BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Budget bruiloft

door | jul 18, 2022 | Blogs, Weddingplanner | 0 Reacties

Trouwen kost geld, maar hoeveel geld je eraan uitgeeft heb je zelf in de hand. Dus wil je geldboom niet groeien? Heb je een klein budget of geef je liever niet zo veel geld uit? Dan geven we je hieronder een aantal tips hoe jij een budget bruiloft kunt aanpakken!

Tip 1: Schrappen

De makkelijkste manier om geld te besparen, is om het niet uit te geven. Dus schrap wat je niet nodig vindt. Voor de een is dat een dure jurk, voor de ander is dat een feest. Maar je kunt ook de kleine dingen schrappen zoals bedankjes, gastenboek, bruidsaccessoires, bloemen of trouwvervoer.

Tip 2: Maak een checklist met items en kosten

Maak een lijstje met wat jij belangrijk vindt op jouw bruiloft en wat niet. Zo zie je vanzelf waar je wel en geen geld in wilt stoppen. Zie hieronder een voorbeeld dat je kunt gebruiken. Download hier onze checklist voor het bijhouden van jouw trouwkosten.

Itemswel/niet belangrijk
Cadeaus (voor je aanstaande, je ouders, ceremoniemeester, getuigen, bruidsmeisjes en bruidsjonkers)
Huwelijksbedankjes
Bruidstaart
Enveloppendoos
Fotograaf
Videograaf
Gastenboek
Huwelijksreis
Ringendoosje
Strooimandje en strooibloemen
Locatie
Receptie
Feestavond
Trouwkaarten
Trouwringen
Trouwvervoer
Trouwjurk
Bruidsaccessoires
Trouwpak

Tip 3: Snijd in de kosten

Na het schrappen van sommige dingen, is het snijden in de kosten ook een handige zet bij een budget bruiloft. Hieronder een aantal tips waarbij je goedkoper uit kunt zijn dan je van te voren denkt. Goedkoper hoeft niet te betekenen dat het dan minder leuk is, zeker niet! Maar als je ’trouw’ voor ’taart’ zet,

Bruidstaart

Een bruidstaart is prachtig, sommige van liefst van 8 etages hoog. Maar er zijn ook andere goedkopere opties als je er voor open staat. In overleg met de locatie waar je een receptie of feest geeft, kun je naar goedkopere opties kijken. Maak je gebruik van een eigen locatie (bijvoorbeeld je eigen tuin, of een feest in een park) dan kun je zelf cakejes of taart bakken of kopen bij een supermarkt. Dat is veel goedkoper dan eigen taart te laten samenstellen bij een bakker.

Huwelijksreis

Lang niet alle echtparen gaan direct na de bruiloft op huwelijksreis. Opties voor een budget bruiloft:

  • Trouw je in het voorjaar en zijn jullie een vakantie in de zomer van plan? Maak daar je huwelijksreis van en ga niet dubbel weg.
  • Ga een nachtje naar een hotel of overnacht ergens anders in plaats van een ‘lange’ vakantie.
  • En onthoud dat je niet ver weg hoeft op vakantie. Je kunt ook dichter bij huis denken zoals de Ardennen of de Waddeneilanden.
  • Wil je wel graag ver weg maar heb je nu geen budget? Misschien kun je een bijdrage aan je vakantie vragen als trouwcadeau en kunnen jullie met je eenjarig huwelijk alsnog naar een gewenste bestemming.

Trouwkaarten

Bang dat je trouwkaart bij het vuilnis beland? Of dat je gasten die nog voor jullie trouwdag kwijt zijn? Overweeg dan een leuke e-mail, whatsapp bericht of video digitaal rond te sturen. Dit spaart je veel kosten uit en de boodschap is hetzelfde.

Trouwringen

Draag je eigenlijk wel ringen? Anders is het echt zondegeld. Maar ook trouwringen hoeven niet duur te zijn. De prijs van trouwringen wordt bepaald door het materiaal dat gebruikt wordt. En er zit nou eenmaal een groot prijsverschil tussen zilver en platina. Wil je de kosten van je bruiloft laag houden? Dan kun je hier flink op bezuinigen. Er zijn speciale juweliers voor trouwringen. Maar misschien heeft de juwelier op de hoek ook hele mooie ringen liggen! En vaak zijn die prijzen iets schappelijker. Kijk ook eens bij vriendschapsringen. Deze bestaan ook in allerlei soorten en maten en zijn vaak een stuk goedkoper dan trouwringen.

Trouwjurk en trouwpak

De kosten voor een trouwjurk en een trouwpak kunnen ook flink oplopen. Zonde om iets te kopen, één keer aan te trekken en daarna in de kast te hangen. Denk ook eens duurzaam: struin Marktplaats af op trouwjurken en trouwpakken want er worden er heel veel aangeboden!

Je kunt ook juist voor geen ‘standaard’ trouwjurk en trouwpak gaan. Een zwierig feestelijk jurkje en een nette broek met overhemd kunnen net zo leuk staan! Ook andere winkels verkopen trouwjurken zonder het trouwjurken-prijskaartje. In deze blog vind je 7x inspiratie voor goedkope trouwjurken onder de €100.