Trouwkaarten

Trouwkaarten versturen – wat zijn de regels en etiquette hierbij?

Wanneer is het tijd om je trouwkaarten te versturen en wat schrijf je hier allemaal in? Lees hieronder de regels en etiquette over het versturen van trouwkaarten. En vergeet vooral alle noodzakelijke informatie niet! 

Hoe schrijf je nou eigenlijk jullie namen?

Volgens de etiquette schrijf je op jullie trouwkaart altijd eerst haar naam en daarna zijn naam (het ladies-first principe). Op officiële documenten is dit juist omgedraaid en is het eerst de heer en daarna mevrouw..

Wat staat er in een trouwkaart?

De trouwkaart is een officiële uitnodiging. Alleen de noodzakelijke informatie komt hierin te staan. Aanvullende informatie kan via een aanvullende brief of e-mail door jullie zelf of de ceremoniemeester verstuurd worden. Onderstaande gegevens mogen absoluut niet missen op jullie trouwkaart:

 • Jullie voor- en achternamen. Doopnamen kun je eventueel toevoegen, maar hoeft zeker niet.
 • De datum uitschrijven. Bijvoorbeeld: Wij gaan trouwen op zaterdag 6 juni 2015.
 • De activiteiten met begin- en eindtijd en de locaties en adressen. Schrijf deze adressen zo: straatnaam, huisnummer (géén postcode) en plaatsnaam.
 • Duidelijk omschrijven voor welke activiteit de gast wordt uitgenodigd.
 • Vermeld jullie adresgegevens. Mensen kunnen dan reageren op de uitnodiging.

Mogelijke aanvulling:
Dit kan in de uitnodiging, maar past ook goed in een losse brief of e-mail door jullie zelf of van jullie ceremoniemeester.

 • Gegevens van de ceremoniemeester
 • Link naar jullie trouwwebsite
 • Wens voor speeches, toneelstukjes, liedjes of andere acts. Wanneer jullie dit niet op prijs stellen, laat dat ook duidelijk weten!
 • Parkeermogelijkheden
 • Routeplanning en eventuele onderbrekingen onderweg
 • Dresscode
 • RSVP
 • Tot slot: cadeauwens


Bestellen van de trouwkaarten

Alle info verzameld? Tijd om de kaarten te bestellen! Zorg dat je altijd een aantal extra kaarten besteld voor het geval je iemand bent vergeten, er een kaart kwijtraakt of voor jezelf om leuk neer te zetten thuis. Heb je aparte kaarten gemaakt voor je daggasten en voor je avond/feestgasten? Zorg dan dat je van beide kaarten een aantal extra besteld. Een aantal extra kaarten is vaak goedkoper dan op een later moment een nieuwe bestelling te moeten doen.

Wanneer verstuur je ze?

Volgens de etiquette worden trouwkaarten 6 tot 8 weken voor de bruiloft in de brievenbus gedaan. Het is gebruikelijk dat ze voor het weekend worden ontvangen dus post ze op donderdag of vrijdag zodat ze op vrijdag of zaterdag in de bus vallen.

Heb je een destination wedding? Dan is het belangrijk dat jouw gasten de noodzakelijke informatie al eerder ontvangen. In dit geval kan je je beter maar niet aan de etiquette houden!

Verstuur je Save the date kaarten via Greetz

Verstuur je Save the date kaarten via Greetz

Super leuk en gemakkelijk! Bestel je Save the date kaarten via Greetz. Via Greetz kan je je eigen lettertype kiezen, kleuren bepalen en je hebt keuze uit allerlei verschillende voorbeeld-kaarten! Je kunt een excel uploaden (maximaal 350 adressen per order) waardoor de...

Lees meer
De 5 meest gemaakte fouten bij huwelijksuitnodigingen

De 5 meest gemaakte fouten bij huwelijksuitnodigingen

Traditionele etiquetteboeken voor de bruiloft zullen je vertellen dat je zes tot acht weken voor je huwelijk je huwelijksuitnodigingen moet sturen. Zoals de meeste bruiden, wil je jouw gasten niet lastigvallen (door zo kort van tevoren de datum pas door te geven), dus...

Lees meer
Save the date!

Save the date!

Zeker weten dat de belangrijkste gasten op jouw bruiloft aanwezig zijn? Stuur een save the date! Lees hier wanneer je die verstuurt en wat je erin schrijft.

Lees meer

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Ketting met hanger bij je trouwjurk

De meest gekozen ketting op bruiloften is een ketting met hanger bij je trouwjurk. Deze zijn altijd goed en staan prachtig bij verschillende halslijnen.

Statement ketting bij je trouwjurk

Hoe groter hoe beter! Soms is het ‘less is more’, maar dat hoeft niet altijd! Heb je een subtiele jurk? Kies dan een statement ketting bij je trouwjurk!

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.

16 To Do’s na je verloving

Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Je hebt een verlovingsring en je gaat trouwen! Volg deze to do’s na je verloving en je bent er klaar voor!

65 liedjes over het huwelijk voor je trouwafspeellijst

Wij gingen op zoek naar liefdesliedjes die heel goed passen op jullie trouwafspeellijst. We hebben de beste nummers voor je verzameld.

De 10 beste nummers om een aanzoek bij te doen

Wist je dat je geuren, smaken en geluiden je herinneren aan bijzondere momenten? Geen enkel aanzoek is dan ook compleet zonder het perfecte nummer.

6 romantische manieren voor een aanzoek tijdens de corona-crisis

Omdat veel stellen hun huwelijksaanzoek hebben uitgesteld, hebben we 6 manieren voor een aanzoek voor je opgeschreven voor een aanzoek tijdens Corona!

Trouwen in het buitenland: De do’s en don’ts van een destination wedding

Droom je over een spectaculaire bruiloft op een prachtig buitenlandse bestemming? Wij geven je antwoorden op 6 vragen over trouwen in het buitenland.

Vliegen met een trouwjurk: het reizen en je jurk inpakken

Als je met een trouwjurk gaat vliegen, moet je van tevoren precies uitzoeken hoe je dat gaat doen, want je wilt vast geen kreukels.