Bruidsmeisje en bruidsjonker

Bruidsmeisje op jouw bruiloft

Wil je naast je hubby-to-be, ook je beste vriendinnetje aan je zijde maar wil je niet dat ze teveel moet ‘regelen’ tijdens de bruiloft? Vraag haar dan als bruidsmeisje!

Fotobron: This Modern Romance

Bruidsmeisjes en bruidsjonkers zijn helemaal ‘hot’. Vroeger waren dit vaak kinderen, maar inmiddels hebben we invloeden uit Amerika te pakken en zijn dit vaak vrienden/familie van (ongeveer) dezelfde leeftijd.

Vaak zijn de bruidsmeisjes en bruidsjonkers hetzelfde gekleed of passen ze goed bij elkaar. Dat is natuurlijk geen must maar het staat zo leuk op de foto’s!

Wat doen de bruidsmeisjes?

Vóór de bruiloft zijn de bruidsmeisjes degene die misschien wel meegaan bij het uitzoeken van je jurk, schoenen enz. en samen bladeren jullie waarschijnlijk in 100.000 bladen totdat jullie hèt beste bruidskapsel hebben gevonden. Ook een belangrijke functie van je bruidsmeisjes: het organiseren van je vrijgezellenfeest!

Tijdens de bruiloft hebben je bruidsmeisjes vooral een praktische functie. Ze zijn mogelijk bij het aankleden en kunnen eventueel helpen met je jurk als je moeder het met haar leesbrilletje niet goed meer kan zien. Ga je foto’s maken? Dan kan er een bruidsmeisje mee om je sleep omhoog te houden of om je jurk goed te leggen.

Zoek je een leuk cadeau om je bruidsmeisje te vragen voor deze belangrijke taak? Kijk dan hier voor leuke idee’tjes!

En de bruidsjonkers?

Voor de bruidsjonkers geldt eigenlijk hetzelfde. Ze kunnen mee bij het uitzoeken van het pak en zijn vaak bij het aankleden van je aanstaande. Maar in plaats van helpen met de jurk wordt er vaak een borrel gedronken om te proosten op jullie huwelijk voordat ze bij de ceremonie worden verwacht. 

Op zoek naar meer inspiratie over cadeaus bij bruiloften? Lees dan ook:

7 originele manieren om je bruidsmeisje te vragen

Lees hier de 7 meest originele manieren om je bruidsmeisje te vragen.

Wel of geen sluier?

Wel of geen sluier?   Heb je je ooit afgevraagd waarom bruiden eigenlijk een sluier dragen? Wij wel, dus we zochten het voor je op! Sluiers werden voor het eerst populair in de Romeinse tijd toen een rood laken werd gebruikt om de bruid van top tot teen te bedekken....

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft?

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft? Dat hangt er vanaf hoe goed je het bruidspaar kent en wat je te besteden hebt.

7x inspiratie goedkope trouwjurken

Niet ieder budget laat een dure trouwjurk toe. Gelukkig zijn niet alle trouwjurken duur. Hieronder geven we je 7x inspiratie van goedkope trouwjurken.

5x Origineel cadeau voor het bruidspaar

Je wordt uitgenodigd om een huwelijk en er staat geen envelopje op de kaart. Wat geef je het bruidspaar dan cadeau? Wij hebben het internet voor je afgezocht en vonden deze items als origineel cadeau voor het bruidspaar. Gepersonaliseerde snijplank, onderzetters en...

Dresscode bruiloft

Alles wat je wilt weten over bruiloft dresscodes lees je hier! Bijvoorbeeld wat je aantrekt als bruiloftsgast en wat je juist niét aantrekt. Wat moet ik aan op een bruiloft? Beslissen wat te dragen naar een bruiloft is niet altijd een gemakkelijke taak. Zodra je hoort...

Haarkammen voor de bruid

Lang haar of kort haar, wel of geen sluier, haar los of opgestoken, bij alle soorten kapsels past een mooie haarkam. In deze blog vind je inspiratie van een aantal verschillende haarkammen. Zit er iets leuks voor je tussen?

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Hoe plan je een ecologische bruiloft: wat, hoe en waar

Een ecologische bruiloft waarbij zo min mogelijk voedsel wordt verspild, en zo weinig mogelijk papierproducten en bloemen worden weggegooid.

Esmé: Ceremoniemeester op de bruiloft van Mandy & Wesley

Op 18 augustus 2017 zijn Mandy en Wesley getrouwd. Esmé was hun ceremoniemeester en heeft op verzoek van het bruidspaar een aantal zaken geregeld.