BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Wat is het gemiddelde aantal gasten op een bruiloft?

door | aug 25, 2022 | Gast | 0 Reacties

Er is geen vast aantal gasten op een bruiloft, maar de meeste bruidsparen streven naar een aantal tussen de 150 en 250 gasten. Probeer de gastenlijst klein te houden als je de viering intiem en stressvrij wilt houden voor iedereen. Hoewel sommige koppels hun vrienden graag dicht bij zich houden en anderen de dingen liever informeel houden, zijn de meeste mensen het erover eens dat een grote gastenlijst voor een nog groter feest zorgt. De grootte van een bruiloft heeft ook niet direct te maken met hoeveel het bruidspaar eraan uitgeeft. Een kleinere, rustige bruiloft kan heel weinig kosten, terwijl een uitbundige aangelegenheid met honderden gasten heel duur kan zijn. Denk na over met wie je je speciale dag wilt doorbrengen, en zorg ervoor dat ze allemaal uitgenodigd zijn voordat je de locatie boekt of je save-the-dates verstuurt. Een middelgrote bruiloft zal waarschijnlijk rond de 120 gasten in opkomst, terwijl meer dan 250 zou kunnen betekenen dat dingen meer stress krijgen dan ontspannen. Bekijk dit artikel over Hoeveel gasten heb je nodig om een feest te geven?

Wees specifiek als je de uitnodigingslijst schrijft.

Dit wordt een groot feest, dus controleer je uitnodigingslijst goed voordat je ze verstuurt. Als je 250 gasten hebt, heb je genoeg ruimte nodig om ze allemaal te laten zitten. Als je receptie niet groot genoeg is voor 150 gasten, dan zul je een locatie moeten huren met een grotere ruimte. Als je nadenkt over aantallen en vooruit plannen, denk dan aan het aantal gasten dat aanwezig zal zijn en hoeveel gasten er op een bepaald moment aanwezig zijn. Je wilt er zeker van zijn dat de ruimte groot genoeg is zodat iedereen zich kan mengen en zich kan vermaken zonder het gevoel te hebben dat ze boven op elkaar zitten.

Gebruik een spreadsheet om je gastenlijst te organiseren.

Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat je al je vrienden en familieleden uitnodigt. Een spreadsheet maakt het je gemakkelijk om alle gasten te sorteren en uit te zoeken wie er kan komen, hoeveel mensen elk van hen kan meebrengen, en wat hun budget is. Je kunt ook de RSVP’s bijhouden en berekenen hoeveel eten, drinken, enz. je nodig hebt voor je evenement. Als je al een lijst van gasten hebt, gebruik dan hun namen om een spreadsheet te maken met hun contactinformatie, zodat je kunt beginnen met op te sommen wat ze wel en niet leuk vinden. Vergeet ook de locatie en andere kosten niet die met jullie grote dag gepaard gaan! Je moet een idee hebben van wat je budget is voordat je mensen uitnodigt – en je daar dan aan houden, ongeacht wie er terugkomt.

Wat moet er op een uitnodigingslijst staan?

Er is geen vast aantal mensen dat je voor je bruiloft moet uitnodigen, maar probeer niet te veel gasten te hebben. De meeste bruidsparen streven naar een gastenlijst van ongeveer 150-250. Om het feest klein te houden, nodigen sommige bruidsparen liever alleen goede vrienden en familieleden uit, terwijl andere bruidsparen de voorkeur geven aan een informeel evenement met een groot aantal gasten. Denk na over wie u wilt uw speciale dag door te brengen met, en zorg ervoor dat ze allemaal uitgenodigd voordat u de locatie boeken of stuur uw save-the-dates.

Hoeveel e-mails moet je sturen?

Bedenk hoeveel e-mails je wilt versturen, en hoeveel gasten je verwacht op je evenement. Als je 200 gasten hebt, is het het beste om e-mails naar dat aantal mensen te sturen. Als je minder dan 100 gasten hebt, is het beter om een gastenlijst op te stellen of een massamail te versturen. Met de hulp van tools zoals Mailchimp of Campaign Monitor, kunt u uw marketingcampagnes plannen en ze rechtstreeks naar uw contacten sturen zonder al te veel werk van uw kant. Vergeet niet dat dit slechts een deel van de vergelijking is: uw andere doel moet zijn om al uw vrienden en familie in het planningsproces te betrekken. U zult meer betrokkenheid krijgen met deze methode en u zult kunnen genieten van alle momenten in de aanloop naar de grote dag met iedereen die aanwezig is.

Hoe maak je je evenement online?

Als u uw bruiloft online plant en een website moet maken, is het eerste wat u moet doen een naam verzinnen voor de website. Is het bijvoorbeeld het Bruidsfeestje of de Bruiloft? Als je een online gastenlijst maakt, overweeg dan het gebruik van Google apps zoals Google Calendar of Google Drive om alles op één plek te bewaren. Je kunt ook e-commerce platforms zoals Shopify of WooCommerce gebruiken om je eigen online winkel te maken, zodat mensen je producten kunnen kopen zonder je huis te bezoeken.

Conclusie

Aangezien het gemiddelde aantal gasten op een bruiloft rond de 150-250 ligt, is het belangrijk om na te denken over met wie u uw speciale dag wilt doorbrengen.