BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Verrassing tijdens bruiloft

door | apr 21, 2022 | Blogs, Cadeaus, Ceremoniemeester, Gast | 0 Reacties

Ben je uitgenodigd op een bruiloft bij vrienden of familie die gaan trouwen? En lijkt het je leuk om een verrassing tijdens de bruiloft, hun mooiste dag, te organiseren en ben je op zoek naar ideeen voor een bruiloft? De meeste bruidsparen zullen dit erg waarderen! Dus ben je op zoek naar originele ideeën, creatieve ideeën, een lieve boodschap of persoonlijke boodschap voor een bruiloft aan het bruidspaar? Hieronder hebben we op een rijtje gezet welke bruiloft ideeën er zijn voor het bruidspaar en wat ook de gasten enorm leuk vinden op een trouwfeest.

Op je trouwdag is een ceremoniemeester echt onmisbaar! Benieuwd naar de taken van een ceremoniemeester? Wij hebben de taken onder elkaar gezet voor je.

couple, wedding, park

Wat is leuk om op een bruiloft te doen?

Wat kun je doen op een huwelijksfeest? Wat leuk om te doen op een bruiloft? Je kunt natuurlijk iets organiseren zoals een activiteit doen. Maar je kunt ook een gezamenlijk cadeau geven. Het is wel belangrijk dat als je zoiets wilt organiseren je dit als ceremoniemeester doet, of in ieder geval in overleg met de ceremoniemeester. Het wordt meestal niet gewaardeerd als iedere gast op eigen houtje iets organiseert. Dus houd hier rekening mee.

Ben je ceremoniemeester of ben je op zoek naar een voorstel voor de ceremoniemeester? Dan kun je kiezen uit twee dingen: een activiteit organiseren voor het bruidspaar of een (gezamenlijk) cadeau maken/geven. Heb je nog andere trouwfeest ideeën? Laat het ons weten!

golden weddings, deco, blue

Leuke activiteiten op een bruiloft

Er zijn natuurlijk veel verschillende activiteiten mogelijk. Maar houd bovenal rekening met de smaak en voorkeuren van het bruidspaar zelf. Dus organiseer niets waarvan je weet dat ze het niet leuk zullen vinden. Maar een beetje zelfspot mag natuurlijk wel ;-).

wedding, love, happy

Doe iets met foto’s

Leg bijvoorbeeld op verschillende plekken wegwerpcamera’s neer en laat later de foto’s ontwikkelen. Of zorg voor een polaroid camera zodat je direct de foto’s hebt. Plak de foto’s in in een plakboek, of kijk naar leuke gastenboek ideeën voor een bruiloft waar je de foto’s in kunt plakken. Je kunt ook een photobooth regelen die leuke (dronken) momenten en grappige foto’s vast legt.

Spel

Ken je het schoenenspel bruiloft al? Het vergt niet zo veel voorbereiding en is een originele manier om het bruidspaar op de receptie of op het huwelijksfeest in de avond in het zonnetje te zetten en te verrassen.

Hoe het schoenenspel werkt?

Je zet twee stoelen neer met ruggen naar elkaar toe, je laat het bruidspaar plaats nemen zodat ze elkaar niet kunnen zien. Laat ze hun schoenen uittrekken. Ieder krijgen ze één schoen van hem, één schoen van haar.

Zorg dat je van te voren vragen hebt voorbereid waar alleen een ‘bruid of bruidegom’ antwoord op mogelijk is. Deze vragen kun je zelf voorbereiden. Laat gasten zelf ook met vragen komen. Dit kun je vooraf vragen maar ook tijdens het feest/de feestavond doen. Voorbeeldvragen: ‘wie is de baas in huis?’ of ‘wie maakt de meeste rommel thuis’?

Doordat het bruidspaar elkaar niet kan zien levert dit hilarische momenten op tijdens het feest voor het bruidspaar, maar ook voor de gasten.

Flashmob

Je kunt ook een flashmob organiseren. Een flashmob is een groep mensen die plotseling op een (openbare) plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt.

Maak voor een flashmob op een bruiloft van tevoren een filmpje met de (simpele!) bewegingen zodat de gasten thuis kunnen oefenen. Spreek een moment of nummer af op het feest zodat iedereen weet wanneer de flashmob gaat beginnen. Start het afgesproken nummer? Dan beginnen alle gasten opeens gelijk te dansen en het bruidspaar zal versteld staan van deze leuke manier van verrassen!

wedding, party, dance

Leuke cadeaus op een bruiloft

Je kunt bijvoorbeeld alle bruiloftsgasten iets laten meenemen. Bijvoorbeeld een fles wijn of bier (met zelfgemaakt etiket), een peper & zoutstelletje, of iets met een thema zoals ‘allemaal een hartje meenemen’ wat dan kan verschillen van hartjessnoepjes tot een hartjes-onderbroek.

people, couple, bride

Receptenboek

Laat iedereen zijn/haar favoriete recept uitschrijven. Je kunt alle recepten van tevoren verzamelen en bundelen. Je kunt deze zelfs laten drukken. Maar je kunt ook de gasten vragen om een A4-tje mee te nemen om ter plekke in een multomap te stoppen. Afhankelijk van de voorbereidingstijd die je er zelf in wilt/kunt steken, kun je je keuze maken.

De een maakt misschien een écht recept van een taart, pasta of ander gerecht. Maar misschien zitten er ook wel recepten tussen als ‘liefdesrecept’. Laat je gasten zelf bepalen wat ze leuk vinden en laat vooral de creatieve ideeën stromen!

heart, love, pink

Restaurantgids

Laat iedereen zijn/haar favoriete restaurant opgeven. Je kunt alle restaurants bundelen. Je kunt alleen naam en adres laten doorgeven, maar je kunt ook korte reviews vragen aan de gasten. Zo kan het bruidspaar lezen waarom ze die restaurants zouden moeten bezoeken. Is het bruidspaar dol op uit eten gaan? Dan is dit een goede keuze!

wedding reception, table setting, flowers

Reisgids

Reist het bruidspaar graag? Laat dan iedereen zijn/haar favoriete vakantiebestemming omschrijven. Dit kan heel kort met land en locatie. Maar misschien zijn er ook gasten die hun eigen ideale vakantie willen opschrijven. Met sightseeing tips, hotel/appartement, favoriete restaurants in de omgeving, beste stranden of winkelcentra. Go nuts!

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook: