BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

5x inspiratie voor een alternatief gastenboek

door | apr 21, 2022 | Blogs, Gastenboeken | 0 Reacties

Wil je geen boek als gastenboek op je trouwfeest? We geven je hier 5 opties voor een alternatief gastenboek die je misschien wel leuk vindt.

# 1 Houten wensboom

Een super leuk alternatief gastenboek! Deze houten wensboom bevat 70 hartjes en is super om je gasten een kleine boodschap of leuke quote op te laten schrijven. Na afloop van je bruiloft kun je de boom een mooi plekje in huis geven en je hebt een te gek aandenken aan jullie dag.
Bang dat je met 70 hartjes te kort komt? Geen zorgen! De meeste gezinnen beschrijven vaak als stel of als gezin samen één hartje. Toch niet helemaal gerust? Je kunt er ook een bordje bij plaatsen waarin je verzoekt om per gezin een hartje te schrijven.

Je kunt de hartjes het beste beschrijven met een watervaste fineliner.

Bestel hier deze houten wensboom.

Voorbeeld gastenboek boom met vingerafdrukken als blaadjes

# 2 Gastenboek Jengatoren

Deze houten blokjes van het Jenga-spel kunnen jullie gebruiken als alternatief voor een gastenboek en is ideaal om op een originele manier de mooie herinneringen aan jullie dag vast te leggen en te bewaren. Na het feest kunnen jullie uiteraard met vrienden en familie het spel spelen en de mooie momenten herbeleven.

Deze set bestaat uit 72 houten blokjes van 9 centimeter breed en een tafelkaartje met de tekst ‘Please help us build memories’. Met de Beautiful Botanics collectie maak je gegarandeerd indruk op jullie bruiloft! Tip: wij raden aan om de blokjes te beschrijven met een zwarte fineliner.

SPECIFICATIES
Materiaal: hout
Inhoud: 72 stuks
Afmeting van één blokje: 9 cm (B) x 3 cm (D) x 1,5 cm (H)

Bestel deze blanco jengatoren als gastenboek hier.

Een jengatoren als gastenboek waarbij gasten hun wens op hebben geschreven voor het bruidspaar

# 3 Alternatief gastenboek: lijst

Vraag jullie gasten om hun boodschap op een houten hartje te schrijven, die ze vervolgens in de gleuf aan de bovenzijde van de lijst doen. Zo weet je zeker dat je jullie trouwdag steeds opnieuw kan herbeleven!

Elke verpakking bevat 1 frame gastenboek, inclusief 70 houten hartjes en 1 een instructiekaart (Engelstalig). De hartjes zijn niet los te bestellen, dit omdat er maximaal 70 hartjes in het frame passen. Onze ervaring leert dat gasten vaak als stel of gezin één hartje beschrijven. De lijst is van hout en is wit geschilderd. Je kunt hem makkelijk verven in jullie favoriete of thema kleur. Aan de voorzijde van de lijst zit een glazen plaat. Je kunt de hartjes het beste beschrijven met een watervaste fineliner. Tip: Je kunt de lijst neerzetten of ophangen. Aan de achterzijde van de lijst zit een haakje om hem te bevestigen.

SPECIFICATIES
Materiaal: hout
Inhoud: 70 hartjes
Afmeting: lijst 30 cm (B) x 42 cm (H), houten hartjes 3,9 cm (diameter)

Bestel dit alternatieve gastenboek hier.

Een fotolijst met gleuf waar je kleine hartjes doorheen kunt schuiven. Op de hartjes staan kleine berichtjes.

# 4 Houten puzzel

Een leuk alternatief op het standaard gastenboek is deze houten puzzel in de vorm van een hart. Laat jouw gasten elk hun eigen puzzelstukje beschrijven met een persoonlijke boodschap. Na de grote dag kunnen jij en je partner de puzzel in elkaar zetten. Zo vallen alle puzzelstukjes op zijn plek en kunnen jullie nog eens nagenieten. Al jullie vrienden en familie verenigd als puzzelstukjes van één hart. Een mooi symbool van jullie liefde en een prachtige herinnering!

Een verpakking bevat een houten hart, 56 puzzelstukjes en 1 een instructiekaart (Engelstalig). Tip: wij adviseren om de puzzelstukjes te beschrijven met een permanente fineliner.

SPECIFICATIES
Materiaal: hout
Inhoud: 1 puzzel, 56 stukjes
Formaat: 38.5 cm (B) x 47 cm (H)
Let op, exclusief pen.

Bestel deze houten puzzel hier.

Een blanco houten puzzel waar gasten op een bruiloft een wens op kunnen schrijven voor het bruidspaar

# 5 Vingerprint boom

Deze vingerprint boom is een geweldig alternatief voor het traditionele gastenboek!

De gasten drukken met een vinger in de groene of bruine inkt en zetten daarna een vinger afdruk op het canvas. Met alle vinger afdrukken lijkt het net op blaadjes aan een boom. Het pakket bevat twee groene stempels en een bruine stempel, en een canvas doek, en een brodje met instructies zodat iedere gast de bedoeling begrijpt van de vingerpirnt boom.

Het canvas is een doek, dat niet vast zit aan een houten frame of lijst. Na de bruiloft kan je zelf een mooie lijst uitkiezen om het doek in op te hangen. Hang de lijst op een mooie plek in je huis en geniet elke dag van het (letterlijk) handgemaakte gastenboek als blijvende herinnering aan je bruiloft!

De afmeting van het doek is A3: 30cm x 42cm en je bestelt deze hier.

Een canvasdoek met een getekende boom waar gasten een vingerpint op kunnen drukken met inkt

Wil je een gepersonaliseerd gastenboek? Bekijk dan de blog ‘Gepersonaliseerd gastenboek bord‘, misschien is dit iets voor jou!

Lees ook: