BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

9 manieren om huwelijksreis upgrades te krijgen

door | mei 9, 2020 | Blogs, Geen categorie, Huwelijksreis | 0 Reacties

Vraag je je weleens af hoe je gratis huwelijksreis upgrades kunt krijgen? Luxe reizen hoeft niet te betekenen dat je een fortuin moet betalen of een elitestatus moet hebben bij de luchtvaartmaatschappij. Hier zijn negen manieren om upgrades te scoren op jullie huwelijksreis.

1. Gebruik punten van jullie creditcards

De beste manier om ??huwelijksreis upgrades te scoren zonder honderden of duizenden euro’s contant te hoeven betalen, is door creditcardpunten te gebruiken. Veel kaarten belonen je met punten voor elke euro die je uitgeeft. Zodra je genoeg punten hebt verzameld, kunt je deze overboeken naar de frequent flyer-rekening van de luchtvaartmaatschappij van jullie keuze en deze gebruiken om een ??upgrade te “kopen”. (Let op: in het algemeen moet je nog steeds een kleinbedrag betalen – maar stukken minder dan normaal).

Als je veel trouwrekeningen moet betalen, kun je gemakkelijk het minimum halen door te betalen met een creditcard. Door de punten te verzamelen en de kaart af te betalen kunnen jullie je punten gebruiken om een ??upgrade te scoren zodat reis je in stijl naar je huwelijksreis brengt.

2. Koop bij het inchecken

Luchtvaartmaatschappijen zijn steeds meer bezig met het verdienen van geld uit zakenreizen en eersteklas upgrades in plaats van ze toe te kennen aan frequente vliegers. Dat is goed nieuws als je van plan bent om last minute een upgrade te regelen. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden je de kans om bij het inchecken een upgrade aan te schaffen, dit is vaak tegen een veel lagere prijs dan wat je oorspronkelijk zou betalen.

3. Onverkochte stoel gebruiken

Net als voorgaand advies, kun je het beste vroeg arriveren om last minute een upgrade te regelen. Wat je dan doet, is vroeg navragen of er lege stoelen zijn. Op die manier heb je, als er op het laatste moment een upgrade beschikbaar is, de eerste kans om deze vast te houden. Als je wordt verteld dat er geen zijn, kunt je dit ook tijdens het instapproces controleren. Als de stewardessen zien dat de vlucht oververkocht is, of iemand niet is komen opdagen, kunnen er stoelen vrij komen. Geef aan dat het jullie huwelijksreis is. Wellicht gunnen ze jullie de legen stoelen.

4. Kies de juiste vlucht

Tot op zekere hoogte is het kiezen van de juiste vlucht puur geluk. Als je op een zeer volle vlucht zit, bestaat de kans dat de het grondpersoneel een paar passagiers moeten upgraden van Economy naar Business Class om Economy-stoelen vrij te maken voor de extra passagiers. Natuurlijk zullen ze meestal frequente vliegers kiezen die bekend zijn bij de luchtvaartmaatschappij, maar een huwelijksreis is ook een bijzondere gebeurtenis waar ze jullie waarschijnlijk wel bij helpen.

5. Vraag om een ??upgrade als compensatie

Hopelijk gebeurt dit niet tijdens jullie huwelijksreis, maar als jullie ervaring met de luchtvaartmaatschappij een grote mislukking is, is er een geluk bij een ongeluk – de medewerker van de klantenservice kan geautoriseerd zijn om een ??upgrade aan te bieden als compensatie voor het ongemak. Voor iets als een vertraagde vlucht zul je niet in de business class terechtkomen, maar als je een sterk genoeg verhaal over klantenservice, verloren koffers of iets anders hebt, verdien je misschien een vluchtupgrade. Status helpt en vergeet niet beleefd te zijn bij het indienen van jullie klacht.

6. Bied voor een betere stoel

Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden passagiers de kans om op een upgrade te kopen via biedingen. Sommige luchtvaartmaatschappijen houden de veiling rechtstreeks, terwijl andere een site gebruiken die Plusgrade heet om het proces te beheren. Niet alle vluchten komen in aanmerking en er is over het algemeen een minimumbod. De meeste luchtvaartmaatschappijen sturen een e-mail als er op jullie vlucht kan worden geboden, met het verzoek een bedrag te selecteren dat je bereid bent te betalen (bovenop het oorspronkelijke tarief). Als jullie bod is geselecteerd, wordt het bedrag dat je biedt in rekening gebracht op jullie kaart. Het biedingsbedrag is meestal de helft tot een derde van de aanschafkosten van de upgrade.

7. Zoek naar niet-vrij-upgrades

Natuurlijk gaat er niets boven business of first class, maar de juiste stoel in economy (of premium economy) kan een comfortabele tweede zijn als huwelijksreis upgrades. Raadpleeg bij het selecteren van jullie stoel een site als SeatGuru.com om de primeur te krijgen over de beste stoelen, zoals die met de meeste beenruimte. Als je schotten op een rij van twee over elkaar kunt scoren, heb je wat meer beenruimte en een rij voor jezelf. Als de vlucht maar halfvol is, kun je ook vragen of er helemaal lege rijen achterin staan. Als je tijdens een langeafstandsvlucht een hele rij voor jullie zelf hebben, kunt je je uitstrekken en slapen in een bijna horizontale positie, wat bijna net zo goed is als een upgrade, zonder extra kosten.

8. Reis op een zaterdag

Zakenreizigers reizen het minst op zaterdag. Daarom is er een grotere kans op beschikbare ruimte in de eerste of zakelijke klasse. Om die reden geeft vliegen op zaterdag je meer kans als het gaat om huwelijksreis upgrades.

9. Kleed je netjes, vertel je goede nieuws en hoop op het beste

Soms is het antwoord op hoe je tijdens jullie huwelijksreis naar de eerste klas kunt upgraden net zo eenvoudig als subtiel (of niet zo subtiel) om jullie pasgetrouwden bekend te maken. Denk er eens over na: als de grondstewardes iemand moet kiezen om op een overvolle vlucht naar de eerste klas te worden gebracht, valt een pasgetrouwd stel op. Goed gekleed zijn, zal ook jullie kansen om verder te gaan helpen. Grondstewardessen zullen op zoek gaan naar passagiers die passen bij de eersteklas menigte, dus samen kijken zal jullie kans op een willekeurige upgrade vergroten.

Lees ook: Hoe kies je de bestemming voor je huwelijksreis?, Huwelijksreis register: een echte beleving!, Wanneer ga je op huwelijksreis? en 8 to-do’s na de huwelijksreis.