Ringendoosjes

Ringendoosjes

Op de meeste Nederlandse bruiloften wordt voor het aangeven van de ringen tijdens de ceremonie een ringendoosje gebruikt. Daarnaast wordt er ook vaak een ringendoosje gebruikt bij een aanzoek. Hoewel er geen specifieke historische betekenis achter zit, biedt het ringendoosje wel een extra manier om jouw stijl en persoonlijkheid te uiten. Er zijn duizenden mogelijkheden en het wordt steeds gekker (zie hieronder bijvoorbeeld de avocado). In dit artikel geven we je wat tips om te zorgen dat jij de leukste optie voor je bruiloft vindt! 

Ringendoosje zelf maken

Voordat we in gaan op alle leuke ringendoosjes die je kant-en-klaar kan kopen, is het zelf maken van een ringendoosje ook superleuk. Als je echt heel handig bent dan kun je het hele doosje maken van elk materiaal wat je zou willen. Vaak gebruikt men MDF of hout, omdat het makkelijk bewerkbaar is. Een andere optie is het kopen van een kant-en-klaar houten doosje bij bijvoorbeeld de Xenos. Met een beetje verf en een kussentje heb je in no-time een ringendoosje dat volledig naar je eigen smaak is!

Ringendoosje versieren

Wanneer je geen zin hebt om een ringendoosje helemaal zelf te maken kan je ook een bestaand (ringen)doosje versieren. Vaak is een likje verf al genoeg, maar je kan je er natuurlijk ook helemaal op uitleven. Een leuke tip is om bijvoorbeeld de buitenkant te beplakken met wit kant, namaakpareltjes of mdf-vormpjes.

Ringendoosje kopen

De meeste ringendoosjes worden gekocht bij de aanschaf van de trouwringen. Juweliers hebben vaak meerdere opties waar je uit kan kiezen. Sommige doosjes zijn gelijk raak en passen helemaal bij de bruiloft, maar de meeste BrideSide bruidjes hebben toch een ander ringendoosje gekocht. De trouwwinkels hebben vaak nog een paar alternatieven en anders kan je altijd op het internet terecht.

Ringendoosjes van bol.com

Een verzilverd ringendoosje:


Ringendoosje van twee hartjes:

 


Ringendoosje met camera

Wil je even echt iets anders? Dan is de RingCam ook een hele toffe optie! Dit doosje bevat een camera die met een enkele knop aangezet kan worden. Op deze manier krijg je een extra video, gemaakt vanaf het doosje! Wij hebben deze ringendoos nog niet in Nederland voorbij zien komen en hij lijkt vooral geschikt voor een aanzoek, maar het hoe tof is het om vanuit die hoek beelden te hebben? Daarnaast bewerkt het bedrijf gratis het aanzoek in een kleine video die je gelijk kunt delen. 

http://www.ringcam.com

Avocado ringendoosje

Raar maar waar! Een hype op onder andere Instagram is de avocado ringendoos. Ook dit ‘ringendoosje’ wordt met name gebruikt voor een aanzoek en niet voor een bruiloft. Het voordeel is dat het heel makkelijk zelf te maken is en bijna niets kost (als je de avocado daarna opeet is het eigenlijk gratis ;)). Instructie: snij een avocado door midden, haal de pit eruit en stop op die plek de verlovingsring. Tip voor de aankomende bruidegom: zorg ervoor dat je een avocado-lover als aanstaande uitkiest, het zou zonde zijn als de avocado met ring en al over de datum gaat 🙂

Pokeball ringendoosje

Dit is wel een hele specifieke ringendoos voor een aanzoek of bruiloft, maar desondanks wel een trending ontwerp..! De Pokeball (van Pokemon) is kennelijk heel geschikt voor het dragen van de ringen. Wie ken jij dit ringendoosje zou gebruiken voor zijn of haar bruiloft? 

Gepersonaliseerd ringendoosje

Gepersonaliseerd ringendoosje

Op zoek naar een gepersonaliseerd ringendoosje? Wij zijn voor je op zoek gegaan en hebben een aantal leuke voor je uitgezocht. Rond gepersonaliseerd ringendoosje Een leuk gepersonaliseerd houten trouwringendoosje om je ringen veilig te houden tot die speciale dag....

Lees meer
Zilveren ringendoosje

Zilveren ringendoosje

Hoe verpak jij jullie trouwringen? Houd jij van mooie, klassieke uitstraling? Dan is een zilveren ringendoosje vast iets voor jou!

Lees meer
Bijzondere ringendoosjes

Bijzondere ringendoosjes

Wist je dat er duizenden mogelijkheden zijn van soorten ringendoosjes? Je kunt een ringendoosje personaliseren of in jullie stijl of persoonlijkheid (laten) maken.

Lees meer

Haarkammen voor de bruid

Lang haar of kort haar, wel of geen sluier, haar los of opgestoken, bij alle soorten kapsels past een mooie haarkam. In deze blog vind je inspiratie van een aantal verschillende haarkammen. Zit er iets leuks voor je tussen?

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Hoe plan je een ecologische bruiloft: wat, hoe en waar

Een ecologische bruiloft waarbij zo min mogelijk voedsel wordt verspild, en zo weinig mogelijk papierproducten en bloemen worden weggegooid.

Esmé: Ceremoniemeester op de bruiloft van Mandy & Wesley

Op 18 augustus 2017 zijn Mandy en Wesley getrouwd. Esmé was hun ceremoniemeester en heeft op verzoek van het bruidspaar een aantal zaken geregeld.

Bruiden vertellen over: keuze huwelijksbedankjes

De bruiden van BrideSide vertellen over hun keuze van huwelijksbedankjes: Winkelkarmuntjes Wij geven huwelijksbedankjes! Wij vinden dit een leuk aandenken om mee te geven. We waren op zoek naar een bedankje dat ze niet gelijk weggooien, maar er echt iets mee kunnen...

7x inspiratie goedkope trouwjurken

Niet ieder budget laat een dure trouwjurk toe. Gelukkig zijn niet alle trouwjurken duur. Hieronder geven we je 7x inspiratie van goedkope trouwjurken.

Parasols op je bruiloft

Trouw je op een extreem zonnige locatie? Overweeg dan om parasols te gebruiken op je bruiloft voordat je gasten worden geroosterd in de zon.

De belangrijkste vragen die je moet stellen voordat je met huwelijksplanning begint

Waarschijnlijk ben je onlangs verloofd - gefeliciteerd! Dit is zo'n spannend hoofdstuk in je leven en we willen je helpen het zo stressvrij mogelijk te maken. Voordat we ingaan op de verlanglijstjes, checklists en to-do-lijstjes die verband houden met...

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft?

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft? Dat hangt er vanaf hoe goed je het bruidspaar kent en wat je te besteden hebt.

Ceremoniemeester op bruiloft

Ga je trouwen en wil je alles weten over een ceremoniemeester op jullie bruiloft? Wat je allemaal moet regelen voor je huwelijksdag en het feest voordat je gaat trouwen? Lees dan verder! Wie moet je als ceremoniemeester vragen voor jullie bruiloft? Maak geen fout door...