Wat is het verschil tussen een verlovingsring en een trouwring?

Afhankelijk van in welk deel van de wereld je bent, kun je het gebruik van de ene term vaker horen dan de andere. Het probleem hier is dat veel mensen de termen “trouwringen” en “verlovingsringen” onderling verwisselbaar gebruiken. Een verlovingsring en een trouwring zijn echter niet hetzelfde!

Timing

De verlovingsring wordt tijdens een huwelijksaanzoek aan een vrouw gepresenteerd. Trouwringen worden tijdens de huwelijksceremonie uitgewisseld.

Ontwerp

Verlovingsringen zijn vaak opvallend en hebben meestal een middensteen van diamant. Trouwringen daarentegen hebben de neiging om er eenvoudig uit te zien en hebben eenvoudige ontwerpen.

Moment van dragen

De verlovingsring wordt door de vrouw gedragen na een succesvol aanzoek. De verlovingsring symboliseert de gelofte van liefde en geeft aan dat een vrouw niet langer beschikbaar is. De trouwring wordt door beide echtgenoten gedragen na het uitwisselen van geloften tijdens de huwelijksceremonie. De ringen worden gedragen en het vertegenwoordigt de toewijding, liefde en trouw van je partner aan jou.

Welke ring draag je na het trouwen?

Het is aan persoonlijke voorkeuren en hangt af van de cultuur van een individu. Vaak wordt de verlovingsring niet meer gedragen zodra de trouwringen zijn uitgewisseld. De verlovingsring en de trouwring hoeven daarom ook niet bij elkaar te passen. Er zijn ook getrouwde vrouwen die zowel de verlovingsring als de trouwring samen te dragen. In dat geval is het aan te raden om deze ringen tegelijk uit te zoeken zodat deze mooi om de vinger staan.

De verlovingsring en trouwring vertegenwoordigen de eenheid en de band met je partner. Of je nu op zoek bent naar een uitbundig ontworpen ring of een bescheiden ogende ring, je zult overweldigd worden met keuzes.

Het is aan te raden om veel rond te kijken en verschillende ringen te passen om een ??beter inzicht te krijgen in wat er beschikbaar is. En, indien mogelijk, zou je ook je voorkeuren kunnen bespreken met je partner voordat hij een ring koopt die jij niet zo mooi vindt.

Gerelateerde artikelen