Huwelijksreis

Huwelijksreis

Een huwelijksreis of ‘honeymoon’ is de traditionele vakantie die pasgetrouwde stellen maken om hun huwelijk in afzondering te vieren. Zij kunnen hierin hun privé- en intieme momenten delen die helpen de fysieke relatie tot stand te brengen. Met name voor de stellen die ‘uit huis’ trouwen.

Bruidsreis

In de westerse cultuur was het de gewoonte dat een pasgetrouwd stel samen op vakantie gaat na de huwelijksvoltrekking. Dat is ontstaan in het begin van de 19e eeuw in Groot-Brittannië. De mensen ‘op stand’ zouden een “bruidsreis” maken, soms vergezeld door vrienden of familie, om familieleden te bezoeken die niet in staat waren geweest om de bruiloft bij te wonen. Dan hebben we het tegenwoordig beter bekeken met alle tropische bestemmingen voor de huwelijksreis!

Honeymoon

Bruidsreis, de reis die je na je huwelijk maakt, dat klinkt logisch. Maar hoe kan dit de vertaling zijn van ‘honeymoon’? Dat zou letterlijk ‘honingmaan’ zijn, maar wat betekent dat eigenlijk?

De meest letterlijke theorie komt uit de vijfde eeuw. De gasten gaven het bruidspaar een alcoholisch drankje cadeau, gemaakt van “honey”. Dit zou het paar vruchtbaarheid geven. Na de eerste “moon” dronk het bruidspaar als man en vrouw samen het drankje om hun huwelijk te vieren.

Wanneer ga je op huwelijksreis?

Huwelijksreizen begonnen meestal op de avond dat een stel trouwde. Het stel ging dan halverwege de receptie weg om een late trein of schip te halen. In de 21e eeuw vertrekken veel stellen pas 1 tot 3 dagen na de bruiloft om te genieten van de receptie en thuis nog even kunnen bijkomen, voordat ze een lange reis maken.

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Ketting met hanger bij je trouwjurk

De meest gekozen ketting op bruiloften is een ketting met hanger bij je trouwjurk. Deze zijn altijd goed en staan prachtig bij verschillende halslijnen.

Statement ketting bij je trouwjurk

Hoe groter hoe beter! Soms is het ‘less is more’, maar dat hoeft niet altijd! Heb je een subtiele jurk? Kies dan een statement ketting bij je trouwjurk!

Sieraden bij je trouwjurk kiezen

Nu je je trouwjurk hebt gevonden is het tijd voor de sieraden. Je trouwjurk het belangrijkste dus kies je sieraden goed zodat deze je jurk aanvullen.

16 To Do’s na je verloving

Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Je hebt een verlovingsring en je gaat trouwen! Volg deze to do’s na je verloving en je bent er klaar voor!

65 liedjes over het huwelijk voor je trouwafspeellijst

Wij gingen op zoek naar liefdesliedjes die heel goed passen op jullie trouwafspeellijst. We hebben de beste nummers voor je verzameld.

De 10 beste nummers om een aanzoek bij te doen

Wist je dat je geuren, smaken en geluiden je herinneren aan bijzondere momenten? Geen enkel aanzoek is dan ook compleet zonder het perfecte nummer.

6 romantische manieren voor een aanzoek tijdens de corona-crisis

Omdat veel stellen hun huwelijksaanzoek hebben uitgesteld, hebben we 6 manieren voor een aanzoek voor je opgeschreven voor een aanzoek tijdens Corona!

Trouwen in het buitenland: De do’s en don’ts van een destination wedding

Droom je over een spectaculaire bruiloft op een prachtig buitenlandse bestemming? Wij geven je antwoorden op 6 vragen over trouwen in het buitenland.

Vliegen met een trouwjurk: het reizen en je jurk inpakken

Als je met een trouwjurk gaat vliegen, moet je van tevoren precies uitzoeken hoe je dat gaat doen, want je wilt vast geen kreukels.