Trouwringen

Wat is het verschil tussen een verlovingsring en een trouwring?

Afhankelijk van in welk deel van de wereld je bent, kun je het gebruik van de ene term vaker horen dan de andere. Het probleem hier is dat veel mensen de termen “trouwringen” en “verlovingsringen” onderling verwisselbaar gebruiken. Een verlovingsring en een trouwring zijn echter niet hetzelfde!

Timing

 De verlovingsring wordt tijdens een huwelijksaanzoek aan een vrouw gepresenteerd. Trouwringen worden tijdens de huwelijksceremonie uitgewisseld.

Ontwerp

Verlovingsringen zijn vaak opvallend en hebben meestal een middensteen van diamant. Trouwringen daarentegen hebben de neiging om er eenvoudig uit te zien en hebben eenvoudige ontwerpen.

Moment van dragen

De verlovingsring wordt door de vrouw gedragen na een succesvol aanzoek. De verlovingsring symboliseert de gelofte van liefde en geeft aan dat een vrouw niet langer beschikbaar is. De trouwring wordt door beide echtgenoten gedragen na het uitwisselen van geloften tijdens de huwelijksceremonie. De ringen worden gedragen en het vertegenwoordigt de toewijding, liefde en trouw van je partner aan jou.

Welke ring draag je na het trouwen?

Het is aan persoonlijke voorkeuren en hangt af van de cultuur van een individu. Vaak wordt de verlovingsring niet meer gedragen zodra de trouwringen zijn uitgewisseld. De verlovingsring en de trouwring hoeven daarom ook niet bij elkaar te passen. Er zijn ook getrouwde vrouwen die zowel de verlovingsring als de trouwring samen te dragen. In dat geval is het aan te raden om deze ringen tegelijk uit te zoeken zodat deze mooi om de vinger staan.

De verlovingsring en trouwring vertegenwoordigen de eenheid en de band met je partner. Of je nu op zoek bent naar een uitbundig ontworpen ring of een bescheiden ogende ring, je zult overweldigd worden met keuzes.

Het is aan te raden om veel rond te kijken en verschillende ringen te passen om een ??beter inzicht te krijgen in wat er beschikbaar is. En, indien mogelijk, zou je ook je voorkeuren kunnen bespreken met je partner voordat hij een ring koopt die jij niet zo mooi vindt.

 

Moeten onze trouwringen hetzelfde zijn?

Moeten onze trouwringen hetzelfde zijn?

Je kunt bijpassende trouwringen, complementaire trouwringen of verschillende trouwringen kiezen. Wanneer je een trouwring op elkaars ringvinger plaatst, neem je deel aan een ritueel dat eeuwen teruggaat, terwijl je ook naar de toekomst kijkt. Kies je voor bijpassende...

Lees meer
Aan welke vinger draag je je trouwring?

Aan welke vinger draag je je trouwring?

Ben je benieuwd naar de tradities achter de vinger van de trouwring? Ga je met de gewoonte mee of trek je lekker je eigen plan? Hieronder staat alles wat je moet weten over waar je jouw verlovingsring of trouwring kunt dragen. Trouwring De traditie van trouwringen...

Lees meer
Aan welke hand draag je jouw trouwring: Links of rechts?

Aan welke hand draag je jouw trouwring: Links of rechts?

Aan welke hand draag je jouw trouwring? Dit is iets wat aanstaande bruidsparen zich vaak afvragen. Eigenlijk is dat heel simpel want je mag het zelf bepalen! Dus vraag jij je nog af aan welke hand moet je trouwring? Per land, cultuur en geloof worden er verschillende...

Lees meer
Diamanten ringen

Diamanten ringen

Een eenvoudige ring aan één hand kan fijn zitten maar een extra schittering maakt je hand wel af. Want je wilt natuurlijk met trots je verlovingsring laten zien die je hebt gekregen van je geliefde! Er bestaan verschillende soorten diamanten. Soms gecombineerd met...

Lees meer

7 originele manieren om je bruidsmeisje te vragen

Lees hier de 7 meest originele manieren om je bruidsmeisje te vragen.

Wel of geen sluier?

Wel of geen sluier?   Heb je je ooit afgevraagd waarom bruiden eigenlijk een sluier dragen? Wij wel, dus we zochten het voor je op! Sluiers werden voor het eerst populair in de Romeinse tijd toen een rood laken werd gebruikt om de bruid van top tot teen te bedekken....

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft?

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft? Dat hangt er vanaf hoe goed je het bruidspaar kent en wat je te besteden hebt.

7x inspiratie goedkope trouwjurken

Niet ieder budget laat een dure trouwjurk toe. Gelukkig zijn niet alle trouwjurken duur. Hieronder geven we je 7x inspiratie van goedkope trouwjurken.

5x Origineel cadeau voor het bruidspaar

Je wordt uitgenodigd om een huwelijk en er staat geen envelopje op de kaart. Wat geef je het bruidspaar dan cadeau? Wij hebben het internet voor je afgezocht en vonden deze items als origineel cadeau voor het bruidspaar. Gepersonaliseerde snijplank, onderzetters en...

Dresscode bruiloft

Alles wat je wilt weten over bruiloft dresscodes lees je hier! Bijvoorbeeld wat je aantrekt als bruiloftsgast en wat je juist niét aantrekt. Wat moet ik aan op een bruiloft? Beslissen wat te dragen naar een bruiloft is niet altijd een gemakkelijke taak. Zodra je hoort...

Haarkammen voor de bruid

Lang haar of kort haar, wel of geen sluier, haar los of opgestoken, bij alle soorten kapsels past een mooie haarkam. In deze blog vind je inspiratie van een aantal verschillende haarkammen. Zit er iets leuks voor je tussen?

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Hoe plan je een ecologische bruiloft: wat, hoe en waar

Een ecologische bruiloft waarbij zo min mogelijk voedsel wordt verspild, en zo weinig mogelijk papierproducten en bloemen worden weggegooid.

Esmé: Ceremoniemeester op de bruiloft van Mandy & Wesley

Op 18 augustus 2017 zijn Mandy en Wesley getrouwd. Esmé was hun ceremoniemeester en heeft op verzoek van het bruidspaar een aantal zaken geregeld.