BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Origineel huwelijksaanzoek

door | aug 15, 2022 | Blogs | 0 Reacties

Wil jij je vriend of vriendin ten huwelijk vragen en ben je op zoek naar originele en mooie huwelijksaanzoeken? Hartstikke leuk dat je op zoek bent naar inspiratie om een bijzonder moment te maken van je aanzoek. Het is niet makkelijk om het perfecte huwelijksaanzoek uit je duim te zuigen. Daarom geven we je hieronder inspiratie met een aantal originele huwelijksaanzoeks-tips die je misschien kunnen helpen.

marriage proposal, ferris wheel, sunset
Origineel huwelijksaanzoek in de lucht

21x Inspiratie voor originele huwelijksaanzoeken

 1. Op foto vastgelegd

Plan een loveshoot bij een fotograaf, neem je geliefde mee in een fotohokje of vraag een vriend om een foto (of video) van jullie te maken op bijvoorbeeld een bijzondere locatie.

Zodra je zeker weet dat de camera er klaar voor is, ga je op je knieën. Zo wordt gelijk je huwelijksaanzoek vastgelegd op een prachtig plaatje!

 1. Kies een favoriete plek

Kies een intieme setting of favoriete plek – of het nu een fontein, het dak van een hotel, een monument of een nationaal park is – die een persoonlijke betekenis heeft voor jullie twee. Als je daar bent, vraag dan iemand in de buurt (of zorg dat je familieleden of vrienden hierbij kunt betrekken) om een ??foto van jullie samen te maken. In plaats van te poseren, laat je op één knie vallen. Met deze aanpak krijg je ook een aantal schattige openhartige foto’s van je huwelijksaanzoek!

 1. Huwelijksaanzoek in Disneyland

Sprookjesachtiger dan Disneyland kan niet! Gaan jullie naar Disney? Vraag haar dan ten huwelijk vlak voor het Disneykasteel. Vergeet niet om iemand te vragen om een foto of filmpje te maken van dit moment.

disneyland, disney, castle
 1. Organiseer een muziekuitvoering

Laat een koor, fanfare of drumband komen opdagen voor een verrassingsoptreden van het favoriete liefdeslied van uw aanstaande verloofde in een park of openbare locatie voor je aanzoek. Voor een echt persoonlijk tintje, vraag de artiesten of ze de naam van je verloofde(e) in de songtekst mogen opnemen.

 1. Wakker worden!

Doe de verlovingsring om terwijl je aanstaande verloofde slaapt en word dan romantisch wakker en zorg voor een lekker ontbijtje met champagne en aardbeien. Hoe lang zou het duren voordat ze de verlovingsring doorheeft?

wedding, table, coffee
 1. Gastronomisch diner

Kook een vijfsterrenmaaltijd van al het favoriete eten van je toekomstige verloofde, of ga naar jullie favoriete restaurant. Doe je huwelijksaanzoek bij het dessert. Bijvoorbeeld een de ring bovenop een stuk taart of ander dessert, doe de ring in haar champagneglas om je aanstaande ten huwelijk te vragen.

 1. Afspeellijst of podcast

Voeg een aangepast aanzoeks”lied” toe aan de favoriete afspeellijst van je geliefde op Spotify, of neem een ??podcast met een onverwacht huwelijksaanzoek op.

 1. Flash Mob

Liever dansen? Huur een choreograaf in om te helpen bij het samenstellen van een flashmob-dansroutine om op te treden op een openbare locatie. Stop om het met je partner te bekijken en doe na een paar minuten mee aan de uitvoering om je spullen te laten zien voordat je op één knie valt.

couple, engagement, ring
 1. Dansavond

Ga uit voor een avondje dansen en vraag de DJ of bandleider om je de microfoon door te geven, zodat je een speciaal lied of een speech kunt opdragen waarna je op de dansvloer op je knieën gaat.

 1. Huur een karikaturist in

Regel een straatkarikaturist. Laat de karikaturist een foto van jullie twee schetsen waarop jij op je knieen staat afgebeeld. Zodra de karikaturist het plaatje laat zien, ga je op je knieen en vraagje: “Wil je met me trouwen?”

 1. Skywriting

Dit unieke aanzoek is behoorlijk extravagant. Huur een skywriter of een vliegtuigje met een grote vlag achter zich aan in om je huwelijksaanzoek in de lucht te spellen, zodat iedereen het kan zien.

 1. Glow in the dark

Schrijf je huwelijksaanzoek uit in glow-in-the-dark sterstickers op je plafond. Ga naar bed, doe de lichten uit. Het plafond zal oplichten in de woorden “wil je met me trouwen?

 1. Stoepkrijt

Throwback naar je kindertijd met een huwelijksaanzoek geschreven in stoepkrijt op je straat of oprit voor een lief en eenvoudig huwelijksaanzoek.

couple, silhouette, love
 1. Zelfgemaakte legpuzzel

Laat een gepersonaliseerde puzzel maken met jouw foto en de tekst “Trouw me?” Stel deze activiteit voor op een regenachtige dag. Als je ver genoeg klaar bent zodat je de foto duidelijk kunt zien en de woorden kunt lezen, is het tijd voor het huwelijksaanzoek.

 1. Huwelijksaanzoek in het vliegtuig

Plan een romantisch uitje voor twee, of pak het moment als jullie samen op vakantie gaan. Als je in het vliegtuig bent, gebruik dan het luidsprekersysteem of laat de captain iets zeggen en ga op je knieën op 35.000 voet.

 1. Escape room huwelijksaanzoek

Dol op het oplossen van escape rooms? Neem contact op met een lokale escape room en kijk of zij met je willen samenwerken om je huwelijksaanzoek in de ervaring te integreren.

 1. Kerst aanzoek

Als je Kerstmis viert, is dit een geweldig moment voor een huwelijksaanzoek. Op kerstavond, of juist op eerste kerstdag in de ochtend. Er zijn zo veel momenten voor een perfect moment en onvergetelijk kerstaanzoek waarop je de grote vraag stelt!

 1. Aanzoek op oudjaarsavond

Sluip op oudejaarsavond net voor middernacht weg naar een romantische plek en ga op je knieën, enkele minuten voor 12 uur op je knieën. Dat is toch de perfecte start van het nieuwe jaar met zo! Vier het dan met een kus en veel champagne.

couple, love, proposal
 1. Valentijnsdag aanzoek

Schrijf op de dagen voorafgaand aan 14 februari Valentijnsdagkaarten met lieve berichten. Geef ze dan op Valentijnsdag in een doosje met daaronder, je raadt het al, de ring.

 1. Ballonvaart

Geen hoogtevrees? Denk dan eens aan een luchtballonvaart! En ga op grote hoogte op je knieën.

 1. Camera in het ringendoosje

Een huwelijksaanzoek vastleggen is natuurlijk té leuk om later te delen met vrienden en familie. Je kunt het nog specialer maken door een camera te installeren ín het ringendoosje. Op het moment dat je op je knie gaat en het doosje opent, zal de camera het gezicht aan je aanstaande filmen. Dat is toch een blik dat je niet wilt vergeten!

Je kunt bovenstaande ideeën natuurlijk gebruiken om jullie originele huwelijksaanzoek te plannen. Misschien hebben de ideeën je geïnspireerd met een eigen, origineel idee voor een huwelijksaanzoek. Heb jij een tof aanzoek gedaan? Laat het ons weten!

Romantische huwelijksaanzoeken

Voor een romantisch aanzoek, lees dan ook romantisch huwelijksaanzoek.