Ringendoosjes

Ringendoosjes

Op de meeste Nederlandse bruiloften wordt voor het aangeven van de ringen tijdens de ceremonie een ringendoosje gebruikt. Daarnaast wordt er ook vaak een ringendoosje gebruikt bij een aanzoek. Hoewel er geen specifieke historische betekenis achter zit, biedt het ringendoosje wel een extra manier om jouw stijl en persoonlijkheid te uiten. Er zijn duizenden mogelijkheden en het wordt steeds gekker (zie hieronder bijvoorbeeld de avocado). In dit artikel geven we je wat tips om te zorgen dat jij de leukste optie voor je bruiloft vindt! 

Ringendoosje zelf maken

Voordat we in gaan op alle leuke ringendoosjes die je kant-en-klaar kan kopen, is het zelf maken van een ringendoosje ook superleuk. Als je echt heel handig bent dan kun je het hele doosje maken van elk materiaal wat je zou willen. Vaak gebruikt men MDF of hout, omdat het makkelijk bewerkbaar is. Een andere optie is het kopen van een kant-en-klaar houten doosje bij bijvoorbeeld de Xenos. Met een beetje verf en een kussentje heb je in no-time een ringendoosje dat volledig naar je eigen smaak is!

Ringendoosje versieren

Wanneer je geen zin hebt om een ringendoosje helemaal zelf te maken kan je ook een bestaand (ringen)doosje versieren. Vaak is een likje verf al genoeg, maar je kan je er natuurlijk ook helemaal op uitleven. Een leuke tip is om bijvoorbeeld de buitenkant te beplakken met wit kant, namaakpareltjes of mdf-vormpjes.

Ringendoosje kopen

De meeste ringendoosjes worden gekocht bij de aanschaf van de trouwringen. Juweliers hebben vaak meerdere opties waar je uit kan kiezen. Sommige doosjes zijn gelijk raak en passen helemaal bij de bruiloft, maar de meeste BrideSide bruidjes hebben toch een ander ringendoosje gekocht. De trouwwinkels hebben vaak nog een paar alternatieven en anders kan je altijd op het internet terecht.

Ringendoosjes van bol.com

Een verzilverd ringendoosje:


Ringendoosje van twee hartjes:

 


Ringendoosje met camera

Wil je even echt iets anders? Dan is de RingCam ook een hele toffe optie! Dit doosje bevat een camera die met een enkele knop aangezet kan worden. Op deze manier krijg je een extra video, gemaakt vanaf het doosje! Wij hebben deze ringendoos nog niet in Nederland voorbij zien komen en hij lijkt vooral geschikt voor een aanzoek, maar het hoe tof is het om vanuit die hoek beelden te hebben? Daarnaast bewerkt het bedrijf gratis het aanzoek in een kleine video die je gelijk kunt delen. 

http://www.ringcam.com

Avocado ringendoosje

Raar maar waar! Een hype op onder andere Instagram is de avocado ringendoos. Ook dit ‘ringendoosje’ wordt met name gebruikt voor een aanzoek en niet voor een bruiloft. Het voordeel is dat het heel makkelijk zelf te maken is en bijna niets kost (als je de avocado daarna opeet is het eigenlijk gratis ;)). Instructie: snij een avocado door midden, haal de pit eruit en stop op die plek de verlovingsring. Tip voor de aankomende bruidegom: zorg ervoor dat je een avocado-lover als aanstaande uitkiest, het zou zonde zijn als de avocado met ring en al over de datum gaat 🙂

Pokeball ringendoosje

Dit is wel een hele specifieke ringendoos voor een aanzoek of bruiloft, maar desondanks wel een trending ontwerp..! De Pokeball (van Pokemon) is kennelijk heel geschikt voor het dragen van de ringen. Wie ken jij dit ringendoosje zou gebruiken voor zijn of haar bruiloft? 

Gepersonaliseerd ringendoosje

Gepersonaliseerd ringendoosje

Op zoek naar een gepersonaliseerd ringendoosje? Wij zijn voor je op zoek gegaan en hebben een aantal leuke voor je uitgezocht. Rond gepersonaliseerd ringendoosje Een leuk gepersonaliseerd houten trouwringendoosje om je ringen veilig te houden tot die speciale dag....

Lees meer
Zilveren ringendoosje

Zilveren ringendoosje

Hoe verpak jij jullie trouwringen? Houd jij van mooie, klassieke uitstraling? Dan is een zilveren ringendoosje vast iets voor jou!

Lees meer
Bijzondere ringendoosjes

Bijzondere ringendoosjes

Wist je dat er duizenden mogelijkheden zijn van soorten ringendoosjes? Je kunt een ringendoosje personaliseren of in jullie stijl of persoonlijkheid (laten) maken.

Lees meer

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Ketting met hanger bij je trouwjurk

De meest gekozen ketting op bruiloften is een ketting met hanger bij je trouwjurk. Deze zijn altijd goed en staan prachtig bij verschillende halslijnen.

Statement ketting bij je trouwjurk

Hoe groter hoe beter! Soms is het ‘less is more’, maar dat hoeft niet altijd! Heb je een subtiele jurk? Kies dan een statement ketting bij je trouwjurk!

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.

16 To Do’s na je verloving

Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Je hebt een verlovingsring en je gaat trouwen! Volg deze to do’s na je verloving en je bent er klaar voor!

65 liedjes over het huwelijk voor je trouwafspeellijst

Wij gingen op zoek naar liefdesliedjes die heel goed passen op jullie trouwafspeellijst. We hebben de beste nummers voor je verzameld.

De 10 beste nummers om een aanzoek bij te doen

Wist je dat je geuren, smaken en geluiden je herinneren aan bijzondere momenten? Geen enkel aanzoek is dan ook compleet zonder het perfecte nummer.

6 romantische manieren voor een aanzoek tijdens de corona-crisis

Omdat veel stellen hun huwelijksaanzoek hebben uitgesteld, hebben we 6 manieren voor een aanzoek voor je opgeschreven voor een aanzoek tijdens Corona!

Trouwen in het buitenland: De do’s en don’ts van een destination wedding

Droom je over een spectaculaire bruiloft op een prachtig buitenlandse bestemming? Wij geven je antwoorden op 6 vragen over trouwen in het buitenland.

Vliegen met een trouwjurk: het reizen en je jurk inpakken

Als je met een trouwjurk gaat vliegen, moet je van tevoren precies uitzoeken hoe je dat gaat doen, want je wilt vast geen kreukels.