geven. We waren op zoek naar een bedankje dat ze niet gelijk weggooien, maar er echt iets mee kunnen...

Lees meer

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Ketting met hanger bij je trouwjurk

De meest gekozen ketting op bruiloften is een ketting met hanger bij je trouwjurk. Deze zijn altijd goed en staan prachtig bij verschillende halslijnen.

Statement ketting bij je trouwjurk

Hoe groter hoe beter! Soms is het ‘less is more’, maar dat hoeft niet altijd! Heb je een subtiele jurk? Kies dan een statement ketting bij je trouwjurk!

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.

16 To Do’s na je verloving

Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Je hebt een verlovingsring en je gaat trouwen! Volg deze to do’s na je verloving en je bent er klaar voor!

65 liedjes over het huwelijk voor je trouwafspeellijst

Wij gingen op zoek naar liefdesliedjes die heel goed passen op jullie trouwafspeellijst. We hebben de beste nummers voor je verzameld.

De 10 beste nummers om een aanzoek bij te doen

Wist je dat je geuren, smaken en geluiden je herinneren aan bijzondere momenten? Geen enkel aanzoek is dan ook compleet zonder het perfecte nummer.

6 romantische manieren voor een aanzoek tijdens de corona-crisis

Omdat veel stellen hun huwelijksaanzoek hebben uitgesteld, hebben we 6 manieren voor een aanzoek voor je opgeschreven voor een aanzoek tijdens Corona!

Trouwen in het buitenland: De do’s en don’ts van een destination wedding

Droom je over een spectaculaire bruiloft op een prachtig buitenlandse bestemming? Wij geven je antwoorden op 6 vragen over trouwen in het buitenland.

Vliegen met een trouwjurk: het reizen en je jurk inpakken

Als je met een trouwjurk gaat vliegen, moet je van tevoren precies uitzoeken hoe je dat gaat doen, want je wilt vast geen kreukels.