BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

16 To Do’s na je verloving

door | mei 18, 2020 | Blogs, Bruid & Bruidegom | 0 Reacties

Van het maken van een ring-selfie tot het bepalen van de gastenlijst, hier zijn 16 to do’s na je verloving.

Dit is het moment waarop je hebt gewacht. Je hebt een verlovingsring en je gaat trouwen! Het is zo onrealistisch, maar toch zeker aan het gebeuren, en of je het nu leuk vindt of niet, de uren, dagen en weken na je verloving zullen gegarandeerd voorbij vliegen.

Er zijn zoveel dingen om over na te denken, zoveel mensen om contact mee op te nemen en zoveel te doen. Laat je niet overweldigen. Je hebt voldoende tijd om de rest van je leven te plannen, maar als je net als de meeste nieuw verloofde mensen bent, zul je het leuk vinden om het nieuws met al je vrienden te delen.

Pinterest-borden, bruidsmagazines, blogs, kledingwinkels, locatiejacht … de lijst gaat maar door. Hoewel de gemiddelde verloving een jaar tot anderhalf jaar duurt, zijn er bepaalde dingen die je als eerste wilt doen, ongeacht hoe lang je van plan bent verloofd te zijn.

Begin met deze to do’s na je verloving.

Tip 1: Bel je ouders

Ook je broers en zussen en beste vrienden, tenzij je je verloving een tijdje geheim wilt houden natuurlijk! De laatste plaats die ze jullie nieuws moeten horen is op sociale media, dus bel ze persoonlijk en vertel ze het goede nieuws. De kans is groot dat je ouders al weten wat er aan de hand is en in zenuwen wachten op jouw telefoontje.

Tip 2: Verzorg je nagels

Je handen zullen de komende weken in de schijnwerpers staan. Je wilt ongetwijfeld aan iedereen je ring laten zien. Zorg dat je handen en nagels er dan ook netjes bij staan. Neem een manicure of zorg er zelf voor dat je nagels schoon en netjes zijn. Anders concentreren vrienden zich meer op je afgestoken nagellak dan op je prachtige verlovingsring. Dat zou niet best zijn.

Tip 3: Maak een Ring Selfie

Een foto zegt meer dan duizend woorden, toch? Als je klaar bent om jullie nieuws te delen met de wereld, plaats je foto dan op Instagram. Maak een ring-selfie of een lieve foto van jou en je verloofde waaruit de verloving blijkt. Beter nog – als het aanzoek is gefilmd, plaats dan het filmpje! En vergeet niet om je Facebook-status te updaten ;-).

Tip 4: Proost!

Verzamel je beste vrienden en familie en ga uit voor een feestelijk drankje, of vier het op een andere manier. Je bent verloofd en dat is absoluut de moeite waard om met je dierbaren om je heen te vieren.

Tip 5: Laat je ring verzekeren

Het is niet bepaald het meest romantische om te doen, maar het kan uiteindelijk een hoop geld schelen. Waarschijnlijk kun je het toevoegen aan je inboedelverzekering. Mocht er dan iets mee gebeuren, kun je in ieder geval een nieuw exemplaar bestellen.

Tip 6: Ga niet te hard van stapel

Spring niet meteen in de huwelijksplanning. Neem een ??week of twee om het nieuws echt te laten doordringen en gewoon van het moment te genieten. Je zult de komende maanden genoeg stress hebben om een ??leven lang mee te gaan.

Tip 7: Denk na over een datum

De meest trouwdata en locaties worden ver van tevoren geboekt, dus wacht hier niet te lang mee. Ontdek wat voor jullie een goede datum is en houdt rekening met vakanties.

Tip 8: Onderzoek trouwlocaties

Je kunt pas een datum vastzetten als je je droomlocatie hebt gevonden! Doe eerst wat online onderzoek, of misschien heeft je al een plaats in gedachten en kunt je bellen voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid.

Tip 9: Bepaal het aantal gasten

Of je nu in een groot of klein gezelschap trouwt, het is belangrijk dat jij en je aanstaande er hetzelfde over denken. Betalen de ouders (een deel van) de kosten? Dan hebben zij ook spreekrecht over het uitnodigen van de gasten. Bepaal globaal je aantal gasten, dan kun je van daaruit met je budget gaan spelen.

Tip 10: Bepaal je budget

Niemand praat graag over geld. Voordat je echter echt verder kunt gaan met je trouwplannen, is dit een discussie die moet worden gevoerd, of het nu tussen jou en je partner is, of tussen jou, je partner en de ouders. Let’s get it over with!

Tip 11: Bedenk of je een trouwwebsite wilt

Bekijk de voor- en nadelen van een trouwwebsite en kies vervolgens samen.

Tip 12: Verzamel inspiratie

Maak een Pinterest-bord, Google Doc, sla foto’s op Instagram op of maak een map op je laptop ter inspiratie voor je bruiloft. Houd het voor jezelf alleen voor organisatorische doeleinden, of deel het met je weddingplanner, moeder, vrienden, verloofde en wie dan ook om te bekijken en bij te dragen.

Tip 13: Bepaal je trouwpersoneel

Hoeveel bruidsmeisjes of bruidsjonkers wil ieder van jullie? Ben je cool met oneven nummers of is een even nummer een must? Wie worden jullie getuigen en ceremoniemeester? Wat er ook gebeurt, je moet deze dingen samen bespreken voordat een van jullie de vraag aan vrienden begint te stellen.

Tip 14: Bedenk of je een weddingplanner wilt

Als je overweegt om een ??professionele weddingplanner aan boord te nemen om te helpen met logistiek en inrichting, vraag dan om referenties en doe een beetje online onderzoek, en start dan een aantal interviews. Alleen al voor de contacten met leveranciers is een weddingplanner haar tarief absoluut waard.

Tip 15: Plan een verlovingsfeest

Als je er een wilt natuurlijk.. Wil je het zelf plannen of de teugels overhandigen aan ouders of vrienden? Wil je lowbudget gaan en het bij je thuis vieren of in de achtertuin van je ouders? Wil je liever dat iedereen elkaar ontmoet in jullie favoriete bar voor een drankje of huur je een ruimte voor een diner? Hoe dan ook, zorg ervoor dat je doet wat past bij de sfeer van je relatie.

Tip 16: Geniet!

Doe iets leuks, alleen jullie twee. Minigolf, bowlen, schaatsen, een uitstapje naar het strand – wat je ook wilt – als je het maar samen doet. Bruiloftsplanning kan vanaf het begin waanzinnig stressvol zijn, dus probeer de humor in dingen te vinden en neem de tijd om te lachen, opnieuw verbinding te maken en te onthouden waarom je je gaat trouwen!

Lees ook: De belangrijkste vragen die je moet stellen voordat je met huwelijksplanning begint en Getting ready voorbereidingstips.