Trouwjurk & schoenen

Trouwjurk

Het vinden van je droomjurk kan stressvol zijn. Je hebt het waarschijnlijk nooit eerder gedaan en het is het duurste kledingstuk dat veel vrouwen ooit zullen bezitten. Met alle ogen die die dag op jou zijn gericht, om nog maar te zwijgen van foto’s die je voor altijd bewaart, wil je er natuurlijk perfect uitzien op jullie grote dag. Maar wat betekent perfect voor jou? Voor sommige bruiden is een droomjurk een koninklijke ballgown die geschikt is voor een prinses. Voor anderen is een droomlook een sexy, mermaidjurk die je natuurlijke vormen accentueert.

Waarom is een trouwjurk wit?

Als je ooit een bruidsmagazine hebt doorgenomen, zul je merken dat bruidsjurken in verschillende stijlen verkrijgbaar zijn. Maar bijna allemaal – vooral in westerse landen – zijn wit. Het dragen van een witte bruidsjurk is echter niet altijd populair geweest.

De trend is terug te voeren op koningin Victoria, die een witte jurk droeg toen ze op 10 februari 1840 met prins Albert trouwde. Op haar trouwdag koos de koninklijke bruid voor een witte kanten en zijden satijnen jurk die ze zelf ontwierp, volgens de Washington Post.

Het was een cruciaal moment voor mode in de geschiedenis van koninklijke huwelijken, hoewel Victoria’s keuze voor een witte jurk werd afgekeurd door Engelse aristocraten omdat wit traditioneel rouw symboliseerde. De koninklijke bruidsjurken waren namelijk meestal rood in die tijd.

In de jaren na het koninklijk huwelijk kwamen de witte bruidsjurken langzaam in de mode. Ook gaf wit aan dat dit het embleem van de puurheid en onschuld van meisjesjaren en het onbezoedelde hart dat ze nu overgeeft aan haar aanstaande aan. Deze beschrijving van de witte bruidsjurk als symbool van maagdelijkheid klinkt zeker meer vertrouwd.

Keuze trouwjurk

De keuzes zijn overweldigend! Maar begin bij een vorm die bij jou past en waar jij je lekker in voelt.

Pas vooral verschillende type jurken aan. Wie weet wordt je er wel helemaal verliefd op! Maar probeer niet teveel bruidsjurken. Er zijn al zo veel keuzes, straks kun je helemaal niet meer kiezen!

Kijk daarna naar het materiaal. Houd je van zwierig? Of juist van een stijve stof? Geef dit aan bij de verkoopster zodat zij rekening kan houden met jouw wensen.

En wat is er nou leuker dan een middagje prachtige jurken passen totdat je jouw droomjurk hebt gevonden!

 

Zo kies je je trouwschoenen

Zo kies je je trouwschoenen

Het kiezen van de perfecte trouwjurk zal waarschijnlijk bovenaan je lijstje staan als je verloofd bent, maar vergeet niet dat je het moet combineren met een paar mooie trouwschoenen!

Lees meer
Trouwschoenen uitkiezen

Trouwschoenen uitkiezen

Trouwjurk en trouwpak uitgezocht? Dan is het tijd om je trouwschoenen erbij te zoeken! Doe alvast wat voor-onderzoek om te kijken wat je leuk vindt en wat goed bij jou past. Draag je bijvoorbeeld vaak sneakers? Dan zijn high heels misschien niet de beste keuze. Op...

Lees meer
Trouwjurken passen! Maar waar begin je?

Trouwjurken passen! Maar waar begin je?

Je wilt trouwjurken gaan bekijken maar, naar een bruidsmodewinkel gaan zonder enig idee te hebben wat je wilt, is niet handig. Maar hoe kan je je voorbereiden op het kopen van een trouwjurk? Er zijn eindeloos veel modellen, materialen en kleuren beschikbaar. Hoe kies...

Lees meer

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Ketting met hanger bij je trouwjurk

De meest gekozen ketting op bruiloften is een ketting met hanger bij je trouwjurk. Deze zijn altijd goed en staan prachtig bij verschillende halslijnen.

Statement ketting bij je trouwjurk

Hoe groter hoe beter! Soms is het ‘less is more’, maar dat hoeft niet altijd! Heb je een subtiele jurk? Kies dan een statement ketting bij je trouwjurk!

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.

16 To Do’s na je verloving

Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Je hebt een verlovingsring en je gaat trouwen! Volg deze to do’s na je verloving en je bent er klaar voor!

65 liedjes over het huwelijk voor je trouwafspeellijst

Wij gingen op zoek naar liefdesliedjes die heel goed passen op jullie trouwafspeellijst. We hebben de beste nummers voor je verzameld.

De 10 beste nummers om een aanzoek bij te doen

Wist je dat je geuren, smaken en geluiden je herinneren aan bijzondere momenten? Geen enkel aanzoek is dan ook compleet zonder het perfecte nummer.

6 romantische manieren voor een aanzoek tijdens de corona-crisis

Omdat veel stellen hun huwelijksaanzoek hebben uitgesteld, hebben we 6 manieren voor een aanzoek voor je opgeschreven voor een aanzoek tijdens Corona!

Trouwen in het buitenland: De do’s en don’ts van een destination wedding

Droom je over een spectaculaire bruiloft op een prachtig buitenlandse bestemming? Wij geven je antwoorden op 6 vragen over trouwen in het buitenland.

Vliegen met een trouwjurk: het reizen en je jurk inpakken

Als je met een trouwjurk gaat vliegen, moet je van tevoren precies uitzoeken hoe je dat gaat doen, want je wilt vast geen kreukels.