Huwelijksreis

Huwelijksreis

Een huwelijksreis of ‘honeymoon’ is de traditionele vakantie die pasgetrouwde stellen maken om hun huwelijk in afzondering te vieren. Zij kunnen hierin hun privé- en intieme momenten delen die helpen de fysieke relatie tot stand te brengen. Met name voor de stellen die ‘uit huis’ trouwen.

Bruidsreis

In de westerse cultuur was het de gewoonte dat een pasgetrouwd stel samen op vakantie gaat na de huwelijksvoltrekking. Dat is ontstaan in het begin van de 19e eeuw in Groot-Brittannië. De mensen ‘op stand’ zouden een “bruidsreis” maken, soms vergezeld door vrienden of familie, om familieleden te bezoeken die niet in staat waren geweest om de bruiloft bij te wonen. Dan hebben we het tegenwoordig beter bekeken met alle tropische bestemmingen voor de huwelijksreis!

Honeymoon

Bruidsreis, de reis die je na je huwelijk maakt, dat klinkt logisch. Maar hoe kan dit de vertaling zijn van ‘honeymoon’? Dat zou letterlijk ‘honingmaan’ zijn, maar wat betekent dat eigenlijk?

De meest letterlijke theorie komt uit de vijfde eeuw. De gasten gaven het bruidspaar een alcoholisch drankje cadeau, gemaakt van “honey”. Dit zou het paar vruchtbaarheid geven. Na de eerste “moon” dronk het bruidspaar als man en vrouw samen het drankje om hun huwelijk te vieren.

Wanneer ga je op huwelijksreis?

Huwelijksreizen begonnen meestal op de avond dat een stel trouwde. Het stel ging dan halverwege de receptie weg om een late trein of schip te halen. In de 21e eeuw vertrekken veel stellen pas 1 tot 3 dagen na de bruiloft om te genieten van de receptie en thuis nog even kunnen bijkomen, voordat ze een lange reis maken.

7 originele manieren om je bruidsmeisje te vragen

Lees hier de 7 meest originele manieren om je bruidsmeisje te vragen.

Wel of geen sluier?

Wel of geen sluier?   Heb je je ooit afgevraagd waarom bruiden eigenlijk een sluier dragen? Wij wel, dus we zochten het voor je op! Sluiers werden voor het eerst populair in de Romeinse tijd toen een rood laken werd gebruikt om de bruid van top tot teen te bedekken....

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft?

Hoeveel geld geef je cadeau op een bruiloft? Dat hangt er vanaf hoe goed je het bruidspaar kent en wat je te besteden hebt.

7x inspiratie goedkope trouwjurken

Niet ieder budget laat een dure trouwjurk toe. Gelukkig zijn niet alle trouwjurken duur. Hieronder geven we je 7x inspiratie van goedkope trouwjurken.

5x Origineel cadeau voor het bruidspaar

Je wordt uitgenodigd om een huwelijk en er staat geen envelopje op de kaart. Wat geef je het bruidspaar dan cadeau? Wij hebben het internet voor je afgezocht en vonden deze items als origineel cadeau voor het bruidspaar. Gepersonaliseerde snijplank, onderzetters en...

Dresscode bruiloft

Alles wat je wilt weten over bruiloft dresscodes lees je hier! Bijvoorbeeld wat je aantrekt als bruiloftsgast en wat je juist niét aantrekt. Wat moet ik aan op een bruiloft? Beslissen wat te dragen naar een bruiloft is niet altijd een gemakkelijke taak. Zodra je hoort...

Haarkammen voor de bruid

Lang haar of kort haar, wel of geen sluier, haar los of opgestoken, bij alle soorten kapsels past een mooie haarkam. In deze blog vind je inspiratie van een aantal verschillende haarkammen. Zit er iets leuks voor je tussen?

Parelketting bij je trouwjurk

Een ketting met pareltjes staat sowieso mooi bij jouw trouwjurk! Parelkettingen zijn er in een verschillende modellen, kleuren en lengtes.

Hoe plan je een ecologische bruiloft: wat, hoe en waar

Een ecologische bruiloft waarbij zo min mogelijk voedsel wordt verspild, en zo weinig mogelijk papierproducten en bloemen worden weggegooid.

Esmé: Ceremoniemeester op de bruiloft van Mandy & Wesley

Op 18 augustus 2017 zijn Mandy en Wesley getrouwd. Esmé was hun ceremoniemeester en heeft op verzoek van het bruidspaar een aantal zaken geregeld.