BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft?

door | jun 7, 2022 | Blogs, Enveloppendozen | 0 Reacties

Je wordt uitgenodigd voor een bruiloft en als cadeautip staat er een envelopje. Ze willen het liefst een geldcadeau. Hoeveel geld / welk bedrag geef je dan cadeau als bruiloft gast of neem je een ander bruiloft geschenk mee?

Envelopje op de trouwkaart

Bruidsparen geven steeds vaker aan op hun trouwkaart (of via de ceremoniemeester) dat ze graag geld cadeau krijgen. Maar wat is een normaal bedrag cadeau bruiloft? En wat is het gebruikelijke geldbedrag bruiloft? Een bruiloft kost veel geld. Met het geld dat ze als cadeau krijgen, kunnen ze (een deel) van de bruiloft betalen. Maar hoeveel geld geef je als getuige? Hoeveel geef je als koppel voor een bruiloft of welk geldbedrag geef je op een bruiloft?

Let op!: een geld envelop bruiloft op de trouwkaart is een leidraad. Het is zeker geen verplichting, maar je weet wel dat je het bruidspaar daar blij mee maakt. Heb je zelf een leuk, origineel cadeau op het oog? Vraag eventueel de ceremoniemeester of dat cadeau gewenst is.

Wat kun je missen?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: wat kun je missen? Zit je in de slappe was, dan kun je je een wat groter huwelijkscadeau veroorloven. Maar niet iedereen kan of wil zo’n groot geld cadeau geven. Het is logisch dat iemand met een wat lager salaris een kleiner cadeau zal geven dan iemand die heel veel te besteden heeft. Wat is dan een gemiddeld cadeau bruiloft? Of gemiddelde gift bruiloft?

Heb je al kosten gemaakt voor de bruiloft? Dan kan je het geldbedrag wat naar beneden bijstellen. Bijvoorbeeld als je kosten hebt gemaakt voor een vrijgezellenfeest, of reis- of verblijfkosten bij de trouwlocatie maakt of je misschien nieuwe kleding hebt gekocht in verband met een dresscode. Geef alleen een bedrag waar jij je comfortabel bij voelt!

Hoeveel geld geef je cadeau?

Je zal ongetwijfeld een ander bedrag willen geven aan je zus die trouwt of je buurvrouw die pas sinds kort naast je woont. Ook kan het verschillen of je daggast bent, of dat je alleen op het feest bent uitgenodigd. Wat geef je op een dagbruiloft als cadeau daggasten bruiloft? Hoeveel geld geef je voor receptie huwelijk? Hoeveel geld geef je op een bruiloft als avondgast? Er zijn geen vaste bedragen om cadeau te geven. En nogmaals, het is volledig aan jou wat je wilt geven! Je kunt als richtlijn van het geldbedrag een schatting maken van de kosten die ze voor jou kwijt zijn.

Kennis
Gaat je buurvrouw of je collega trouwen? Super leuk dat je bent uitgenodigd en uiteraard neem je een klein cadeautje mee. Waarschijnlijk ben je alleen uitgenodigd voor het feest. Een envelopje met een geldbedrag tussen de €15 en €30 is dan een mooi cadeau.

Vrienden en familie
Voor je familie en vrienden heb je misschien iets meer budget. Ook bij vrienden en familie ben je misschien alleen voor het feest uitgenodigd, sommigen misschien ook voor de ceremonie. Hoeveel geld geef je op een bruiloft als stel? Het geldbedrag voor vrienden en familie is meestal iets hoger dan bij een kennis. Tussen de €30 en €60 euro wordt dan al snel gegeven.

Beste vrienden en dichtbij staande familie
Wanneer je beste vriendin of je zus trouwt, wil je wellicht een groot cadeau geven. Waarschijnlijk ben je uitgenodigd als daggast, waardoor ze veel kosten maken om jou de hele dag te verzorgen. Je bent niet verplicht om deze kosten te dekken, maar dit kan je gebruiken als leidraad. Je zal merken dat de kosten al snel boven de €100 uitkomen, maar een bedrag tussen de €50 en €150 als cadeau is het meest voorkomend. Dit zijn wel echt grote bedragen en als je het je niet kunt veroorloven, geef dan gerust een kleiner bedrag.

Waarom geen cadeaus geven?

Het trouwfeest is meestal op een andere locatie. Alle gegeven cadeaus moeten ook weer bij het bruidspaar thuis komen te staan. Geef je een enorm cadeau, denk er dan even over na hoe het bruidspaar deze kan vervoeren ;-). En, je hebt de kans dat het bruidspaar met cadeaus blijft zitten waar ze niet om hebben gevraagd en misschien niet leuk vinden!

Andere cadeaus

Wil je echt geen geld geven, maar ook geen tastbaar cadeau als bruiloft gift? Geef dan een leuke tegoedbon! Bijvoorbeeld om ergens samen een taartje te eten, koffie te drinken of om te gaan eten. Lees ook deze blog: huwelijksreis register: een echte beleving! voor cadeau ideeën. Zo heeft het bruidspaar na de bruiloft nog iets leuks om naar uit te kijken.

Ben je er van overtuigd dat ze jouw cadeau wel leuk vinden? Vraag dan de ceremoniemeester of een ouder van het bruidspaar wat zij er van vinden. Je wilt natuurlijk niet dat ze jouw cadeau weer weggooien.

Ook gezocht naar: hoeveel geld huwelijk, welk bedrag voor bruiloft, welk geldbedrag geef je op een bruiloft, geld avondfeest bruiloft, geld kado huwelijk.

Op zoek naar meer inspiratie over cadeaus bij bruiloften? Lees dan ook: