‘De verloving van..’

In het topic ‘De verloving van..’ geven aanstaande bruiden antwoord op een aantal vragen over hun verloving. Ze vertellen hoe ze elkaar ontmoet hebben, hoe lang ze samen waren tot de verloving en hoe ze zijn verloofd. Ook geven ze antwoord op de vraag hoe ze hun dierbaren hebben verteld dat ze gaan trouwen. Misschien zitten hier leuke ideeën voor jullie tussen?

Wat is een verloving?

Een verloving is een trouwbelofte tussen twee mensen, waarbij je aankondigt dat je samen wilt gaan trouwen. Een verloving is geen rechtshandeling, waardoor deze zonder officiële handeling kan worden aangegaan of worden verbroken. Het is eigenlijk een hele informele aangelegenheid, maar wel een heel speciaal moment!

Verlovingsring

Een verloving is bedoeld om aan te kondigen dat twee mensen van plan zijn te trouwen. Vaak gaat een verloving gepaard met een prachtige verlovingsring voor de aanstaande bruid die ten huwelijk wordt gevraagd. Het kan ook een ander sieraad zijn, of een ring voor alle twee de partijen.

Verlovingsperiode

De periode vanaf de verloving tot aan het huwelijk wordt de ‘verlovingsperiode’ genoemd. Vergeet niet dat tijdens de verlovingsperiode de verplichte ondertrouw (huwelijkaangifte) plaats moet vinden. Zonder ondertrouw kan er geen huwelijk tot stand komen.

Stuur jouw eigen verhaal naar ons toe!

Lees hieronder ‘De verloving van..’ verhalen van aanstaande bruiden. Ben jij zelf verloofd en vind je het leuk om ook jouw verhaal te delen? Dat kan! Vul hier de vragenlijst in en stuur een aantal foto’s naar info@brideside.nl. Dan publiceren wij ook jouw verhaal!

Gerelateerde artikelen