BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

De bruiloft van.. P&L: trouwkaart uitzoeken

door | nov 21, 2017 | Blogs, Trouwkaarten | 0 Reacties

De bruiloft van.. P&L: trouwkaart uitzoeken

Met google als grootste vriend was ik op zoek naar de leukste trouwkaarten die ik kon vinden. Maar man, oh man, wat zijn dat er veel! Hoe moest ik ooit een keuze maken?!

Thema bepalen

Samen met mijn aanstaande zijn we er voor gaan zitten. Ik had al een hele waslijst met leuke kaarten gevonden en die liepen we samen door. Die vond hij ook leuk, die weer niet, zo ging het even door. Conclusie: we kwamen niet heel veel verder want alle kaarten waren anders en we hadden nog steeds geen keuze gemaakt.

Okee.. nieuwe strategie dus! Eerst een thema bepalen zodat we de eventuele save the date en de trouwkaart in dezelfde stijl zouden maken. Kleuren bepalen (kunnen als themakleur terugkomen op de trouwdag), wel of geen foto gebruiken, gebruik van icoontjes, welk lettertype enz.

Eerste ontwerp

Omdat we geen kaarten konden vinden die helemaal aan onze eisen voldeden, hebben we besloten om zelf de trouwkaart te ontwerpen.

–> Ben je hier niet handig in? Huur dan iemand in! Scheelt een heleboel hoofdpijn! <–

We waren het eens dat we een zwart/wit foto wilden gebruiken en de themakleur was babyblauw/aqua en meerdere lettertypes vonden we ook erg leuk. Ik had ondertussen al een voorbeeldtekst gemaakt met wat ik in de kaart wilde hebben. Dus mix & match, 100x verschuiven, beetje dit en minder dat en tadaaa we hadden een eerste ontwerp.

Checken

Het eerste ontwerp hebben wij laten doorlezen door drie personen zodat we geen foutjes zouden maken:

  • De een is heel goed in Nederlandse taal waardoor we zeker wisten dat er geen spelfouten in zouden staan.
  • De tweede is een grafisch vormgever in zijn vrije tijd die mee kon kijken naar het ontwerp.
  • De derde is een echte trouw-liefhebber die precies weet welke informatie noodzakelijk is op een trouwkaart en wat we beter konden weghalen.

Lees hier de regels en etiquette over het versturen van trouwkaarten op BrideSide.nl. 

Definitief ontwerp

Alle tips die gegeven waren bij het checken van het eerste ontwerp van de trouwkaart hadden we overgenomen. De aangegeven tips hebben we aangepast in het ontwerp en daarna nóg een keer laten checken door de drie eerdere personen. Iedereen was het ermee eens: de kaart was klaar om te laten drukken!

Proefdruk

De drukkerij in de buurt kon onze trouwkaarten drukken voor een mooie prijs. We zijn daar op bezoek geweest om het papiersoort te bepalen en de enveloppen uit te zoeken. Ze hadden ook hele leuke sluitstickers die we gelijk maar hadden mee-besteld. De postzegels waren inmiddels ook binnen, van die ‘liefde’ zegels met een groot roze hartje erop.

Na 3 dagen was de proefdruk al klaar. Deze was (gelukkig!) helemaal naar ons wens, dus we hebben opdracht gegeven om alle trouwkaarten te drukken.

Versturen!

Kaarten: check
Enveloppen: check
Sluitzegels: check
Postzegels: check

Adres op de envelop, postzegel erop, kaart erin en sluitsticker erop. En op naar de brievenbus!!