BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

10x inspiratie kleding voor bruiloftsgasten

door | apr 14, 2022 | Blogs, Gast | 0 Reacties

Het is lastig om te bepalen wat je als gast naar een bruiloft aantrekt. Je wilt niet “zomaar” een leuk jurkje aan, want je wilt je best doen er leuk uit te zien. Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen, is het echt not-done om als vrouw iets wits aan te trekken naar een bruiloft. Maar welke kleur trek je dan aan? We geven je hieronder 10x inspiratie als kleding voor bruiloftsgasten. Ben je juist op zoek naar bruiloft dresscodes voor kleding bruidsgasten? Hier vind je de verschillende dresscodes voor een bruiloft.

Dresscode

Sommige bruidsparen geven op de trouwkaart aan of ze een dresscode hanteren. Je hebt bijvoorbeeld cocktail, white tie, black tie, tenue de ville of casual chic. Ook kan het voorkomen dat er een kleur of jurk lengte als dresscode wordt opgegeven. Het bruidspaar zal het erg op prijs stellen als je hier rekening mee houdt.

Cocktail jurkjes

Een cocktailjurkje is het meest gedragen jurkje als bruiloft gast. Met elk cocktailjurkje zit je goed, als het maar geen wit is. De lengte van een cocktailjurkje is ongeveer op de knie. Vaak net iets erboven of net iets eronder, dat maakt niet uit. Ben je op zoek naar een jurk trouwgast voor een bruiloft in de lente? Dan zit je helemaal goed. Hieronder hebben we leuke inspiratie voor je uitgezocht van cocktailjurkjes. Ben je op zoek naar een jurk bruiloft gast lange mouw? Dan kun je er ook voor kiezen om een leuk vestje te dragen op een cocktailjurkje.

Romantisch jurkje

Een romantisch jurkje met satijnen lint in de taille en fijne plooitjes. Dit jurkje is €46,99 en je koopt hem hier.

Jersey jurk met kanten applicatie

Een zwierige cocktailjurk van jersey met kanten applicaties. Dit jurkje is €39,99 en je bestelt hem hier.

Jurkje met kanten bovenlijf

Sierlijke trouwjurk met kanten bovenlijf, een ronde hals en een effen soepelvallend rokdeel. Dit jurkje is €69,99 en je koopt hem hier.

Kanten jurkje met lint

Mooie kanten jurk met een satijnen lint in de taille. De ideale look voor een bruiloft! Dit jurkje is €41,99 en je bestelt hem hier.

Jurkje met pailletten

Je nieuwe favoriet! Avondjurk met shiny pailletten op het lijfje. Mouwloos model met een V-hals. Deze kost €52,99 en je bestelt hem hier.

Lange jurken

Ook lange jurken zie je veel op bruiloften. Wanneer het bruidspaar het leuk vindt als hun gasten in het lang komen, zullen ze dit van tevoren kenbaar maken. Meestal wordt er vanuit gegaan dat gasten een cocktailjurkje dragen. Is er geen dresscode maar wil je wel een lange jurk aan? Zorg dan dat je jurk niet té veel opvalt. Het is niet de bedoeling dat je de aandacht van de bruid steelt. Hieronder vind je inspiratie van lange chique jurken voor bruiloft die je als bruiloftsgast kunt dragen.

Lange jurk met kanten bovenlijfje

Stijlvolle jurk met een kanten lijfje, een satijnen band voorop in de taille en een elastiek achter op taillehoogte. Met split en knoopsluiting in de nek. Met fijne plooien in het rokdeel en een blinde ritssluiting opzij. Deze jurk bruiloft blauw kost €41,99 en bestel je hier.

Lange jurk met kraaltjes

Prachtige jurk met glinsterende kraaltjes op het lijfje. Mouwloos model, loopt naar onderen toe licht uit. Ritssluiting op de rug. Deze kost €49,99 en bestel je hier.

Lange plissé jurk

Eenvoudig en toch betoverend! Mouwloze jurk van plissé met een V-hals. Deze jurk kost €49,99 en bestel je hier.

Lange jurk met strik

Stijlvolle, mouwloze jurk met een weelderige strik middenvoor. Een prachtige jurk bruiloft gast blauw. Deze jurk kost €54,99 en je bestelt hem hier.

Meer inspiratie: