BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

door | jun 13, 2022 | Blogs, Outfit | 0 Reacties

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de finishing touch: de sieraden. Je trouwjurk absoluut het belangrijkste, maar kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen. Hoe ga je te werk? Lees het hieronder.

#1 Stem de kleur af op je jurk

Je realiseert je dit misschien niet, maar sommige sieraden zien er beter uit in combinatie met bepaalde kledingkleuren. Over het algemeen kan ivoor het beste worden gecombineerd met goud, omdat het de romige tint van de stof benadrukt. Kies je voor een puur witte jurk, ga dan voor accenten in zilver, platina of details van pareloer. Goud kan botsen met helderdere witte tinten. Als de jurk die je hebt gekozen al is versierd met kraaltjes, laat dat dan terugkomen in je accessoires. Als je jurk bijvoorbeeld gouden kralen heeft, kies dan een ketting, armband of oorbellen met een gouden basis.

#2 Less is more

Je hebt geen sluier én tiara én oorbellen én ketting én armbanden nodig. Accessoires geven een unieke touch aan je look, maar teveel is gewoon teveel. Voordat je sieraden koopt, kijk dan eerst naar de unieke punten van je jurk zodat je deze niet laat over schijnen door sieraden. Als je jurk een sierlijke halslijn heeft, kies dan alleen voor een paar oorbellen in plaats van een ketting (dat het geheel overcompleet doet lijken). Probeer bij een jurk met een eenvoudigere stijl een opvallende statement-ketting. Als het op oorbellen aankomt, kijk dan naar je kapsel. Als je je haar over je oren laat vallen, zijn kleine knopjes voldoende. Maar met opgestoken haar wil je misschien flinke hangers.

#3 Kies je sluier

De sluier is de meest iconische bruidsaccessoire. Weet je zeker dat je een sluier wilt? Houd hier dan rekening mee als je jouw sieraden bij je trouwjurk kiest. Zorg er sowieso voor dat je sluier bij je jurk past qua kleur en stijl. Maar stem je sluier ook af op je sieraden. Je wilt geen romantische jurk en sluier met een enorme statement ketting.

Heeft je jurk veel om mee te pronken? Kies dan een sluier die de aandacht niet zal stelen. Heb je bijvoorbeeld een sexy lage rug, kies dan een doorzichtige sluier in plaats van een sluier met meerdere lagen tule.

#4 Kies voor comfortabel

Is de ketting niet te zwaar? Zit de chocker misschien te strak? Zitten er geen scherpe puntjes aan je armband? Controleer je sieraden en test ze zodat je zeker weet dat ze goed zitten. Het is zonde om halverwege de dag je sieraden af te doen en met rode striemen in je nek rond te lopen.

#5 Kies je decolleté

Als je jurk een hart-vorm heeft of strapless is, sla dan de ketting over en richt je in plaats daarvan op een elegant paar grote oorbellen. Probeer een betekenisvol juweel te gebruiken, zoals je geboortesteen of de ketting van je oma.

Heb je een V-hals? Of je nu kiest voor een hanger of choker, deze stijl smeekt om een ??klein decolleté. Een dunne ketting met een eenvoudige hanger, zoals een medaillon, is een elegante manier om accessoires te maken, terwijl parels (enkel- of dubbelstrengs) altijd een klassieke keuze zijn. Als je voor een meer decadente look gaat, kan een kristallen choker of statement ketting met bijpassende oorbellen de perfecte combinatie zijn.

Onthoud dit: blijf bij jezelf. Kies een stijl die jij mooi vindt, dan straal je vanzelf!

Liever op zoek naar kledinginspiratie voor bruiloftsgasten?