BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Wanneer ga je op huwelijksreis?

door | mrt 10, 2018 | Blogs, Huwelijksreis | 0 Reacties

Omdat we verschillende momenten vinden waarop pasgetrouwde stellen op huwelijksreis gaan, hebben we ons panel gevraagd naar hun mening.

Waarom je beter gelijk op huwelijksreis kan gaan

Samen nagenieten van jullie trouwdag! Als je vlak na jullie trouwdag op huwelijksreis gaat, zit je nog in de “trouwsfeer”. Het gevoel van het trouwen en gezelligheid houd je dan veel langer vast. Ook kom je dan (eindelijk) tot rust na alle drukte rondom het regelen van jullie huwelijk. Hoe goed alles ook geregeld was, het is toch spannend! Ga je vlak na jullie trouwdag op huwelijksreis, kun je uitrusten en nagenieten!

Wanneer je later op huwelijksreis gaat

Qua budget is het natuurlijk handig om na jullie trouwdag een aantal maanden opnieuw te kunnen sparen zodat je weer een ‘buffer’ hebt opgebouwd om tijdens de huwelijksreis leuke dingen te doen. Je trouwdag is dan al even geleden, waardoor een vakantie als “gewone” vakantie kan aanvoelen. Of misschien ga je na het uitstellen helemaal niet meer? Na je trouwdag ben je dan veel sneller terug in het “normale leven” waarin je gaat werken, boodschappen doet enz. Is het dan nog wel een huwelijksreis?

Als wij je een tip mogen geven: Ga vlak na jullie trouwdag op huwelijksreis!

Bruiden-panel

We hebben een aantal bruiden gevraagd wanneer zij op huwelijksreis gaan/zijn geweest:

  1. In dezelfde week (37%)
  2. Niet (33%)
  3. Ergens in het 1ste huwelijksjaar (12%)
  4. Vóór het huwelijk (8%)
  5. Zelfde avond of dag erna (5%)
  6. Later dan een week, maar binnen een maand vertrokken (5%)

In verband met het budget of kinderen is er een groot aantal van deze bruiden dat niet op een speciale huwelijksreis gaat. Er is ook een groot deel dat liever vóór het huwelijk op huwelijksreis gaat. Dat is met name zodat jullie alle twee een gezond kleurtje kunnen opdoen voor de grote dag. Nadeel hiervan is dat je tijdens je huwelijksreis misschien bezig bent met de laatste dingen regelen, in plaats van samen genieten.

De meest populaire huwelijksreisbestemmingen onder deze bruiden zijn:

Amerika, Australië, Dubai, Euro Disney, IJsland, Indonesië (Bali), Kaapverdië, Kreta, Kroatië, Maleisië, Mexico, Nederlandse Antillen, Nieuw-Zeeland, Seychellen, Spanje / (Canarische) eilanden, Sri Lanka, Thailand en Turkije.