BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Vliegen met een trouwjurk: het reizen en je jurk inpakken

door | mei 10, 2020 | Huwelijksreis | 0 Reacties

Als je met een trouwjurk gaat vliegen, moet je van tevoren precies uitzoeken hoe je dat gaat doen, want het kan lastig worden. Met volledige vluchten, krappe ruimtes en chagrijnige passagiers, wil je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je jurk in perfecte staat van punt A naar punt B komt. Als je geluk hebt, heeft je vliegtuig een kast aan boord en aardige stewardessen die willen helpen. Als je dat niet hebt, dan probeer je waarschijnlijk ruimte te vinden in een overheadcompartiment.

Bekijk deze tips voordat je incheckt.

1. Neem contact op met jullie luchtvaartmaatschappij

Elke luchtvaartmaatschappij (en elk vliegtuig) is anders, dus je kunt het beste de luchtvaartmaatschappij bellen waarop je vliegt om erachter te komen hoe zij passagiers behandelen met grote, maar delicate items zoals een trouwjurk. Hoewel ze waarschijnlijk geen garanties kunnen geven, kun je in ieder geval de informatie winnen over vliegen met een trouwjurk.

2. Verpak je trouwjurk zorgvuldig in een kledingzak

De meeste trouwjurken hebben slepen en hebben veel stof, dus het netjes opbergen van je trouwjurk in een kledingtas is niet per se een fijne taak. Hier lees je hoe je jouw trouwjurk op de juiste manier inpakt voor het vliegen met een trouwjurk en je voorkomt dat er tijdens de vlucht rimpels in je jurk krijgt. Steek eerst de hanger van de jurk door de bovenkant van de kledingzak en hang deze hoog op zodat je met de trouwjurk kunt werken. Neem vervolgens de linkerkant van de jurk en de rechterkant van de jurk en vouw ze naar elkaar toe in het midden.

Neem vanaf daar de onderkant van de speel en rol deze op totdat de stof in de kledingzak zit. Eenmaal binnen is het tijd om hem voorzichtig dicht te ritsen. Wanneer je een kledingzak met een delicate stof erin ritst, zorg er dan voor dat je een vinger aan de andere kant van de rits plaatst terwijl je hem omhoog leidt, zodat de jurk niet in de rits blijft haken.

3. Vlieg First Class of koop Priority Boarding

Hoe vroeger hoe beter. Of in dit geval een betere kans om een felbegeerde plek in de Frist Class van het vliegtuig te scoren. Hoewel er geen garanties zijn, zullen de meeste stewardessen hun best doen om je te helpen als ze weten dat je jouw trouwjurk aan boord brengt.

We raden aan om van tevoren te bellen om te bevestigen dat jullie vliegtuig daadwerkelijk een First Class heeft, want dit hebben ze niet allemaal.

4. Of plaats je trouwjurk in een bovenbak

Als alternatief moet je jouw trouwjurk mogelijk in een bagageruimte plaatsen. Als dat het geval is, moet je de kledingzak opvouwen of oprollen, afhankelijk van hoeveel ruimte er beschikbaar is. Als je het moet rollen, rol het dan vanaf de hanger. Een andere optie voor compartimenten boven het hoofd is om de jurk plat op de bagage van andere passagiers te leggen, wat wederom volledig afhankelijk is van de ruimte en de grootte van hun bagage. Hierdoor heb je de minste kans dat je jurk te veel kreukelt.

5. Zorg ervoor dat je trouwjurk past binnen de handbagage-eisen van jullie luchtvaartmaatschappij

Stel je voor dat je jurk niet aan de afmetingen voldoet waardoor hij door moet naar de ingecheckte bagage! Wie weet wat ermee kan gebeuren. Het is essentieel om te controleren of je jouw trouwjurk mag meenemen als handbagage – controleer nogmaals de gewichts- en maatregels voor jullie luchtvaartmaatschappij om een mogelijke ramp bij de gate te voorkomen.

6. Koop een vliegticket voor je jurk

Ja, je leest het goed. Een manier om jullie trouwjurk veilig in het vliegtuig te zetten, is met een eigen ticket. Er zijn bruiden die echt een stoel voor hun trouwjurk reserveren om ervoor te zorgen dat deze tijdens de vlucht niet kreukt. Als je geld over hebt en het super veilig wilt spelen, boek je voor je jurk een enkele reis naar je trouwbestemming – op die manier zal je hem niet uit het oog verliezen. Als een extra bonus, als je jurk een eigen kaartje heeft, heeft het ook zijn eigen handbagage – wat handig kan zijn als je ook een petticoat of een sluier van kathedraallengte meeneemt.

7. Kijk of er plaatsen beschikbaar zijn voor jullie trouwjurk

Je bent misschien niet bereid om voor je jurk een eigen stoel te kopen, maar als je vlucht niet vol is, waarom vraag je dan niet of er open stoelen zijn waar je hem in kunt doen (gratis natuurlijk)? De kans is groot dat iemand bereid is om met je te ruilen, zodat je naast de jurk kunt zitten, of een aardige stewardess kan je helpen bij het leegmaken van de stoel.

8. Vergeet niet om een draagbare stoommachine in te pakken

Vertrouw me, je wilt een stoommachine (en dus ook ook een adapter) meenemen. je kunt ook je aankomstbestemming bellen om te vragen of zij een stoommachine hebben waar je gebruik van kunt maken. Maar let op! Geef je jurk niet zomaar af om te laten stomen als je het bedrijf niet kent. Als zij je jurk verpesten, heb je hem voor niks helemaal meegenomen.

Nu weet je alles wat je moet weten over vliegen met een trouwjurk.

Lees ook: