BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Hoe kies je de bestemming voor je huwelijksreis?

door | mrt 31, 2020 | Blogs, Huwelijksreis | 0 Reacties

Met zoveel bruisende steden, ongerepte stranden en prachtige bergen over de hele wereld is het niet eenvoudig om de bestemming voor je huwelijksreis te kiezen. Als je je afvraagt ??hoe je een huwelijksreisbestemming kiest, ben je niet de enige. Het kan een ingewikkelde beslissing zijn (vooral midden in de huwelijksplanning!).

Het kiezen van een huwelijksreisbestemming moet een goede afspiegeling zijn van wie je bent als stel. Je huwelijksreis zou een reis van je leven moeten zijn, dus kies een bestemming die je nooit zult vergeten en droom ervan om terug te keren op toekomstige jubilea.

Lees hieronder onze tips bij het kiezen van je huwelijksreis bestemming.

1. Beperk je opties

Als je eenmaal hebt gesproken over het budget voor je huwelijksreis, maak dan een lijst met je topbestemmingen en laat je aanstaande hetzelfde doen. Kies er dan een uit elke lijst en onderzoek die iets beter. Het is veel gemakkelijker om prijzen en voorzieningen te vergelijken als je maar naar een paar keuzes kijkt. Er is niets erger dan informatie-overload dus geef jezelf een deadline voor wanneer je je huwelijksreisbestemming wilt afronden, zodat je je aandacht daarna weer op het volgende kunt richten.

2. Stel een budget in en houd alleen rekening met bestemmingen en reizen die binnen dat budget passen

Zet jezelf niet in een lastige positie door iets te keizen dat niet binnen jullie mogelijkheden ligt. Het is altijd beter om onder het budget uit te komen dan andersom. Wees realistisch over wat je wilt uitgeven en welke ervaringen je wilt opdoen. Een geweldige oplossing is om van tevoren een huwelijksreisregister in te stellen waarmee gasten kunnen helpen met een deel van jullie reiskosten of door belevingen cadeau te geven tijdens jullie huwelijksreis. Lees hier meer over: Huwelijksreis register: een echte beleving!

3. Schijn bedriegt

Misschien krijg je een goede deal voor de vliegtickets en hotel, maar het is belangrijk om te controleren hoeveel lokale restaurants, activiteiten en zelfs vervoer je kosten. Soms kunnen die kosten oplopen en veel meer zijn dan je had verwacht. Zoals bij tip 2 vermeld, kun je een huwelijksreisfonds oprichten om een ??deel van deze kosten te compenseren. Je kunt ook zoeken naar all-inclusive resorts, waar al jullie eten, drinken en zelfs activiteiten bij jullie verblijf zijn inbegrepen en je dus niet voor verrassingen komt te staan.

4. Denk aan het weer

Zoek de voorbije weertrends op voor de maand die je van plan bent te reizen naar een bestemming voor je huwelijksreis. Als zonnebaden jouw ding is, zoek dan op wanneer het regenseizoen is of wanneer het winter is (Australië heeft bijvoorbeeld winter als het in Nederland zomer is).

5. Zorg ervoor dat je voldoende vrije tijd kunt krijgen voor je reis

Als je ergens ver weg gaat of zelfs een roadtrip plant, zorg er dan voor dat je een langere tijd vrij kunt nemen van je werk. De kans is groot dat je de goedkeuring krijgt, maar reken er niet op. Spreek openhartig met je baas en zet pas je reisdata vast nadat je vrij hebt gekregen.

6. Bedenk welk landschap je het liefst zou zien

Hoop je ergens tropisch? Bergachtig? Historisch? Of wil je gewoon op het strand liggen? Deze factoren helpen je om de bestemming voor je huwelijksreis te bepalen.

7. Blijf op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt

Onderzoek de locatie die je op het oog hebt op eventuele inentingen, gezondheidsrisico’s of oorlogen.

8. Overweeg het type sfeer dat je wilt

Houd rekening met het type sfeer dat je zoekt. Snel en vol actie? Ontspannend en relaxt? Praat er samen over en kijk vervolgens naar locaties die aansluiten bij de gewenste sfeer. Maak samen de beslissing.

9. Lees reisblogs voor meer informatie

Overweegt je een bestemming, maar weet je niet precies wat je daar allemaal kunt doen? Zoek online naar reisblogs. Je vindt reisroutes en reisplannen op reisblogs om je te helpen bij het uitzoeken hoe je alle dingen die je wilt doen in één reis kunt plannen. De meeste blogs hebben zelfs tips over restaurants en hotels. Door een reisblog te lezen heb je vaker een beter beeld dan het lezen van recensies.

10. Bepaal hoeveel bestemmingen je wilt bezoeken

Wil je liever de hele tijd op één locatie doorbrengen om de cultuur op te snuiven, of wil je liever rondreizen en zoveel mogelijk bezienswaardigheden en steden bezoeken? Het is zeker iets om met je reispartner over te praten. Als eilandhoppen of een backpacktocht door Europa door meerdere landen klinkt als jouw ding (en het past binnen je budget en vakantietijd), plan dan een huwelijksreis met meerdere bestemmingen.

11. Zoek naar verborgen schatten

Natuurlijk, de huwelijksreis in Fiji van je beste vriend leek magisch en de huwelijksreis van je neef naar Rome stond ook op jouw bucketlist, maar de wereld is groot. Denk buiten de gebaande paden en denk na over keuzes die niet zo voor de hand liggen bij het zoeken naar een bestemming voor je huwelijksreis. Doe je onderzoek – je weet nooit welke verborgen juweeltjes je ontdekt!

Lees ook: Wanneer ga je op huwelijksreis?, 8 To Do’s na de huwelijksreis en Huwelijksreis register: een echte beleving!