Enveloppendozen

Enveloppendozen

Op je trouwdag krijg je ongetwijfeld veel cadeaus. En, vooral als je het als cadeautip hebt opgegeven, waarschijnlijk veel kaarten met (hopelijk gevulde) enveloppen. Een cadeautafel is dan natuurlijk onmisbaar, maar waar laat je al die enveloppen met geld erin? Die wil je niet zomaar op tafel laten slingeren. Het is daarom verstandig om enveloppendozen te gebruiken.

Soorten enveloppendozen

Enveloppendozen bestaan in allerlei vormen en maten! Papier, metaal, stof of zelfs van glas, het kan allemaal. De mogelijkheden zijn echt eindeloos, daar hebben we het bruiden-panel van BrideSide gevraagd naar hun enveloppendoos-keuzes

Bruiden-panel van BrideSide

84% van het panel heeft wel een enveloppendoos gebruikt. Een kleine 16% niet. De reden om geen enveloppendoos te gebruiken, is dat het gaat om een klein gezelschap waardoor er maar een aantal of geen cadeaus worden verwacht.

Voorbeelden:

Ik heb een metalen brievenbus met een slot als enveloppendoos gebruikt. Op veel trouwlocaties is zo’n brievenbus trouwens ook aanwezig, gewoon even informeren! Scheelt weer aanschaffen. -Marion

Wij hadden een schatkist gemaakt in verband met ons strand thema. -Viona

Wij hebben van de moestuinkas van Ikea de enveloppendoos gemaakt. De plastic raampjes bovenin vervangen voor karton, waar ik een gleuf in heb gemaakt met een knoopje in de bovenkant tegen “graaiers”. Ceremoniemeesters hebben tussentijds de enveloppendoos geleegd en veilig bewaard. Tegen de achterwand hadden we een plaat van Bali (onze huwelijksreisbestemming) met de tekst honeymoonfund geplaatst. -Angela.

Wij hebben aangegeven kaarten naar ons thuisadres te sturen en dat we geen geld willen. -Rachel

Wij gebruiken een vintage koffertje met een zelfgemaakte ‘cards’ slinger. Onze cadeauwens is namelijk geld voor de huwelijksreis, dus zo blijven we in dat thema. -Carmen

Originele enveloppendoos

Originele enveloppendoos

Een aandenken aan je trouwdag! Een originele enveloppendoos die je na jullie bruiloft nog kan gebruiken als brievenbus of decoratiestuk in huis.

Lees meer
Bruiloftsliedjes

Bruiloftsliedjes

Op zoek naar een liedje voor je bruiloft? Nummer tijdens de ceremonie, bij binnenkomst op de feestlocatie of bij de openingsdans? Er zijn zo veel liedjes mogelijk, dat het logisch is als je door de bomen het bos niet meer ziet! We hebben ons bruidenpanel gevraagd naar...

Lees meer

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Ketting met hanger bij je trouwjurk

De meest gekozen ketting op bruiloften is een ketting met hanger bij je trouwjurk. Deze zijn altijd goed en staan prachtig bij verschillende halslijnen.

Statement ketting bij je trouwjurk

Hoe groter hoe beter! Soms is het ‘less is more’, maar dat hoeft niet altijd! Heb je een subtiele jurk? Kies dan een statement ketting bij je trouwjurk!

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.

16 To Do’s na je verloving

Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Je hebt een verlovingsring en je gaat trouwen! Volg deze to do’s na je verloving en je bent er klaar voor!

65 liedjes over het huwelijk voor je trouwafspeellijst

Wij gingen op zoek naar liefdesliedjes die heel goed passen op jullie trouwafspeellijst. We hebben de beste nummers voor je verzameld.

De 10 beste nummers om een aanzoek bij te doen

Wist je dat je geuren, smaken en geluiden je herinneren aan bijzondere momenten? Geen enkel aanzoek is dan ook compleet zonder het perfecte nummer.

6 romantische manieren voor een aanzoek tijdens de corona-crisis

Omdat veel stellen hun huwelijksaanzoek hebben uitgesteld, hebben we 6 manieren voor een aanzoek voor je opgeschreven voor een aanzoek tijdens Corona!

Trouwen in het buitenland: De do’s en don’ts van een destination wedding

Droom je over een spectaculaire bruiloft op een prachtig buitenlandse bestemming? Wij geven je antwoorden op 6 vragen over trouwen in het buitenland.

Vliegen met een trouwjurk: het reizen en je jurk inpakken

Als je met een trouwjurk gaat vliegen, moet je van tevoren precies uitzoeken hoe je dat gaat doen, want je wilt vast geen kreukels.