Bruidskinderen

Bruidskinderen

Kinderen vanaf ongeveer vier jaar kunnen onthouden wat ze moeten doen en zijn daardoor gefocust op hun taak. Onder de vier jaar kan het daarom makkelijker gebeuren dat je bloemenmeisje huilend in het gangpad blijft liggen of dat je bruidsjonkertje de ringen niet durft aan te geven. De meest voorkomende leeftijd voor bruidskinderen ligt daarom tussen de 4 en de 8 jaar.

Taken voor bruidskinderen

Bruidskinderen hoeven geen speciale taak te hebben om bruidskinderen te zijn. Ze zijn namelijk als trots genoeg als ze de naam ‘bruidsmeisje’ of ‘bruidsjonker’ mogen dragen. Er zijn natuurlijk een aantal (kleine) taken die bruidskinderen goed kunnen vervullen, zoals:

  • Met bloemblaadjes strooien
  • Ringen aangeven
  • Sleep vasthouden
  • Mee bij het maken van de trouwfoto’s

Voorbereiding van bruidskinderen

Vraag van tevoren toestemming aan de ouders of de kinderen bruidskinderen mogen zijn. De ouders kunnen namelijk goed inschatten of de kinderen zich kunnen gedragen gedurende de dag en hun hierop voorbereiden. Krijgen de kinderen een bijzondere taak? Praat er dan regelmatig over, geef aan dat er veel mensen aanwezig zijn op de trouwdag en probeer een paar keer te oefenen met ze.

Zorg dat de kinderen vlak voor de ceremonie naar het toilet zijn geweest, laat de ouders aan het gangpad plaatsnemen zodat de kinderen hen kunnen zien zitten en laat de kinderen weten dat het niet erg is als ze een foutje maken.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een de kinderen gaan huilen, door het gangpad rennen of dat alle bloemblaadjes in één keer op de grond worden gekiept. De gasten vinden dit vaak alleen maar leuk en levert ook grappige foto’s op.

Kleding voor de bruidskinderen

Bruidskinderen mogen zich een stuk herkenbaarder kleden dan overige kinderen die bij de bruiloft aanwezig zijn. Wit is bijvoorbeeld voor gasten een no-go, maar het bruidsmeisje mag wel in het wit! Zorg wel dat het jurkje past qua kleur bij de trouwjurk van de bruid. Wanneer er een bruidsjonkertje aanwezig is, mag hij qua kleding lijken op de bruidegom door bijvoorbeeld een gilet, overhemdje en een strikje te dragen. Zorg er met name voor dat de kleding voor de bruidskinderen comfortabel zit en niet te lang is zodat ze niet zullen struikelen.

Na afloop

De kinderen zullen ongetwijfeld heel trots zijn dat ze bruidsmeisje of bruidsjonkertje mochten zijn op jullie bruiloft. Het is daarom een heel mooi gebaar om ze een cadeautje te geven dat ze kunnen bewaren. Ze zullen het zich namelijk hun leven lang onthouden dat ze deel waren van jullie bijzondere dag.

Lees ook:

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.

Zo kies je je trouwschoenen

Het kiezen van de perfecte trouwjurk zal waarschijnlijk bovenaan je lijstje staan als je verloofd bent, maar vergeet niet dat je het moet combineren met een paar mooie trouwschoenen!

7 originele manieren om je bruidsmeisje te vragen

Lees hier de 7 meest originele manieren om je bruidsmeisje te vragen.

Wel of geen sluier?

Wel of geen sluier?   Heb je je ooit afgevraagd waarom bruiden eigenlijk een sluier dragen? Wij wel, dus we zochten het voor je op! Sluiers werden voor het eerst populair in de Romeinse tijd toen een rood laken werd gebruikt om de bruid van top tot teen te bedekken....

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft?

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft? Dat hangt er vanaf hoe goed je het bruidspaar kent en wat je te besteden hebt.

7x inspiratie goedkope trouwjurken

Niet ieder budget laat een dure trouwjurk toe. Gelukkig zijn niet alle trouwjurken duur. Hieronder geven we je 7x inspiratie van goedkope trouwjurken.

5x Origineel cadeau voor het bruidspaar

Je wordt uitgenodigd om een huwelijk en er staat geen envelopje op de kaart. Wat geef je het bruidspaar dan cadeau? Wij hebben het internet voor je afgezocht en vonden deze items als origineel cadeau voor het bruidspaar. Gepersonaliseerde snijplank, onderzetters en...

Dresscode bruiloft

Alles wat je wilt weten over bruiloft dresscodes lees je hier! Bijvoorbeeld wat je aantrekt als bruiloftsgast en wat je juist niét aantrekt. Wat moet ik aan op een bruiloft? Beslissen wat te dragen naar een bruiloft is niet altijd een gemakkelijke taak. Zodra je hoort...

Haarkammen voor de bruid

Lang haar of kort haar, wel of geen sluier, haar los of opgestoken, bij alle soorten kapsels past een mooie haarkam. In deze blog vind je inspiratie van een aantal verschillende haarkammen. Zit er iets leuks voor je tussen?

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.