De verloving van..

‘De verloving van..’

In het topic ‘De verloving van..’ geven aanstaande bruiden antwoord op een aantal vragen over hun verloving. Ze vertellen hoe ze elkaar ontmoet hebben, hoe lang ze samen waren tot de verloving en hoe ze zijn verloofd. Ook geven ze antwoord op de vraag hoe ze hun dierbaren hebben verteld dat ze gaan trouwen. Misschien zitten hier leuke ideeën voor jullie tussen?

Wat is een verloving?

Een verloving is een trouwbelofte tussen twee mensen, waarbij je aankondigt dat je samen wilt gaan trouwen. Een verloving is geen rechtshandeling, waardoor deze zonder officiële handeling kan worden aangegaan of worden verbroken. Het is eigenlijk een hele informele aangelegenheid, maar wel een heel speciaal moment!

Verlovingsring

Een verloving is bedoeld om aan te kondigen dat twee mensen van plan zijn te trouwen. Vaak gaat een verloving gepaard met een prachtige verlovingsring voor de aanstaande bruid die ten huwelijk wordt gevraagd. Het kan ook een ander sieraad zijn, of een ring voor alle twee de partijen.

Verlovingsperiode

De periode vanaf de verloving tot aan het huwelijk wordt de ‘verlovingsperiode’ genoemd. Vergeet niet dat tijdens de verlovingsperiode de verplichte ondertrouw (huwelijkaangifte) plaats moet vinden. Zonder ondertrouw kan er geen huwelijk tot stand komen.

Stuur jouw eigen verhaal naar ons toe!

Lees hieronder ‘De verloving van..’ verhalen van aanstaande bruiden. Ben jij zelf verloofd en vind je het leuk om ook jouw verhaal te delen? Dat kan! Vul hier de vragenlijst in en stuur een aantal foto’s naar [email protected] Dan publiceren wij ook jouw verhaal!

7 originele manieren om je bruidsmeisje te vragen

Lees hier de 7 meest originele manieren om je bruidsmeisje te vragen.

Wel of geen sluier?

Wel of geen sluier?   Heb je je ooit afgevraagd waarom bruiden eigenlijk een sluier dragen? Wij wel, dus we zochten het voor je op! Sluiers werden voor het eerst populair in de Romeinse tijd toen een rood laken werd gebruikt om de bruid van top tot teen te bedekken....

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft?

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft? Dat hangt er vanaf hoe goed je het bruidspaar kent en wat je te besteden hebt.

7x inspiratie goedkope trouwjurken

Niet ieder budget laat een dure trouwjurk toe. Gelukkig zijn niet alle trouwjurken duur. Hieronder geven we je 7x inspiratie van goedkope trouwjurken.

5x Origineel cadeau voor het bruidspaar

Je wordt uitgenodigd om een huwelijk en er staat geen envelopje op de kaart. Wat geef je het bruidspaar dan cadeau? Wij hebben het internet voor je afgezocht en vonden deze items als origineel cadeau voor het bruidspaar. Gepersonaliseerde snijplank, onderzetters en...

Dresscode bruiloft

Alles wat je wilt weten over bruiloft dresscodes lees je hier! Bijvoorbeeld wat je aantrekt als bruiloftsgast en wat je juist niét aantrekt. Wat moet ik aan op een bruiloft? Beslissen wat te dragen naar een bruiloft is niet altijd een gemakkelijke taak. Zodra je hoort...

Haarkammen voor de bruid

Lang haar of kort haar, wel of geen sluier, haar los of opgestoken, bij alle soorten kapsels past een mooie haarkam. In deze blog vind je inspiratie van een aantal verschillende haarkammen. Zit er iets leuks voor je tussen?

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Hoe plan je een ecologische bruiloft: wat, hoe en waar

Een ecologische bruiloft waarbij zo min mogelijk voedsel wordt verspild, en zo weinig mogelijk papierproducten en bloemen worden weggegooid.

Esmé: Ceremoniemeester op de bruiloft van Mandy & Wesley

Op 18 augustus 2017 zijn Mandy en Wesley getrouwd. Esmé was hun ceremoniemeester en heeft op verzoek van het bruidspaar een aantal zaken geregeld.