Trouwringen

Wat is het verschil tussen een verlovingsring en een trouwring?

Afhankelijk van in welk deel van de wereld je bent, kun je het gebruik van de ene term vaker horen dan de andere. Het probleem hier is dat veel mensen de termen “trouwringen” en “verlovingsringen” onderling verwisselbaar gebruiken. Een verlovingsring en een trouwring zijn echter niet hetzelfde!

Timing

 De verlovingsring wordt tijdens een huwelijksaanzoek aan een vrouw gepresenteerd. Trouwringen worden tijdens de huwelijksceremonie uitgewisseld.

Ontwerp

Verlovingsringen zijn vaak opvallend en hebben meestal een middensteen van diamant. Trouwringen daarentegen hebben de neiging om er eenvoudig uit te zien en hebben eenvoudige ontwerpen.

Moment van dragen

De verlovingsring wordt door de vrouw gedragen na een succesvol aanzoek. De verlovingsring symboliseert de gelofte van liefde en geeft aan dat een vrouw niet langer beschikbaar is. De trouwring wordt door beide echtgenoten gedragen na het uitwisselen van geloften tijdens de huwelijksceremonie. De ringen worden gedragen en het vertegenwoordigt de toewijding, liefde en trouw van je partner aan jou.

Welke ring draag je na het trouwen?

Het is aan persoonlijke voorkeuren en hangt af van de cultuur van een individu. Vaak wordt de verlovingsring niet meer gedragen zodra de trouwringen zijn uitgewisseld. De verlovingsring en de trouwring hoeven daarom ook niet bij elkaar te passen. Er zijn ook getrouwde vrouwen die zowel de verlovingsring als de trouwring samen te dragen. In dat geval is het aan te raden om deze ringen tegelijk uit te zoeken zodat deze mooi om de vinger staan.

De verlovingsring en trouwring vertegenwoordigen de eenheid en de band met je partner. Of je nu op zoek bent naar een uitbundig ontworpen ring of een bescheiden ogende ring, je zult overweldigd worden met keuzes.

Het is aan te raden om veel rond te kijken en verschillende ringen te passen om een ??beter inzicht te krijgen in wat er beschikbaar is. En, indien mogelijk, zou je ook je voorkeuren kunnen bespreken met je partner voordat hij een ring koopt die jij niet zo mooi vindt.

 

Aan welke hand draag je jouw trouwring: Links of rechts?

Aan welke hand draag je jouw trouwring: Links of rechts?

Aan welke hand draag je jouw trouwring? Dit is iets wat aanstaande bruidsparen zich vaak afvragen. Eigenlijk is dat heel simpel want je mag het zelf bepalen! Per land, cultuur en geloof worden er verschillende "voorschriften" gegeven. We zetten deze voor je op een...

Lees meer
Moeten onze trouwringen hetzelfde zijn?

Moeten onze trouwringen hetzelfde zijn?

Je kunt bijpassende trouwringen, complementaire trouwringen of verschillende trouwringen kiezen. Wanneer je een trouwring op elkaars ringvinger plaatst, neem je deel aan een ritueel dat eeuwen teruggaat, terwijl je ook naar de toekomst kijkt. Kies je voor bijpassende...

Lees meer
Aan welke vinger draag je je trouwring?

Aan welke vinger draag je je trouwring?

Ben je benieuwd naar de tradities achter de vinger van de trouwring? Ga je met de gewoonte mee of trek je lekker je eigen plan? Hieronder staat alles wat je moet weten over waar je jouw verlovingsring of trouwring kunt dragen. Trouwring De traditie van trouwringen...

Lees meer

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Ketting met hanger bij je trouwjurk

De meest gekozen ketting op bruiloften is een ketting met hanger bij je trouwjurk. Deze zijn altijd goed en staan prachtig bij verschillende halslijnen.

Statement ketting bij je trouwjurk

Hoe groter hoe beter! Soms is het ‘less is more’, maar dat hoeft niet altijd! Heb je een subtiele jurk? Kies dan een statement ketting bij je trouwjurk!

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.

16 To Do’s na je verloving

Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Je hebt een verlovingsring en je gaat trouwen! Volg deze to do’s na je verloving en je bent er klaar voor!

65 liedjes over het huwelijk voor je trouwafspeellijst

Wij gingen op zoek naar liefdesliedjes die heel goed passen op jullie trouwafspeellijst. We hebben de beste nummers voor je verzameld.

De 10 beste nummers om een aanzoek bij te doen

Wist je dat je geuren, smaken en geluiden je herinneren aan bijzondere momenten? Geen enkel aanzoek is dan ook compleet zonder het perfecte nummer.

6 romantische manieren voor een aanzoek tijdens de corona-crisis

Omdat veel stellen hun huwelijksaanzoek hebben uitgesteld, hebben we 6 manieren voor een aanzoek voor je opgeschreven voor een aanzoek tijdens Corona!

Trouwen in het buitenland: De do’s en don’ts van een destination wedding

Droom je over een spectaculaire bruiloft op een prachtig buitenlandse bestemming? Wij geven je antwoorden op 6 vragen over trouwen in het buitenland.

Vliegen met een trouwjurk: het reizen en je jurk inpakken

Als je met een trouwjurk gaat vliegen, moet je van tevoren precies uitzoeken hoe je dat gaat doen, want je wilt vast geen kreukels.