Trouwjurk

Het vinden van je droomjurk kan stressvol zijn. Je hebt het waarschijnlijk nooit eerder gedaan en het is het duurste kledingstuk dat veel vrouwen ooit zullen bezitten. Met alle ogen die die dag op jou zijn gericht, om nog maar te zwijgen van foto’s die je voor altijd bewaart, wil je er natuurlijk perfect uitzien op jullie grote dag. Maar wat betekent perfect voor jou? Voor sommige bruiden is een droomjurk een koninklijke ballgown die geschikt is voor een prinses. Voor anderen is een droomlook een sexy, mermaidjurk die je natuurlijke vormen accentueert.

Waarom is een trouwjurk wit?

Als je ooit een bruidsmagazine hebt doorgenomen, zul je merken dat bruidsjurken in verschillende stijlen verkrijgbaar zijn. Maar bijna allemaal – vooral in westerse landen – zijn wit. Het dragen van een witte bruidsjurk is echter niet altijd populair geweest.

De trend is terug te voeren op koningin Victoria, die een witte jurk droeg toen ze op 10 februari 1840 met prins Albert trouwde. Op haar trouwdag koos de koninklijke bruid voor een witte kanten en zijden satijnen jurk die ze zelf ontwierp, volgens de Washington Post.

Het was een cruciaal moment voor mode in de geschiedenis van koninklijke huwelijken, hoewel Victoria’s keuze voor een witte jurk werd afgekeurd door Engelse aristocraten omdat wit traditioneel rouw symboliseerde. De koninklijke bruidsjurken waren namelijk meestal rood in die tijd.

In de jaren na het koninklijk huwelijk kwamen de witte bruidsjurken langzaam in de mode. Ook gaf wit aan dat dit het embleem van de puurheid en onschuld van meisjesjaren en het onbezoedelde hart dat ze nu overgeeft aan haar aanstaande aan. Deze beschrijving van de witte bruidsjurk als symbool van maagdelijkheid klinkt zeker meer vertrouwd.

Keuze trouwjurk

De keuzes zijn overweldigend! Maar begin bij een vorm die bij jou past en waar jij je lekker in voelt.

Pas vooral verschillende type jurken aan. Wie weet wordt je er wel helemaal verliefd op! Maar probeer niet teveel bruidsjurken. Er zijn al zo veel keuzes, straks kun je helemaal niet meer kiezen!

Kijk daarna naar het materiaal. Houd je van zwierig? Of juist van een stijve stof? Geef dit aan bij de verkoopster zodat zij rekening kan houden met jouw wensen.

En wat is er nou leuker dan een middagje prachtige jurken passen totdat je jouw droomjurk hebt gevonden!

 

Gerelateerde artikelen