BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

De beste tijd om je trouwjurk te verkopen

door | apr 22, 2022 | Blogs, Trouwjurk & schoenen | 0 Reacties

Millennials veranderen de bruiloftsindustrie door nieuwe ideeën te gebruiken op hun bruiloft. Duizenden jaren lang bleven huwelijkstradities, decor, locaties, enz. vrijwel hetzelfde en nu is elke bruiloft anders. Het kwam op het punt dat als je werd uitgenodigd voor een bruiloft, je ongeveer wist wat je kon verwachten qua decor, kleding en locatie.

Maar nu, met de nieuwe huwelijksevolutie die wordt versterkt door Pinterest is elke bruiloft uniek, opwindend en onverwacht. Alles, van meer “interactieve bruiloftsactiviteiten” tot het verkopen van jouw trouwjurk na de bruiloft, sky is the limit voor bruiloften. Dus het zette ons aan het denken..

Als je niet sentimenteel bent ingesteld en je niet van plan bent om jouw trouwjurk voor altijd te bewaren, wat is dan het beste moment om jouw trouwjurk te verkopen?

Wat moet ik met mijn trouwjurk na het huwelijk?

Dit is een vraag die door elke bruid wordt gesteld. Op een bepaald moment in je huwelijksplanning moet je nadenken over wat je na de bruiloft met je trouwjurk gaat doen.

Veel bruiden besluiten vast te houden aan de traditie en hun jurk voor altijd te bewaren. Misschien voor hun dochter om te dragen, om een wieg-gordijntje te maken voor de baby of gewoon als aandenken om op terug te kijken op een prachtige dag. Maar die oude tradities zijn niet zo belangrijk meer.

Een van de meest populaire trends in bruiloften in 2020 is om je jurk een tweede (of derde) reis naar het altaar te geven. Terwijl bruiden in voorgaande jaren hun trouwjurk wilden behouden en voor altijd bewaren, willen moderne bruiden dat hun trouwjurk een andere bruid gelukkig maakt.

Je trouwjurk een nieuw leven geven. Je gaat over naar een andere levensfase en vasthouden aan materiële dingen is gewoon niet belangrijk voor jou. Dus waarom zou je de dromen van een andere bruid niet laten uitkomen?

bruidspaar dat kust met gasten eromheen die bellen blazen

Hoe verkoop je je trouwjurk online

We willen een stappenplan geven om jouw trouwjurk online te verkopen. Maar de waarheid is dat elke jurk uniek is.

Sommige bruiden hebben hun trouwjurk binnen een paar dagen verkocht en anderen die maanden of zelfs een jaar bezig zijn geweest. Het komt allemaal neer op wanneer je het verkoopt, hoe je het prijs, en of het een populaire stijl is waar bruiden nu naar op zoek zijn.

Stel, je bent 15 jaar geleden getrouwd en nu overweeg je om je trouwjurk te verkopen. Dan heb je misschien niet zoveel geluk als iemand die een jurk verkoopt uit de nieuwste trouwjurkcollectie. Stijlen en trends komen en gaan, dus oudere bruidsjurken verkopen waarschijnlijk niet snel, omdat er meer vraag is naar nieuwere stijlen. Of je moet een echte vintage jurk hebben!

Bruidpaar (bruid en bruidegom) buiten op stoeltjes, hoofden niet de zien

Een gids voor de beste tijd om jouw trouwjurk te verkopen

Om jouw huwelijksplanning gemakkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld over de beste tijd om jouw trouwjurk te verkopen. En hoewel er geen perfecte wetenschap voor bestaat, heeft het zeker voordelen om op het juiste moment te verkopen. Hier zijn enkele goede tips om succesvoljouw bruidsjurk te verkopen.

Hoe lang na het huwelijk moet ik wachten om mijn trouwjurk te verkopen?

Een van de belangrijkste aspecten van het verkopen van je trouwjurk is om niet te lang te wachten. We weten dat je na de bruiloft nog wekenlang zult weg zwijmelen bij je foto’s maar de geheime insiderstip voor het verkopen van jouw trouwjurk is deze: vermeld twee weken VOOR de bruiloft alvast dat je jouw jurk wilt verkopen. Hier zijn hele fijne gesloten facebookgroepen voor zodat je aanstaande niet per ongeluk je jurk kan zien.

Wat? Klinkt gek toch? Nou, om eerlijk te zijn, dat is het niet. Je ziet dat het een tijdje duurt voordat aanstaande bruiden je jurk vinden, dus hoe eerder je het laat weten, hoe beter! De nieuwste jurken uit de nieuwste collectie zijn het gemakkelijkst te verkopen, dus het is het beste om jouw jurk op gesloten facebookgroepen eerder dan later te plaatsen!

De beste tijd van het jaar om mijn trouwjurk te verkopen

Nu je weet dat de beste tijd om jouw trouwjurk te verkopen onmiddellijk (of zeker binnen 6-12 maanden) na jouw bruiloft is, willen we je een beetje inzicht geven in welke maanden het beste scoren wanneer je jouw trouwjurk verkoopt.

Oktober lijkt de meest populaire maand te zijn om jouw trouwjurk te koop aan te bieden. Waarom? De meeste bruiloften vinden plaats tussen juni en september, dus het is alleen logisch dat er in oktober meer trouwjurken te koop worden aangeboden.

Betekent dit dat dit de beste maand is om te verkopen? Nou, het kan zijn omdat je jurk nog steeds populair is en door bruiden wordt gezocht. Maar dit betekent ook dat er mogelijk meer concurrentie is.

De beste maand om je trouwjurk te verkopen

Iedereen weet dat de meest populaire tijd van het jaar voor verlovingen natuurlijk de feestdagen zijn. Wist je ook dat de meeste bruiden meteen, of binnen 3-4 maanden na de verloving beginnen met winkelen? Dus als je succesvol wilt zijn met het verkopen van jouw trouwjurk, is januari de beste tijd om deze te verkopen!

Als je je trouwjurk in januari aanbiedt, heb je meer kans dat pas verloofde bruiden de jurk die ze in een boekje hebben gezien, en misschien al hebben gepast in een bruidzaak online zoeken voor een betere prijs. En laat jij die nou net te koop hebben!

Beste tijd van de dag om jouw trouwjurk te aan te bieden

De tijd van de dag is misschien niet zo belangrijk bij het verkopen van jouw trouwjurk, maar er zijn enkele voordelen aan bepaalde tijden. Mensen zijn actiever op hun telefoon tijdens inactiviteit, zoals tijdens de lunch of ’s avonds. Daarom raden we je aan om jouw aanbod in een van deze tijdsbestekken te doen.

Lees ook: