Trouwvervoer
Heb je altijd al gedroomd om als prinses in een koets aan de komen op jouw trouwdag? Of juist heel stoer in een helikopter? Misschien is dit nooit in je opgekomen, maar ga je wel van trouwlocatie A naar trouwlocatie B. En hoe ga je dat doen? Lees hieronder de mogelijkheden en veelgemaakte fouten bij (het huren van) trouwvervoer.
Waarom maken we gebruik van trouwvervoer?
Trouwen is een bijzondere gelegenheid en dan pakken we vaak helemaal uit. Mooie jurk, nagels gedaan, je haar prachtig laten doen en nieuwe schoenen aangetrokken. Waarom zou je dan je vervoer niet ook speciaal maken? Je ziet het steeds vaker dat er geen gebruik wordt gemaakt van het eigen vervoersmiddel maar dat er iets wordt ingehuurd. En hoe gaaf is het om aan te komen in een cabrio of limousine?
Welke vervoersmiddelen zijn er?
Auto (sportief of juist een klassieker), fiets, bus(je), limousine, koets, huifkar, vrachtwagen of helikoper. Alles dat rijdt, kan je in principe gebruiken. Houdt wel rekening met de afstand die je moet afleggen.
Let op de volgende veelvoorkomende fouten:
- Geen professional inhuren
Het allerbelangrijkste is dat je een professioneel bedrijf inhuurt voor je trouwvervoer. Zij doen dit vaker en weten hoe hun planning in elkaar zit, wat er moet gebeuren enz. Hier hoef jij je daarom geen zorgen over te maken. Huur je geen professional in? Tsja, dan heb je er zelf misschien meer werk aan om dit te coördineren.
- Iets kiezen dat niet bij jullie past
Net als je jurk, bloemen, ringen en de uitnodiging, kies je alleen iets uit dat bij jullie past. Fietsen jullie alle twee heel graag? Waarom zou je dan een dure auto huren als je graag samen naar het gemeentehuis fietst? Ben je een liefhebber van klassieke auto’s? Dan is dit het perfecte moment om je trouwdag aan te vullen met de klassieke trouwauto uit je dromen!
- Gasten laten voor zichzelf zorgen
Trouw je in het buitenland? Of een stad waar niemand bekend is? Dan kan het een idee zijn om groepsvervoer in te huren voor je gasten. Dan ben je ervan verzekerd dat je gasten allemaal op tijd op de juiste plek aankomen. Trouw je in een bekende omgeving voor je gasten en heb je maar één trouwlocatie? Dan kunnen ze natuurlijk prima met eigen vervoer komen. Geef je een feest tot in de late uurtjes? Dan zou er ervoor kunnen kiezen om aan het einde van het feest een stroom taxi’s staat te wachten.
- Geen verificatie van de eigenaar van de auto
Het is slim om te weten wie de eigenaar is van het voertuig dat jullie huren. Als het transportbedrijf waar je mee te maken hebt niet over de auto beschikt die je zoekt, kunnen ze een auto “lenen” bij een andere leverancier (en betalen ze in principe een huurbedrag). Laat je hierbij goed informeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan!
- Geen (compleet) huurcontract
Fouten of weglatingen in de huurovereenkomst kunnen een late of no-show rit betekenen. Ook kan een clausule missen over de eventuele schade waardoor je flink kunt betalen wanneer dit zou voorvallen. Lees elk contractpunt daarom zorgvuldig
- Geen rekening houden met potentiële vertragingen
De timing van je trouwvervoer kan het verschil betekenen tussen een bruiloft die moeiteloos van locatie naar locatie verloopt, en een dag met gehaast reizen en ongemakkelijke vertragingen. Bereken reistijden en routes van tevoren en voeg 20 tot 30 minuten toe zodat je overal ‘speling’ hebt gedurende de dag.
Op zoek naar andere leuke verrassingen of originele ideeën tijdens een bruiloft? Lees dan onze blog ‘verrassing tijdens bruiloft‘. En kledinginspiratie nodig? 10x inspiratie kleding voor bruiloftsgasten.