BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Diamanten ringen

door | apr 14, 2022 | Blogs, Trouwringen | 0 Reacties

Een eenvoudige ring aan één hand kan fijn zitten maar een extra schittering maakt je hand wel af. Want je wilt natuurlijk met trots je verlovingsring of diamanten trouwring laten zien die je hebt gekregen van je geliefde! Er bestaan verschillende soorten diamanten. Soms gecombineerd met andere edelstenen, zoals saffier, smaragd en amethist. Ringen met diamanten in verschillende kleuren kunnen gemaakt worden van metaal of glas. Het goud is geel, wit en zilver en een mix van verschillende kleuren: bicolor. Diamond grootte kan klein zijn, groot of opvallend, bescheiden. Sommige diamanten ringen worden in bloemvormen of hartjes gesneden. Er is zo veel mogelijk!

De juiste diamanten ring kiezen

Jouw diamanten verlovingsring of diamanten trouwring moet een plaats aan jouw vinger hebben en dan is het weten van je ringmaat en jouw smaak wel een vereiste. Het makkelijkste is om een ring die goed zit te laten opmeten zodat je jouw maat weet. Maar let op!: Kies je een bredere of dunnere verlovingsring? Dan kan het zijn dat je toch een grotere of kleinere maat nodig hebt. Heb je al een idee hoe jouw perfecte ring eruit komt te zien? Houd je bijvoorbeeld van 1 grote diamant? Of liever meerdere kleintjes? Het is natuurlijk aan jouw geliefde om iets moois voor je uit te zoeken.

rings, hands, wedding

Wat voor diamanten verlovingsringen?

Diamanten voor klassieke verlovingsringen worden briljanten genoemd. Dat is door de ronde slijpvorm.

De meest gebruikelijke ring is de solitaire diamantring. De naam ‘solitair’ zegt het eigenlijk al, dat betekent ‘single’. Een diamanten solitaire ring heeft één diamant.

In deze ring is één diamant gezet. Een tweede veelvoorkomende optie is een diamantpavé-ring. Bij het pavé zetten worden kleinere steentjes vlak naast elkaar gezet. In plaats van één grote diamant, heb je dan een ring vol met kleine steentjes.

ring, diamond, jewelry

Wat kost een diamanten verlovingsring?

Diamanten verlovingsringen zijn niet goedkoop, laat staan als je een trouwjurk met diamanten koopt. Maar ga er maar vanuit dat een ring met diamant minimaal boven de 500 euro kosten. Afhankelijk van ringmateriaal (bijvoorbeeld witgouden ring, gouden ring, grootte van de diamant) en helderheid maar ook grotere diamant kan je ring ook een stuk duurder uitvallen.

ring, diamond ring, jewelry

Wat is een normale prijs voor een verlovingsring?

Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een diamantenring. Er zijn heel veel verschillende materialen ringen en stenen verkrijgbaar. Misschien vind je een diamantenring helemaal niet mooi en heb je liever een gekleurde edelsteen of juist helemaal geen steen. Heb je een klein budget en op zoek naar een goedkope diamanten ring? Een zilveren ring met een zirkonia kost misschien maar 20 euro en als deze met liefde wordt gegeven mag je die natuurlijk ook met trots laten zien!

ring, jewelry, luxury

Lees ook:

Wat is het verschil tussen een verlovingsring en een trouwring?

Aan welke hand draag je jouw trouwring: Links of rechts?

10 dingen die niemand je vertelt over het kopen van een verlovingsring

Moeten onze trouwringen hetzelfde zijn?

Aan welke vinger draag je je trouwring?