De verloving van..

‘De verloving van..’

In het topic ‘De verloving van..’ geven aanstaande bruiden antwoord op een aantal vragen over hun verloving. Ze vertellen hoe ze elkaar ontmoet hebben, hoe lang ze samen waren tot de verloving en hoe ze zijn verloofd. Ook geven ze antwoord op de vraag hoe ze hun dierbaren hebben verteld dat ze gaan trouwen. Misschien zitten hier leuke ideeën voor jullie tussen?

Wat is een verloving?

Een verloving is een trouwbelofte tussen twee mensen, waarbij je aankondigt dat je samen wilt gaan trouwen. Een verloving is geen rechtshandeling, waardoor deze zonder officiële handeling kan worden aangegaan of worden verbroken. Het is eigenlijk een hele informele aangelegenheid, maar wel een heel speciaal moment!

Verlovingsring

Een verloving is bedoeld om aan te kondigen dat twee mensen van plan zijn te trouwen. Vaak gaat een verloving gepaard met een prachtige verlovingsring voor de aanstaande bruid die ten huwelijk wordt gevraagd. Het kan ook een ander sieraad zijn, of een ring voor alle twee de partijen.

Verlovingsperiode

De periode vanaf de verloving tot aan het huwelijk wordt de ‘verlovingsperiode’ genoemd. Vergeet niet dat tijdens de verlovingsperiode de verplichte ondertrouw (huwelijkaangifte) plaats moet vinden. Zonder ondertrouw kan er geen huwelijk tot stand komen.

Stuur jouw eigen verhaal naar ons toe!

Lees hieronder ‘De verloving van..’ verhalen van aanstaande bruiden. Ben jij zelf verloofd en vind je het leuk om ook jouw verhaal te delen? Dat kan! Vul hier de vragenlijst in en stuur een aantal foto’s naar info@brideside.nl. Dan publiceren wij ook jouw verhaal!

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Ketting met hanger bij je trouwjurk

De meest gekozen ketting op bruiloften is een ketting met hanger bij je trouwjurk. Deze zijn altijd goed en staan prachtig bij verschillende halslijnen.

Statement ketting bij je trouwjurk

Hoe groter hoe beter! Soms is het ‘less is more’, maar dat hoeft niet altijd! Heb je een subtiele jurk? Kies dan een statement ketting bij je trouwjurk!

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.

16 To Do’s na je verloving

Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Je hebt een verlovingsring en je gaat trouwen! Volg deze to do’s na je verloving en je bent er klaar voor!

65 liedjes over het huwelijk voor je trouwafspeellijst

Wij gingen op zoek naar liefdesliedjes die heel goed passen op jullie trouwafspeellijst. We hebben de beste nummers voor je verzameld.

De 10 beste nummers om een aanzoek bij te doen

Wist je dat je geuren, smaken en geluiden je herinneren aan bijzondere momenten? Geen enkel aanzoek is dan ook compleet zonder het perfecte nummer.

6 romantische manieren voor een aanzoek tijdens de corona-crisis

Omdat veel stellen hun huwelijksaanzoek hebben uitgesteld, hebben we 6 manieren voor een aanzoek voor je opgeschreven voor een aanzoek tijdens Corona!

Trouwen in het buitenland: De do’s en don’ts van een destination wedding

Droom je over een spectaculaire bruiloft op een prachtig buitenlandse bestemming? Wij geven je antwoorden op 6 vragen over trouwen in het buitenland.

Vliegen met een trouwjurk: het reizen en je jurk inpakken

Als je met een trouwjurk gaat vliegen, moet je van tevoren precies uitzoeken hoe je dat gaat doen, want je wilt vast geen kreukels.