BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Esmé: Ceremoniemeester op de bruiloft van Mandy & Wesley

door | mei 19, 2022 | Blogs, Ceremoniemeester | 0 Reacties

Esmé: Ceremoniemeester op de bruiloft van Mandy en Wesley

Op 18 augustus 2017 zijn Mandy en Wesley getrouwd. Esmé was hun ceremoniemeester en heeft op verzoek van het bruidspaar een aantal zaken geregeld.

Hoe ken je het bruidspaar?

Mandy ken ik van de middelbare school, wij zaten bij elkaar in de klas maar gingen hierna niet met elkaar om. Wesley ken ik ook al uit die tijd, wij gingen wel met elkaar om door gezamenlijke vrienden.

Wanneer en hoe ben je gevraagd om ceremoniemeester te worden?

Dat was een paar maanden voor hun bruiloft bij mij thuis. De mannen hadden een gezellige avond gepland staan en Wesley vroeg toen, ook namens Mandy, of ik ceremoniemeester wilde zijn.

Wat zijn jouw taken als ceremoniemeester geweest tijdens de voorbereidingen?

Ik ging mee naar alle locaties en onderhield de contacten met de locaties en gasten. Het bruidspaar wilde zelf graag ook veel in handen houden. Ook verzon ik leuke bezigheden en ideeën/cadeaus voor de grote dag.

Hoe veel tijd kost(e) het jou (gemiddeld) per maand om de taak van ceremoniemeester uit te voeren?

Echt maar enkele uurtjes omdat het bruidspaar zelf veel wilde doen.

Was jij bij het vrijgezellenfeest? Zo ja, hoe ging dit?

Ja, die heb ik georganiseerd samen met nog een vriendin van de bruid. Het was een gezellige dag met een vriendinnen fotoshoot, cocktail workshop, sushi en ’s avonds de stad in.

Wat zijn jouw taken als ceremoniemeester geweest tijdens de bruiloft?

De corsages uitdelen, tijdsplanning in de gaten houden, contact houden met de locaties, gasten ontvangen.

Tijdens de feestavond hebben we het “bruiloftsschoenenspel” gespeeld. Ik had bierviltjes uitgedeeld en gasten konden hierop een (grappige) vraag schrijven. Mandy en Wesley moesten hun schoenen uitdoen. Ze kregen beiden 1 schoen van Mandy en 1 schoen van Wesley en ze moeten met hun ruggen naar elkaar toe zitten. Wanneer een vraag werd gesteld bijvoorbeeld ‘wie kan het beste koken?’ moesten ze antwoorden door de schoen van die persoon omhoog te houden. Dit gaf echt hele grappige vragen en antwoorden! Een echte aanrader tijdens de feestavond van een bruiloft!

Veel ceremoniemeesters zorgen ook voor een verrassing tijdens de bruiloft. Bijvoorbeeld op de feestavond. Op zoek naar leuke ideeën? Lees dan: Verrassing tijdens bruiloft

Heeft het bruidspaar je na afloop bedankt voor je hulp?

Ik heb een mooie set gekregen met een horloge, armband en ketting.

Wat is je advies voor andere ceremoniemeesters?

Blijf goed communiceren met het bruidspaar en wees duidelijk tegen de gasten over wat wel of juist niet de bedoeling is.

Heb je advies voor andere bruidsparen die een ceremoniemeester aanstellen?

Vraag jullie gewenste ceremoniemeester optijd en bespreek wat jullie wensen zijn zodat de ceremoniemeester weet waar ze aan toe is.

Mandy en Wesley hebben ook hun verhaal gedeeld op BrideSide. Lees hier hun verhaal en bekijk andere foto’s.

Lees ook: