Bruidskinderen

Bruidskinderen

Kinderen vanaf ongeveer vier jaar kunnen onthouden wat ze moeten doen en zijn daardoor gefocust op hun taak. Onder de vier jaar kan het daarom makkelijker gebeuren dat je bloemenmeisje huilend in het gangpad blijft liggen of dat je bruidsjonkertje de ringen niet durft aan te geven. De meest voorkomende leeftijd voor bruidskinderen ligt daarom tussen de 4 en de 8 jaar.

Taken voor bruidskinderen

Bruidskinderen hoeven geen speciale taak te hebben om bruidskinderen te zijn. Ze zijn namelijk als trots genoeg als ze de naam ‘bruidsmeisje’ of ‘bruidsjonker’ mogen dragen. Er zijn natuurlijk een aantal (kleine) taken die bruidskinderen goed kunnen vervullen, zoals:

  • Met bloemblaadjes strooien
  • Ringen aangeven
  • Sleep vasthouden
  • Mee bij het maken van de trouwfoto’s

Voorbereiding van bruidskinderen

Vraag van tevoren toestemming aan de ouders of de kinderen bruidskinderen mogen zijn. De ouders kunnen namelijk goed inschatten of de kinderen zich kunnen gedragen gedurende de dag en hun hierop voorbereiden. Krijgen de kinderen een bijzondere taak? Praat er dan regelmatig over, geef aan dat er veel mensen aanwezig zijn op de trouwdag en probeer een paar keer te oefenen met ze.

Zorg dat de kinderen vlak voor de ceremonie naar het toilet zijn geweest, laat de ouders aan het gangpad plaatsnemen zodat de kinderen hen kunnen zien zitten en laat de kinderen weten dat het niet erg is als ze een foutje maken.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een de kinderen gaan huilen, door het gangpad rennen of dat alle bloemblaadjes in één keer op de grond worden gekiept. De gasten vinden dit vaak alleen maar leuk en levert ook grappige foto’s op.

Kleding voor de bruidskinderen

Bruidskinderen mogen zich een stuk herkenbaarder kleden dan overige kinderen die bij de bruiloft aanwezig zijn. Wit is bijvoorbeeld voor gasten een no-go, maar het bruidsmeisje mag wel in het wit! Zorg wel dat het jurkje past qua kleur bij de trouwjurk van de bruid. Wanneer er een bruidsjonkertje aanwezig is, mag hij qua kleding lijken op de bruidegom door bijvoorbeeld een gilet, overhemdje en een strikje te dragen. Zorg er met name voor dat de kleding voor de bruidskinderen comfortabel zit en niet te lang is zodat ze niet zullen struikelen.

Ken jij de verrassende geschiedenis van de witte trouwjurk al? Het zal je verbazen!

Bruidstasjes

De meeste bruiden dragen hun trouwjurk maar één keer, maar een super mooi bruidstasje kun je ook na je bruiloft nog vaker gebruiken! Sommige tasjes kun je zelfs na je bruiloft in een bepaalde kleur laten spuiten. Maar ook in het zilver, goud of ivoorkleur kun je deze vaker gebruiken! We hebben het bruidenpanel van BrideSide gevraagd of zij wel of geen bruidstasje hebben.

Bruidenpanel

Van de 180 bruiden geeft aan:

70% geen bruidstasje gebruiken

22% wel een bruidstasje gebruiken

15% hun spulletjes in het tasje van bijvoorbeeld de ceremoniemeester stoppen

Wat doe je met een tasje?

Naast het feit dat een bruidstasje een mooie accessoire is, is het ook een mooie herinnering. Telkens wanneer je je tasje gebruikt, zul je terugdenken aan je trouwdag!

Oke, overdag tijdens je bruiloft heb je geen tasje nodig. Waarschijnlijk heb je je bruidsboeket in je ene hand en je aanstaande aan je andere hand. Maar ’s avonds, voordat het feest begint kun je je even opfrissen met de spulletjes die je bij je hebt, misschien heb je wel een pepermuntje bij je voor na het eten en een klein flesje parfum om weer heerlijk te ruiken.

Reacties van de bruiden

Rachel – ik twijfel nog! Ik wil toch graag mijn lippenstift in de buurt hebben met een spiegeltje. En ook heb ik graag mijn telefoon bij me die dag denk ik. Ik zit echt niet de hele dag op mijn telefoon, maar neem die gewoon graag overal mee naartoe. En er zijn zulke leuke tasjes te koop! Ik heb echt een perfect tasje gevonden die bij mijn jurk en schoenen past. Ik kan hem na de bruiloft ook nog vaker gebruiken!

Angela – mijn vriend had als verrassing een linnentas laten drukken met het logo dat we overal in terug laten komen. Deze tas zal dus in de auto liggen wat met spulletjes zoals een extra panty, haarspray enz. Maar ik ga geen tas in mijn handen houden.

Carmen – jaaaa ik neem een super mooie clutch mee! Een bruidsboeket vind ik maar niks, maar wil wel iets in mijn handen hebben. Dus ik heb een hele mooie clutch gevonden, precies in de stijl van mijn jurk! Ik ben er zo blij mee! Ik was bang dat ik zonder bloemen zo ‘kaal’ zou lijken en dat je zou zien dat ik zenuwachtig zou zijn, maar met deze clutch is dat probleem opgelost!

Linda – ik heb niets nodig die dag. Mijn portemonnee en telefoon laat ik ook gewoon lekker thuis. Alleen een lippenstift neem ik mee, maar die frommel ik in het tasje van mijn moeder erbij.

Op zoek naar leuke verrassingen of originele ideeën tijdens een bruiloft? Lees dan onze blog ‘verrassing tijdens bruiloft‘, Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft? en 10x inspiratie kleding voor bruiloftsgasten

Na afloop

De kinderen zullen ongetwijfeld heel trots zijn dat ze bruidsmeisje of bruidsjonkertje mochten zijn op jullie bruiloft. Het is daarom een heel mooi gebaar om ze een cadeautje te geven dat ze kunnen bewaren. Ze zullen het zich namelijk hun leven lang onthouden dat ze deel waren van jullie bijzondere dag.

Lees ook:

De magie van bruidstaarten: 5 trends en inspiratie voor jouw grote dag

Een bruiloft is een van de meest bijzondere gelegenheden in het leven, en de bruidstaart speelt hierin een belangrijke rol. Het kiezen van de perfecte taart kan een uitdagende maar leuke taak zijn. In dit artikel delen we 5 inspirerende trends en tips om de ultieme...

Wat is het gemiddelde aantal gasten op een bruiloft?

Er is geen vast aantal gasten op een bruiloft, maar de meeste bruidsparen streven naar een aantal tussen de 150 en 250 gasten. Probeer de gastenlijst klein te houden als je de viering intiem en stressvrij wilt houden voor iedereen. Hoewel sommige koppels hun vrienden...

Wil je met me trouwen? Tips bij een huwelijksaanzoek

Ben je bang dat je niet op de juiste woorden komt als je een aanzoek wilt gaan doen? Wij zijn er voor je! Je wilt dat je aanzoek zinvol en gedenkwaardig is, met woorden die alle emoties uit je hart uitdrukken, maar hoe zorg je ervoor dat je weet wat je moet zeggen als...

Romantisch huwelijksaanzoek

Op zoek naar een romantisch huwelijksaanzoek om je vriendin ten huwelijk te vragen? Het perfecte huwelijksaanzoek is voor iedereen anders, maar toch voor iedereen een bijzonder moment. Sommigen willen hun partner ten huwelijk vragen in het bijzijn van familie of...

Origineel huwelijksaanzoek

Wil jij je vriend of vriendin ten huwelijk vragen en ben je op zoek naar originele en mooie huwelijksaanzoeken? Hartstikke leuk dat je op zoek bent naar inspiratie om een bijzonder moment te maken van je aanzoek. Het is niet makkelijk om het perfecte huwelijksaanzoek...

Budget bruiloft

Trouwen kost geld, maar hoeveel geld je eraan uitgeeft heb je zelf in de hand. Dus wil je geldboom niet groeien? Heb je een klein budget of geef je liever niet zo veel geld uit? Dan geven we je hieronder een aantal tips hoe jij een budget bruiloft kunt aanpakken! Tip...

Aan welke hand draag je jouw trouwring: Links of rechts?

Aan welke hand draag je jouw trouwring? Dit is iets wat aanstaande bruidsparen zich vaak afvragen. Eigenlijk is dat heel simpel want je mag het zelf bepalen! Dus vraag jij je nog af aan welke hand je trouwring moet? Per land, cultuur en geloof worden er verschillende...

Dresscodes

Een bruiloft geeft alle redenen om er verzorgd uit te zien. De meest voorkomende dresscodes zijn: Casual Chic, Feestelijk, Tenue de Ville en Black Tie.

Ringmaat bepalen

Wil je jouw partner ten huwelijk vragen met een ring? Of heb je geen idee welke ringmaat je zelf hebt? Wil je dus weten hoe je je ringmaat moet meten? Er zijn veel verschillende mensen en dus ook verschillende maten. Maar hoe bepaal je jouw ringmaat zodat je een...

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.