BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Voorbeeld huwelijksgeloften voor hem & voor haar

door | apr 11, 2022 | Blogs, Trouwambtenaar | 0 Reacties

Het schrijven van persoonlijke huwelijksgeloften is enorm moeilijk! Je houdt van elkaar, maar hoe breng je dit onder woorden? Wij geven je hieronder een aantal voorbeeld huwelijksgeloften / trouwbelofte Nederlands.

In de blog ‘Hoe schrijf je huwelijksgeloften?‘ hebben we een stappenplan en een aantal tips voor je onder elkaar gezet voor trouwgeloftes voorbeelden (ook wel trouwgeloften, trouwgeloftes of trouw geloftes genoemd). Hieronder vind je een aantal voorbeeld huwelijksgeloften (kant en klare speech bruiloft) die je (deels) kunt gebruiken bij het schrijven van je persoonlijke huwelijksgeloften. Dus ben jij op zoek naar voorbeeld gelofte huwelijk, zelfgeschreven trouwbelofte voorbeeld of huwelijksgeloften teksten voorbeelden? Lees dan verder.

Benieuwd naar de speech van de ambtenaar? Deze vind je in onze blog over Trouwambtenaren.

Ben je op zoek naar geschreven geloften, trouwbelofte voorbeelden of gelofte voorbeelden en gelofte huwelijk? Hieronder geven we je een paar tips zodat jullie samen je huwelijksgeloften kunnen maken.

Huwelijksgeloften voor haar

Je geloften zijn de perfecte kans om je gasten te laten zien hoeveel jullie van elkaar houden. Gebruik onderstaande voorbeeld huwelijksgeloften (trouwbeloften voorbeelden of geloften huwelijk voorbeelden) voor haar als inspiratie of gebruik ze desnoods woord voor woord op je grote dag. Ook naast jullie trouwdag kun je deze trouwgelofte voorbeelden ook gebruiken in de tekst van je bedankkaartje.

Onthoud: er is geen officiële tekst huwelijksbelofte, dus maak ervan wat voor jou goed voelt.

 • Ik beloof je lief te hebben, je te eren en je als mijn man te koesteren.
 • Ik ben er trots op dat ik je vrouw ben, ik kan niet wachten om te ontdekken wat de toekomst ons zal brengen, en blij dat we elke dag samen zullen zijn op dit avontuur.
 • Ik beloof om met jou te lachen, om mezelf te lachen en we elkaar laten lachen.
 • Jij bent de liefde van mijn leven en ik ben trots om met je te trouwen. Ik beloof je om je dromen te steunen en er altijd voor je te zijn.
 • Ik beloof een liefhebbende en toegewijde vrouw te zijn, zonder oordeel, zonder minachting, maar altijd met een open hart en geest.
 • We zijn beste vrienden, laten we de mysteries van het leven samen oplossen.
 • Ik hou echt van alles wat ik van je weet en verlang ernaar om meer te leren terwijl we samen oud worden, elke dag nog meer verliefd op je worden, deel uitmaken van je leven en voor altijd verbonden zijn op elke manier.
 • Jij bent mijn voor-altijd, mijn beste vriend, mijn droom die uitkomt, mijn schouder waar ik op leun, mijn man. Jij bent mijn alles.
 • Ik houd zielsveel van je. En zoveel meer dan dat.
 • Mijn liefde voor jou is oneindig.

Huwelijksgeloften voor hem

Op je trouwdag vier je jullie liefde, dat je de rest van je leven met je partner wilt zijn. Je wilt dat de woorden die je kiest dat gevoel uitdrukken. Maak huwelijksgeloften die trouw blijven aan jullie beiden en vind inspiratie met de voorbeeld huwelijksgeloften voor hem hieronder.

 • Ik beloof om mijn leven voor altijd van jou te maken en mijn dromen om je heen te bouwen.
 • Ik beloof de man te zijn die jij nu ziet, vandaag, morgen en voor altijd.
 • Jij bent de eerste persoon die ik ’s ochtends wil zien en de laatste in de avond.
 • Ik kijk er naar uit om van de kleinste momenten te genieten, zoals naast je liggen op het moment dat je wakker wordt. Je bent mijn wens die uitkomt.
 • Ik beloof je altijd tegen kwaad te beschermen, je te steunen bij problemen en altijd voor je op te komen.
 • Ik ken jou. Ik ken je als mijn liefde die altijd is geweest en altijd zal zijn. Ik noem je mijn vrouw en kan niet wachten om onze eeuwige liefdevolle reis voort te zetten.
 • In jouw ogen heb ik mijn huis gevonden. In jouw hart heb ik mijn liefde gevonden. In jouw ziel heb ik mijn partner gevonden. Met jou ben ik heel, vol, levend. Je maakt me aan het lachen. Je laat me huilen. Jij bent mijn adem, mijn elke hartslag.
 • Je kent me beter dan wie dan ook in deze wereld en op de een of andere manier slaag je er toch in om van me te houden. Je bent mijn beste vriend en een echte liefde. Er is nog steeds een deel van mij dat niet kan geloven dat ik degene ben die met je mag trouwen.
 • Ik zie deze geloften niet als beloften, maar als voorrechten: ik mag met je lachen en met je huilen; voor je zorgen en met je delen.
 • Ik beloof om naar je advies te luisteren en af en toe op te volgen.
 • Ik beloof je altijd om je enorme, sterke, vriendelijke en vastberaden hart te bewonderen. Ik beloof dat ik van je zal houden.
 • Ik ben zo blij dat ik je kan vertellen – dat wat ik doe, ik voor jou doe. Ik zal altijd blijven – wat ik heb, is van jou.

Ook hebben we voorbeelden voor je van grappige en romantische huwelijksgeloften voor jullie samen. Je vindt die hier:

Tips voor je huwelijksgeloften

Het schrijven van je huwelijksgeloften is niet makkelijk. Denk er daarom goed over na wat je wilt zeggen, je zegt ze tenslotte op een heel belangrijk moment. Neem er daarom rustig de tijd voor en begin op tijd. Misschien heb je iets aan deze tips huwelijksgeloften:

 1. Begin op tijd
  Telkens als er iets gebeurt, iets grappigs, liefs of romantisch, schrijf het op! Zo kun je allemaal leuke stukjes tekst en anekdotes verzamelen om te gebruiken in je geloften.
 2. Zoek voorbeelden
  Google er lekker op los! Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Natuurlijk is het belangrijk dat je geloften schrijft die bij jou en bij jullie passen, maar veel meer mensen kunnen dezelfde stijl hebben. Gebruik daarom een voorbeeld huwelijksgelofte en vervorm deze naar jullie situatie.
 3. Spreek samen af
  Stel samen een aantal ‘eisen’ op. Bijvoorbeeld de duur. Zo voorkom je dat de ene in 1 minuut klaar is en de ander een verhaal van 20 minuten heeft. Spreek ook af of je voor romantisch of hilarisch grappig gaat. Zo voorkom je dat de ene een heel serieus verhaal heeft en de andere alleen maar grapjes maakt. Zorg dat het een beetje bij elkaar past. Twijfel je? Dan is het handig om 1 of meerdere personen te vragen die jullie beide trouwgeloften wil doorlezen. Die persoon kan dan aangeven of ze een beetje bij elkaar passen.
 4. Oefen!
  Oefen een paar keer je geloften door deze goed uit te spreken. Zo kun je de tijd timen, maar ben je ook gewend aan de woorden. Je hoeft het niet uit je hoofd te leren want je mag best een briefje bij je houden. Maar beeld je in hoe jij het vindt als je voor de liefde van je leven staat en je vanuit je ooghoek alle gasten naar je ziet kijken. Dan is het fijn als je goed uit je woorden komt. Wordt je heel zenuwachtig van spreken voor een grote groep? Houd dan je geloften kort.

Lees ook: