Trouwjurk & schoenen

Trouwjurk

Het vinden van je droomjurk kan stressvol zijn. Je hebt het waarschijnlijk nooit eerder gedaan en het is het duurste kledingstuk dat veel vrouwen ooit zullen bezitten. Met alle ogen die die dag op jou zijn gericht, om nog maar te zwijgen van foto’s die je voor altijd bewaart, wil je er natuurlijk perfect uitzien op jullie grote dag. Maar wat betekent perfect voor jou? Voor sommige bruiden is een droomjurk een koninklijke ballgown die geschikt is voor een prinses. Voor anderen is een droomlook een sexy, mermaidjurk die je natuurlijke vormen accentueert.

Waarom is een trouwjurk wit?

Als je ooit een bruidsmagazine hebt doorgenomen, zul je merken dat bruidsjurken in verschillende stijlen verkrijgbaar zijn. Maar bijna allemaal – vooral in westerse landen – zijn wit. Het dragen van een witte bruidsjurk is echter niet altijd populair geweest.

De trend is terug te voeren op koningin Victoria, die een witte jurk droeg toen ze op 10 februari 1840 met prins Albert trouwde. Op haar trouwdag koos de koninklijke bruid voor een witte kanten en zijden satijnen jurk die ze zelf ontwierp, volgens de Washington Post.

Het was een cruciaal moment voor mode in de geschiedenis van koninklijke huwelijken, hoewel Victoria’s keuze voor een witte jurk werd afgekeurd door Engelse aristocraten omdat wit traditioneel rouw symboliseerde. De koninklijke bruidsjurken waren namelijk meestal rood in die tijd.

In de jaren na het koninklijk huwelijk kwamen de witte bruidsjurken langzaam in de mode. Ook gaf wit aan dat dit het embleem van de puurheid en onschuld van meisjesjaren en het onbezoedelde hart dat ze nu overgeeft aan haar aanstaande aan. Deze beschrijving van de witte bruidsjurk als symbool van maagdelijkheid klinkt zeker meer vertrouwd.

Keuze trouwjurk

De keuzes zijn overweldigend! Maar begin bij een vorm die bij jou past en waar jij je lekker in voelt.

Pas vooral verschillende type jurken aan. Wie weet wordt je er wel helemaal verliefd op! Maar probeer niet teveel bruidsjurken. Er zijn al zo veel keuzes, straks kun je helemaal niet meer kiezen!

Kijk daarna naar het materiaal. Houd je van zwierig? Of juist van een stijve stof? Geef dit aan bij de verkoopster zodat zij rekening kan houden met jouw wensen.

En wat is er nou leuker dan een middagje prachtige jurken passen totdat je jouw droomjurk hebt gevonden!

Lees ook:

7 originele manieren om je bruidsmeisje te vragen

Lees hier de 7 meest originele manieren om je bruidsmeisje te vragen.

Wel of geen sluier?

Wel of geen sluier?   Heb je je ooit afgevraagd waarom bruiden eigenlijk een sluier dragen? Wij wel, dus we zochten het voor je op! Sluiers werden voor het eerst populair in de Romeinse tijd toen een rood laken werd gebruikt om de bruid van top tot teen te bedekken....

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft?

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft? Dat hangt er vanaf hoe goed je het bruidspaar kent en wat je te besteden hebt.

7x inspiratie goedkope trouwjurken

Niet ieder budget laat een dure trouwjurk toe. Gelukkig zijn niet alle trouwjurken duur. Hieronder geven we je 7x inspiratie van goedkope trouwjurken.

5x Origineel cadeau voor het bruidspaar

Je wordt uitgenodigd om een huwelijk en er staat geen envelopje op de kaart. Wat geef je het bruidspaar dan cadeau? Wij hebben het internet voor je afgezocht en vonden deze items als origineel cadeau voor het bruidspaar. Gepersonaliseerde snijplank, onderzetters en...

Dresscode bruiloft

Alles wat je wilt weten over bruiloft dresscodes lees je hier! Bijvoorbeeld wat je aantrekt als bruiloftsgast en wat je juist niét aantrekt. Wat moet ik aan op een bruiloft? Beslissen wat te dragen naar een bruiloft is niet altijd een gemakkelijke taak. Zodra je hoort...

Haarkammen voor de bruid

Lang haar of kort haar, wel of geen sluier, haar los of opgestoken, bij alle soorten kapsels past een mooie haarkam. In deze blog vind je inspiratie van een aantal verschillende haarkammen. Zit er iets leuks voor je tussen?

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Hoe plan je een ecologische bruiloft: wat, hoe en waar

Een ecologische bruiloft waarbij zo min mogelijk voedsel wordt verspild, en zo weinig mogelijk papierproducten en bloemen worden weggegooid.

Esmé: Ceremoniemeester op de bruiloft van Mandy & Wesley

Op 18 augustus 2017 zijn Mandy en Wesley getrouwd. Esmé was hun ceremoniemeester en heeft op verzoek van het bruidspaar een aantal zaken geregeld.