Bruidsmeisje op jouw bruiloft

Wil je naast je hubby-to-be, ook je beste vriendinnetje aan je zijde maar wil je niet dat ze teveel moet ‘regelen’ tijdens de bruiloft? Vraag haar dan als bruidsmeisje!

Fotobron: This Modern Romance

Bruidsmeisjes en bruidsjonkers zijn helemaal ‘hot’. Vroeger waren dit vaak kinderen, maar inmiddels hebben we invloeden uit Amerika te pakken en zijn dit vaak vrienden/familie van (ongeveer) dezelfde leeftijd.

Vaak zijn de bruidsmeisjes en bruidsjonkers hetzelfde gekleed of passen ze goed bij elkaar. Dat is natuurlijk geen must maar het staat zo leuk op de foto’s!

 

Wat doen de bruidsmeisjes?

Vóór de bruiloft zijn de bruidsmeisjes degene die misschien wel meegaan bij het uitzoeken van je jurk, schoenen enz. en samen bladeren jullie waarschijnlijk in 100.000 bladen totdat jullie hèt beste bruidskapsel hebben gevonden. Ook een belangrijke functie van je bruidsmeisjes: het organiseren van je vrijgezellenfeest!

Tijdens de bruiloft hebben je bruidsmeisjes vooral een praktische functie. Ze zijn mogelijk bij het aankleden en kunnen eventueel helpen met je jurk als je moeder het met haar leesbrilletje niet goed meer kan zien. Ga je foto’s maken? Dan kan er een bruidsmeisje mee om je sleep omhoog te houden of om je jurk goed te leggen.

Zoek je een leuk cadeau om je bruidsmeisje te vragen voor deze belangrijke taak? Kijk dan hier voor leuke idee’tjes!

En de bruidsjonkers?

Voor de bruidsjonkers geldt eigenlijk hetzelfde. Ze kunnen mee bij het uitzoeken van het pak en zijn vaak bij het aankleden van je aanstaande. Maar in plaats van helpen met de jurk wordt er vaak een borrel gedronken om te proosten op jullie huwelijk voordat ze bij de ceremonie worden verwacht. 

Gerelateerde artikelen