BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Getting ready voorbereidingstips

door | apr 27, 2022 | Blogs, Bruid & Bruidegom | 0 Reacties

Om helemaal klaar te zijn voor je grote dag en dus het meeste uit jouw voorbereiding kunt halen, geven we je hierbij enkele nuttige ‘bruiloftsklare’ voorbereidingstips!

1. Zorg dat de jurkjes van je bruidsmeisjes passen bij jouw jurk. Of je nu bijzondere jurken kiest of verschillende kleuren, bijpassende bruidsmeisjes zien er geweldig uit op foto’s. Extra tip: Bruidsjonkers kunnen ook bijpassende outfits hebben! Je vindt hier 10x inspiratie kleding voor bruiloftsgasten.

2. Pak de avond ervoor een tas in. We weten dat dit een voor de hand liggende stap lijkt, maar in de week van je bruiloft ben je waarschijnlijk opgewonden en breng je waarschijnlijk veel tijd door met familie en vrienden. Zorg ervoor dat je aan jezelf denkt! Een van onze voorbereidingstips is om vooraf een lijstje van items te maken die je mee wilt nemen, gebruik hiervoor onderstaande checklist. Dan hoef je de avond ervoor alleen nog, zonder na te denken, alle spullen bij elkaar zoeken. Extratip: als je “detail” -foto’s belangrijk vindt, kun je ook een paar stylingitems meenemen. Zorg ervoor dat je fotograaf weet waar hij deze dingen kan vinden!

Checklist met items om mee te nemen op je trouwdag

3. Kies wie je in de kamer wilt hebben als jij je jurk aantrekt. Tijdens de drukte van je trouwdag is het gemakkelijk om gewoon door te blijven gaan en aan je planning te houden. Houd er op jouw trouwdag rekening mee dat het oke is om te stoppen, adem te halen en na te denken over jouw behoeften. Zorg ervoor dat jouw team (fotograaf, videograaf, weddingplanner en/of ceremoniemeester) vóór jouw trouwdag weet wie er komt helpen bij het aantrekken van je jurk. Jouw team, je trouwpersoneel, kan dan iemand anders vragen om de kamer te verlaten voor dit speciale privé-moment.

4. Houd de kamer netjes. Met zoveel mensen die zich in één ruimte voorbereiden, is er snel rommel. Het kan echter een enorme afleiding zijn in foto’s en video’s, zo zonde! Vraag je bruidsmeisjes en anderen die erbij zijn om hun tassen te minimaliseren en hun spullen op een locatie aan de zijkant of net buiten de kamer neer te leggen.

5. Neem de tijd als je die nodig hebt. Zelfs als je nog niet hebt besloten waar jij je op de ochtend van je bruiloft wilt voorbereiden, kan het een heel mooie beslissing zijn om wat tijd voor jezelf of voor jullie te nemen op je speciale dag. De dag gaat helaas veel te snel voorbij. Dus sta even stil bij mooie momenten. Trek je gerust even terug.

6. Zorg ervoor dat je genoeg drinkt (en niet alleen champagne). We weten dat je op de ochtend van je bruiloft wilt genieten van alle bubbels met je besties, maar, drink ook water en blijf gehydrateerd. Laat je weddingplanner, ceremoniemeester of bruidsmeisje weten dat je graag na de ceremonie een glaasje water wilt drinken! De kans is groot dat je wordt opgeslokt door alle indrukken en je gewoon vergeet te drinken.

7. Maak tijd voor alle onthullingen. Het onthullen van je bruidslook aan je vrienden en familie is een van de meest opwindende momenten van de dag! Zorg als een van onze voorbereidingstips ervoor dat zowel jouw weddingplanner als fotograaf op de hoogte zijn van jouw wensen voor deze onthullingen. Het is het beste als ze niet gehaast of gehaast zijn, zodat elke emotie volledig kan worden gevoeld.

Lees ook: