Haaraccessoires

Haaraccessoires

Zo veel mogelijkheden keuzes qua bruidshaaraccessoires! We hopen dat deze top-10 jou zal helpen bij het uitzoeken van jouw bruidshaaraccessoire.

# 1 Persoonlijke stijl

Zoek naar bruidshaaraccessoires die aansluiten bij jouw persoonlijke stijl en het uiterlijk van jouw bruiloft. Een zoete zeesterhaarkam of orchideebloem is perfect voor de op-blote-voeten-beachy-bruid. Een glittertje of parel is perfect voor de minimalistische of tijdloze bruid. En een prachtig handgemaakt ontwerp is weer perfect voor een bohemian-bruid!

# 2 Je trouwjurk

Het belangrijkste ‘ding’ van jouw algehele look is natuurlijk jouw trouwjurk. De jurk bepaalt de stijl van je hele look. Bij een eenvoudigere jurk, kun je je juist helemaal uitleven op je haaraccessoire. Als je jurk veel details en/of versieringen heeft, wil je misschien juist iets ‘simpelers’ in je haar. De kleur en stof van de jurk is ook een overweging bij het kiezen van bruidshaaraccessoires. Niet te veel kleuren of verschillende stoffen door elkaar dragen.

# 3 Goud of zilver

Gouden bruidshaaraccessoires zijn populairder dan ooit tevoren, maar veel bruiden weten niet zeker of ze voor het goud moeten gaan! De algemene vuistregel is dat goud het beste past bij een ivoorkleurige, offwhite of champagnetrouwjurk. Zorg dat je consistent blijft als je gouden haaraccessoires draagt, want hierin lijken ook verschillende kleuren goud mogelijk. Liever zilver? Dan zit je vrijwel overal goed!

# 4 Welk type bruidshaaraccessoire

Er zijn zoveel types bruidshaaraccessoires mogelijk! Hieronder een selectie:

Bruidshaarkam of –clip

Bruidshaarkammen zijn verreweg de meest populaire keuze bij bruiden. Met zoveel verschillende stijlen om uit te kiezen, is het gemakkelijk om iets te vinden dat past bij jouw persoonlijke stijl. Haarkammen werken het best met een (half) opgestoken kapsel.

Bruidshoofdband of -tiara

Een hoofdband of tiara kan een mooie klassieke look of een dramatisch statement creëren, afhankelijk van de stijl. Hoofdbanden en tiara’s kunnen geweldig werken met elk stijlhaar. Lees ook: Bruids tiara

Bruidshaarbloemen

Bruidshaarbloemen staan altijd heel romantisch. Kies je een eenvoudige haarbloem voor een ongedwongen bohemian bruiloft of kies een grote roos voor een elegantere look die nog steeds zacht en romantisch is.

Haarspelden

Wanneer je op zoek bent naar een ingetogen look, zijn haarspelden perfect. Het beste in een (half) opgestoken kapsel.

# 5 Je kapsel

Het tweede ding om rekening mee te houden is je trouwdag kapsel. Draag je je haar los of juist (half) opgestoken? Het is het beste om eerst je kapsel te kiezen en daarna je bruishaaraccessoires toe te voegen als aanvulling op de gekozen stijl. Een ander ding om rekening mee te houden is je haartype. Heb je heel fijn en zacht haar? Kies dan geen zwaardere metalen stukken die misschien niet goed in je haar blijven zitten.

# 6 Verander het

Probeer verschillende kapsels voordat je kiest vanaf een plaatje. Je kapster kan je goed advies geven wat er bij jouw haarsoort en kleur past. Kan je echt niet kiezen? Vraag dan of je tijdens je bruiloft van wisselen van kapsel. Bijvoorbeeld een klassiek opgestoken kapsel tijdens de ceremonie en losse lokken tijdens het feest!

# 7 Sieraden

Je hebt de ideale jurk, een geweldig kapsel en de perfecte bruidshaaraccessoires gevonden! Dan is het tijd om je bruidssieraden uit te zoeken. Blijf hierbij bij hetzelfde soort metaal en stijl dat je al hebt uitgezocht. Opzichtige haaraccessoire? Houd je sieraden dan minimaal. Kleine of niet-opzichtige haaraccessoire? Dan zijn een mooie ketting en oorbellen misschien het perfecte accent.

# 8 Vraag om hulp

Loop je helemaal vast en kan je geen keuze meer maken? Vraag dan om hulp maar vergeet niet om iemand te vragen wiens stijladvies je gelooft!

# 9 Kopen

Om helemaal zeker te weten of alle accessoires bij elkaar passen, kun je deze meenemen en tijdens het (af)passen van jouw trouwjurk alles bij elkaar omdoen

# 10 Blijf trouw aan jezelf

We hebben het belangrijkste advies voor het laatst bewaard en dat is om trouw te blijven aan jezelf en je persoonlijke stijl. Maak je niet druk om wat iemand anders denkt of zegt! Dit is jouw dag en je moet doen waar jij blij van wordt!

Haarpinnen voor de bruid

Haarpinnen voor de bruid

We geven je hieronder inspiratie van een aantal mooie haarpinnen die we hebben gevonden en mooi zouden staan op jouw speciale dag!

Lees meer
Haarkammen voor de bruid

Haarkammen voor de bruid

Lang haar of kort haar, wel of geen sluier, haar los of opgestoken, bij alle soorten kapsels past een mooie haarkam. In deze blog vind je inspiratie van een aantal verschillende haarkammen. Zit er iets leuks voor je tussen?

Lees meer
Bruids tiara

Bruids tiara

Een bruids tiara is een prachtige haaraccessoire voor de bruid. Wij geven je in deze blog inspiratie voor mooie bruids tiara’s.

Lees meer
Wel of geen sluier?

Wel of geen sluier?

Wel of geen sluier?   Heb je je ooit afgevraagd waarom bruiden eigenlijk een sluier dragen? Wij wel, dus we zochten het voor je op! Sluiers werden voor het eerst populair in de Romeinse tijd toen een rood laken werd gebruikt om de bruid van top tot teen te bedekken....

Lees meer

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Ketting met hanger bij je trouwjurk

De meest gekozen ketting op bruiloften is een ketting met hanger bij je trouwjurk. Deze zijn altijd goed en staan prachtig bij verschillende halslijnen.

Statement ketting bij je trouwjurk

Hoe groter hoe beter! Soms is het ‘less is more’, maar dat hoeft niet altijd! Heb je een subtiele jurk? Kies dan een statement ketting bij je trouwjurk!

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.

16 To Do’s na je verloving

Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Je hebt een verlovingsring en je gaat trouwen! Volg deze to do’s na je verloving en je bent er klaar voor!

65 liedjes over het huwelijk voor je trouwafspeellijst

Wij gingen op zoek naar liefdesliedjes die heel goed passen op jullie trouwafspeellijst. We hebben de beste nummers voor je verzameld.

De 10 beste nummers om een aanzoek bij te doen

Wist je dat je geuren, smaken en geluiden je herinneren aan bijzondere momenten? Geen enkel aanzoek is dan ook compleet zonder het perfecte nummer.

6 romantische manieren voor een aanzoek tijdens de corona-crisis

Omdat veel stellen hun huwelijksaanzoek hebben uitgesteld, hebben we 6 manieren voor een aanzoek voor je opgeschreven voor een aanzoek tijdens Corona!

Trouwen in het buitenland: De do’s en don’ts van een destination wedding

Droom je over een spectaculaire bruiloft op een prachtig buitenlandse bestemming? Wij geven je antwoorden op 6 vragen over trouwen in het buitenland.

Vliegen met een trouwjurk: het reizen en je jurk inpakken

Als je met een trouwjurk gaat vliegen, moet je van tevoren precies uitzoeken hoe je dat gaat doen, want je wilt vast geen kreukels.