Gastenboeken

Waarom is er een gastenboek op een bruiloft?

Twijfel je nog of je wel of geen gastenboek (ook wel receptieboek genoemd) op je bruiloft neerlegt? Lees hieronder een aantal redenen om dit wel te doen:

Een gastenboek is een blijvende herinnering na je bruiloft

Een gastenboek is een aandenken aan alle gasten die aanwezig waren op jullie trouwdag. Hierin lees je gelukwensen en andere berichtjes en kan je hiermee nagenieten van je mooie dag. Met name als de jaren verstrijken, zal je zien dat je graag het kinderhandschrift van je (toen nog jonge) nichtje kan terugkijken of je de gelukwens van je inmiddels overleden oma terug kan lezen. Hoewel het gastenboek met name vroeger bestond uit een echt boek, wordt er nu vaak gebruik gemaakt van creatieve ideeën zoals een gastenbank (die later in de tuin komt te staan), een beschreven toiletdeur (zodat je iedere dag de berichtjes kunt lezen) of een verjaardagskalender.

Een gastenboek zodat gasten elkaar leren kennen

Wanneer de gasten aankomen, tekenen ze vaak als eerste het gastenboek. Hier kan een rij ontstaan waarin gasten elkaar kunnen leren kennen. De bekende vraag zoals ‘hoe ken jij het bruidspaar’ wordt hier vaak gebruikt.

Een gastenboek als tip voor je bedankkaartjes

Je kunt afkijken uit je gastenboek als je je bedankkaartjes gaat schrijven. Niet alleen de juiste spelling van de namen en het adres kun je gebruiken, maar als er een berichtje is achtergelaten, kun je deze gebruiken in je bedankkaartje. Het maakt je bedankkaartje heel persoonlijk als je reageert op iets wat diegene heeft geschreven.

Waar leg je het gastenboek neer?

Zorg dat je een gastenboek hebt waarin gasten ook een berichtje kunnen achterlaten. Alleen naam en adres achterlaten, is niet leuk om later in terug te kijken. Wil je dat iedereen in het gastenboek schrijft? Leg deze dan op een centrale plaats neer zodat iedereen deze kan zien. Bijvoorbeeld bij de ingang, waar iedereen langsloopt. Je kunt door middel van borden, briefjes of iets anders natuurlijk ook de aandacht erop vestigen.

Heb je kinderen op de bruiloft die (nog) geen rol hebben? Misschien willen ze wel helpen om het gastenboek te beheren. Gasten maken vaak met de kinderen een praatje waardoor de kinderen de gasten kunnen aansporen om iets leuks op te schrijven.

Welk gastenboek kies jij?

Het aanbod aan gastenboeken is echt enorm! Bedenk daarom voor jezelf of je een traditioneel, origineel of alternatief gastenboek wilt. Ga je het zelf maken of wil je het kant-en-klaar kopen? Deze vragen filteren al een heel deel uit.

Lees ook:

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.

Zo kies je je trouwschoenen

Het kiezen van de perfecte trouwjurk zal waarschijnlijk bovenaan je lijstje staan als je verloofd bent, maar vergeet niet dat je het moet combineren met een paar mooie trouwschoenen!

7 originele manieren om je bruidsmeisje te vragen

Lees hier de 7 meest originele manieren om je bruidsmeisje te vragen.

Wel of geen sluier?

Wel of geen sluier?   Heb je je ooit afgevraagd waarom bruiden eigenlijk een sluier dragen? Wij wel, dus we zochten het voor je op! Sluiers werden voor het eerst populair in de Romeinse tijd toen een rood laken werd gebruikt om de bruid van top tot teen te bedekken....

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft?

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft? Dat hangt er vanaf hoe goed je het bruidspaar kent en wat je te besteden hebt.

7x inspiratie goedkope trouwjurken

Niet ieder budget laat een dure trouwjurk toe. Gelukkig zijn niet alle trouwjurken duur. Hieronder geven we je 7x inspiratie van goedkope trouwjurken.

5x Origineel cadeau voor het bruidspaar

Je wordt uitgenodigd om een huwelijk en er staat geen envelopje op de kaart. Wat geef je het bruidspaar dan cadeau? Wij hebben het internet voor je afgezocht en vonden deze items als origineel cadeau voor het bruidspaar. Gepersonaliseerde snijplank, onderzetters en...

Dresscode bruiloft

Alles wat je wilt weten over bruiloft dresscodes lees je hier! Bijvoorbeeld wat je aantrekt als bruiloftsgast en wat je juist niét aantrekt. Wat moet ik aan op een bruiloft? Beslissen wat te dragen naar een bruiloft is niet altijd een gemakkelijke taak. Zodra je hoort...

Haarkammen voor de bruid

Lang haar of kort haar, wel of geen sluier, haar los of opgestoken, bij alle soorten kapsels past een mooie haarkam. In deze blog vind je inspiratie van een aantal verschillende haarkammen. Zit er iets leuks voor je tussen?

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.