BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

10 dingen die niemand je vertelt over het kopen van een verlovingsring

door | feb 19, 2020 | Blogs, Trouwringen | 0 Reacties

Ik denk niet dat veel mensen – mannen en vrouwen – de achtbaan van emoties begrijpen die een persoon doormaakt tijdens het winkelen voor en het uitkiezen van een verlovingsring. Ondanks de vreugde die de vraag met zich meebrengt is het fijn als je iemand hebt die je de echte geheimen had verteld waar niemand het over heeft rond de verlovingsring. Hier geven we jullie een aantal nuttige tips aan degenen die op zoek zijn naar dé verlovingsring voor hun partner. 

  1. Luister aandachtig wanneer je partner het over sieraden heeft. Als je eenmaal hebt besloten om een aanzoek te doen, worden gesprekken over sieraden meteen interessant. Luister goed naar elke hint die je kunt krijgen. Bijvoorbeeld of ze de verlovingsring van haar vriendin mooi vindt, van welke stijl ze houdt, welke kleur (zilver – goud – witgoud enz.) Als jullie het samen vaker over trouwen hebben, kun je natuurlijk gezamenlijk een brochure hiervan bekijken om ideeën op te doen. Zo is de kans het grootste dat ze de ring ook echt heel mooi vindt!
  2. Vragen om de hand van iemands dochter zal ongemakkelijk aanvoelen. Het maakt niet uit of je de ouders van je partner vijf maanden of vijf jaar kent, formeel vragen om de hand van hun dochter in het huwelijk is niet bepaald comfortabel. Ben je traditioneel ingesteld? Dan ben je het vast eens dat de daad van het vragen respect en waardering toont voor het gezin van de ander. Weet je zeker dat je partner hier geen prijs op stelt, dan hoeft het zeker niet.
  3. Praat met andere jongens die dit eerder hebben meegemaakt. Dit is gewoon een te grote aankoop om impulsief te doen. Kijk in je innerlijke cirkel of er iemand is met ervaring. Misschien wil hij of zij zelfs wel mee bij het uitzoeken van de perfecte ring. Vraag eerder verloofde vrienden om aanbevelingen voor juweliers, dat scheelt jou veel uitzoekwerk.
  4. Je zult ook de behoefte voelen om haar vrienden te raadplegen. Doe dat! Misschien kunnen zij je helpen om hint uit je partner te krijgen om te zien van welke stijl ze houdt. De vriendinnen van je vriendin zullen waarschijnlijk niets liever willen dan met je meegaan bij het uitzoeken van de ring, onderzoek voor je doen of je zelfs helpen het plannen van je aanzoek. Ze zijn zonder twijfel je beste bondgenoten in deze stap. Vertel het alleen niet aan teveel mensen zodat je niet de kans krijgt dat je je verspreekt.
  5. Let op dat je een ring voor je partner koopt. Het is echt belangrijk om stil te staan bij de vraag “Wat zou ze echt leuk vinden?” Jij houdt misschien van goud, maar misschien heeft zij de voorkeur aan platina. Onthoud dat het haar ring is. Jij hoeft het niet de rest van je leven te dragen, dat doet zij. Dus altijd, altijd, altijd (heb ik altijd genoeg keer gezegd?) denk na over wat zij mooi vindt, niet wat jij leuk vindt.
  6. Alle diamanten zien er eerst hetzelfde uit. Als je je eerste diamant ziet, zul je waarschijnlijk onder de indruk zijn. Het is glanzend, sprankelend en ziet er perfect uit. Maar, laat je informeren over de verschillende soorten helderheid. En, vaak is een korting mogelijk.
  7. Het leren van de 4C’s is als studeren voor een examen. De 4 C’s staan voor: cut, carat, clarity, and color. Dit is natuurlijk een van de meest memorabele aankopen die je ooit zult doen, dus leer en bekijk. Om het zo te zeggen: als je een ring koopt zonder rekening te houden met de 4C’s, is het alsof je een dure auto koopt vanwege de prijs, en er vervolgens achter komt dat het een waardeloze motor, een met roest gevulde carrosserie heeft en geen week zal rijden. Dus neem de tijd om te studeren voordat je winkelt.
  8. Speciaal voor jou laten maken klinkt ingewikkeld en duur, maar dat is het niet. Het is gemakkelijker om een ??ring te kopen zoals je hem ziet, maar je kunt de instelling en de diamant afzonderlijk kopen en de juwelier je eigen aangepaste ring laten maken. Wat dit betekent is dat je de steen op de ene ring leuk vindt, en de instelling op een andere, en nu kun je je perfecte verlovingsring maken. Het doet geen pijn om het te vragen. Ik beloof je, de juwelier zal er alles aan doen om je gelukkig te maken.
  9. Je budget wordt getest. Laten we eerlijk zijn: ongeacht het budget, is het kopen van een verloving duur. Je zult geen Groupon deal vinden voor de perfecte ring. Wees niet bang om de limiet aan de juwelier te vertellen en houd je hier ook aan vast. Als het verhogen van het aantal karaten betekent dat je een paar maanden huur niet kan betalen, dan kan je beter naar huis gaan. Het is jouw geld, jouw tijd en jouw moment, dus haal er het beste uit door rond te kijken voor jouw beste optie.
  10. Je bent uitgeput tegen de tijd dat het tijd is om het voorstel te plannen. Nadat het allemaal voorbij is – je hebt je huiswerk gedaan, met haar vrienden gesproken, gewinkeld en uiteindelijk een ring uitgekozen. Maar dan ben je nog niet klaar hoor. Het plannen van het aanzoek is net zo belangrijk als het kopen van de ring, dus laat het tellen. Het hoeft niet uitgebreid te zijn, of over de top, maar het moet verder gaan dan een tekst die zegt: “Oh, trouwens, ik heb een verlovingsring voor je gekocht.”

Je krijgt maar één keer de kans om een geweldig aanzoek te doen, doe het goed! 

Op zoek naar meer informatie over een trouwring en een verlovingsring? Lees hier onze blog over het verschil tussen een verlovingsring en een trouwring.