BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Save the date!

door | okt 20, 2017 | Blogs, Trouwkaarten | 0 Reacties

Yes, je trouwdatum staat vast! Tijd voor een save the date zodat de meest belangrijke gasten de trouwdaum alvast vrij kunnen houden.   Een save the date kaart is een vooraankondiging voor jullie huwelijk waarin je de gasten vraagt om deze dag vrij te houden. Dit kan op verschillende manieren: een echt kaartje, een leuke mail, flessenpost enz.  

Naar wie stuur je deze kaart?

Meestal wordt er een onderscheid gemaakt tussen daggasten en avond/feestgasten. Het is gebruikelijk dat je alleen je daggasten een save the date kaart stuurt, omdat je graag wilt dat zij de hele dag voor jullie vrijhouden. Avond/feestgasten hoeven natuurlijk niet de hele dag vrij te houden als zij alleen ’s avonds uitgenodigd worden.  

Wanneer verstuur je de save the date?

Minimaal een half jaar van te voren, helemaal wanneer je in de zomerperiode trouwt. Plan je een destination wedding? Verstuur de save the date dan zo snel mogelijk en zorg voor iets meer informatie zodat jouw gasten eventueel vrij kunnen vragen of indien nodig tickets en/of verblijf kunnen gaan boeken.  

Wat staat erop?

Eigenlijk hoeft alleen jullie trouwdatum en jullie namen erop vermeld te worden. Alle ins- en outs krijgen jullie gasten nog op jullie trouwkaart en via eventuele aanvullende informatie van de ceremoniemeester. Maar.. alleen een datum en jullie namen kun je natuurlijk leuk aankleden! Heb je al een thema voor de bruiloft? Of een kleur die je terug wilt laten komen? Gebruik deze dan ook al in de save the date. Fotobron: Pinterest