Bruidsmeisje en bruidsjonker

Bruidsmeisje op jouw bruiloft

Wil je naast je hubby-to-be, ook je beste vriendinnetje aan je zijde maar wil je niet dat ze teveel moet ‘regelen’ tijdens de bruiloft? Vraag haar dan als bruidsmeisje!

Bruidsmeisjes en bruidsjonkers zijn helemaal ‘hot’. Vroeger waren dit vaak kinderen, maar inmiddels hebben we invloeden uit Amerika te pakken en zijn dit vaak vrienden/familie van (ongeveer) dezelfde leeftijd.

Vaak zijn de bruidsmeisjes en bruidsjonkers hetzelfde gekleed of passen ze goed bij elkaar. Dat is natuurlijk geen must maar het staat zo leuk op de foto’s!

 

Wat doen de bruidsmeisjes?

Vóór de bruiloft zijn de bruidsmeisjes degene die misschien wel meegaan bij het uitzoeken van je jurk, schoenen enz. en samen bladeren jullie waarschijnlijk in 100.000 bladen totdat jullie hèt beste bruidskapsel hebben gevonden. Ook een belangrijke functie van je bruidsmeisjes: het organiseren van je vrijgezellenfeest!

Tijdens de bruiloft hebben je bruidsmeisjes vooral een praktische functie. Ze zijn mogelijk bij het aankleden en kunnen eventueel helpen met je jurk als je moeder het met haar leesbrilletje niet goed meer kan zien. Ga je foto’s maken? Dan kan er een bruidsmeisje mee om je sleep omhoog te houden of om je jurk goed te leggen.

Zoek je een leuk cadeau om je bruidsmeisje te vragen voor deze belangrijke taak? Kijk dan hier voor leuke idee’tjes!

En de bruidsjonkers?

Voor de bruidsjonkers geldt eigenlijk hetzelfde. Ze kunnen mee bij het uitzoeken van het pak en zijn vaak bij het aankleden van je aanstaande. Maar in plaats van helpen met de jurk wordt er vaak een borrel gedronken om te proosten op jullie huwelijk voordat ze bij de ceremonie worden verwacht. 

Je bestie als bruidsmeisje vragen

Je bestie als bruidsmeisje vragen

Wil je naast je hubby-to-be, ook je bestie aan je zijde maar wil je niet dat ze teveel moet ‘regelen’ tijdens de bruiloft? Vraag haar dan als bruidsmeisje! Bruidsmeisjes (en bruidsjonkers) zijn helemaal ‘hot’. Vroeger waren dit vaak kinderen, maar inmiddels hebben we...

Lees meer

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Ketting met hanger bij je trouwjurk

De meest gekozen ketting op bruiloften is een ketting met hanger bij je trouwjurk. Deze zijn altijd goed en staan prachtig bij verschillende halslijnen.

Statement ketting bij je trouwjurk

Hoe groter hoe beter! Soms is het ‘less is more’, maar dat hoeft niet altijd! Heb je een subtiele jurk? Kies dan een statement ketting bij je trouwjurk!

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.

16 To Do’s na je verloving

Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Je hebt een verlovingsring en je gaat trouwen! Volg deze to do’s na je verloving en je bent er klaar voor!

65 liedjes over het huwelijk voor je trouwafspeellijst

Wij gingen op zoek naar liefdesliedjes die heel goed passen op jullie trouwafspeellijst. We hebben de beste nummers voor je verzameld.

De 10 beste nummers om een aanzoek bij te doen

Wist je dat je geuren, smaken en geluiden je herinneren aan bijzondere momenten? Geen enkel aanzoek is dan ook compleet zonder het perfecte nummer.

6 romantische manieren voor een aanzoek tijdens de corona-crisis

Omdat veel stellen hun huwelijksaanzoek hebben uitgesteld, hebben we 6 manieren voor een aanzoek voor je opgeschreven voor een aanzoek tijdens Corona!

Trouwen in het buitenland: De do’s en don’ts van een destination wedding

Droom je over een spectaculaire bruiloft op een prachtig buitenlandse bestemming? Wij geven je antwoorden op 6 vragen over trouwen in het buitenland.

Vliegen met een trouwjurk: het reizen en je jurk inpakken

Als je met een trouwjurk gaat vliegen, moet je van tevoren precies uitzoeken hoe je dat gaat doen, want je wilt vast geen kreukels.