BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

8 To Do’s na de huwelijksreis

door | jul 7, 2018 | Blogs, Huwelijksreis | 0 Reacties

8 To Do’s na de huwelijksreis

 

Hier is iets wat niemand je vertelt over trouwen – nadat je terug bent van de huwelijksreis, ben je nog een tijdje in de huwelijksmodus. Dat komt omdat er vaker wel dan niet nog wat te doen zijn. Hier onze top 10.

Welkom terug van je huwelijksreis! Hopelijk ben je volledig hersteld van de spanning en stress van het plannen van je bruiloft met een romantische reis voor twee, maar schakel je de bruiloftsmodus nog niet uit. Waarschijnlijk heb je nog steeds een reeks belangrijke postweddingtaken om aan te pakken. We hebben onze top-8 taken gedeeld voor na de huwelijksreis, zodat je eindelijk kunt nagienieten!

 

To Do 1: Schrijf een recensie

Terwijl het nog vers in je geheugen zit, neem de tijd om de experts te bekijken die hard hebben gewerkt om je huwelijk in goede banen hebben laten lopen. We hebben het over iedereen, van je weddingplanner/ceremoniemeester, bloemist, locatie en fotograaf tot je kapper en zelfs de winkel die jullie ringen maakte. Je weet nu hoe belangrijk beoordelingen zijn voor het planningsproces, dus neem de tijd om aanstaande bruidsparen inzicht te bieden en al je fantastische leveranciers te belonen door beoordelingen achter te laten.

 

To Do 2: Reinig en bewaar je jurk

Laat je kleding binnen zes maanden na je bruiloft professioneel reinigen – hoe eerder hoe beter! Het is belangrijk om een ??bedrijf te gebruiken die is gespecialiseerd in bruidsjurken, zodat ze de juiste oplosmiddelen gebruiken. Vermijd het gebruik van metalen pinnen of gespen en bewaar deze in een doos. Als je jurk weer eenmaal thuis is, bewaar deze dan op een koele, droge plaats als een uit de buurt zijnde kast en vermijd de vochtige, muffe kelder.

 

To Do 3: Stuur bedankkaartjes

Je moet je dankbetuigingen versturen binnen twee maanden na je bruiloft. Geef jezelf een voorsprong door notities te schrijven wanneer geschenken binnenkomen (je zult ons later bedanken voor de tip!). Schrijf de kaartjes met de hand. Verdeel eventueel de kaartjes tussen jou en je partner, maar schrijf alle twee in je eigen handschrift je eigen naam.

 

To Do 4: Terugsturen van cadeaus

Stop met jezelf ervan te overtuigen dat twee blenders van pas kunnen komen. Heb je dubbele cadeaus gekregen wat echt niet handig is? Probeer deze dan te retourneren! Alle winkels hebben verschillende retourprocedures, dus ga hier zo snel mogelijk achteraan voordat je 3 broodroosters hebt.

 

To Do 5: Verander je naam

Als je ervoor hebt gekozen om je naam te wijzigen, is het een goed idee om al je ID’s te wijzigen binnen 90 dagen na het trouwen. Dit omvat je rijbewijs, paspoort, socialezekerheidskaart en creditcards. Weet niet waar te beginnen? Ga dan na van welke bedrijven/instanties je post ontvangt of ander contact mee hebt en bericht deze allemaal met je naamsverandering.

 

To Do 6: Geef iedereen je nieuwe adres

Als je getrouwd bent en je daarna gelijk verhuist, is het prima om een ??massale e-mail of een e-card met je nieuwe adres te sturen. Of ga op de traditionele route: schrijf in je bedankkaartje gelijk je nieuwe adres.

 

To Do 7: Bestel je trouwfoto’s

Op je eerste huwelijksjubileum, wil je toch graag je trouwvideo bekijken en door het album bladeren? Stel je fotoselectie en videoverzoeken daarom niet te lang uit! De meeste fotografen en videografen geven een standaardcontract af dat u zes maanden tot een jaar de tijd geeft om albumfoto’s te selecteren en beelden voor de video te bewerken. Als je dat niet doet, moet je mogelijk extra betalen.

 

To Do 8: Sorteer Financiën

Je hebt waarschijnlijk de “geld-praat” gehad al lang voordat je zei “ja, ik wil”, maar nu is het tijd om accounts samen te voegen als je dat wilt. Als dit het geval is, ga dan naar de bank om het benodigde papierwerk in te vullen en nieuwe bankpassen te laten maken.