BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Trouwjurken passen! Maar waar begin je?

door | aug 7, 2016 | Blogs, Trouwjurk & schoenen

Je wilt trouwjurken gaan bekijken maar, naar een bruidsmodewinkel gaan zonder enig idee te hebben wat je wilt, is niet handig. Maar hoe kan je je voorbereiden op het kopen van een trouwjurk? Er zijn eindeloos veel modellen, materialen en kleuren beschikbaar. Hoe kies je nou die ene perfecte jurk?

Vooronderzoek

Als bride-to-be ben je waarschijnlijk al veel aan het bladeren in trouwmagazines. Hier kan je veel goede inspiratie opdoen! Heb je een paar mooie jurken gevonden? Neem dan een paar plaatjes mee naar de bruidsmodewinkel, dan kunnen zij gericht zoeken naar de jurken die jij mooi vindt.

Hoe betrek je je verloofde bij het kiezen van een trouwjurk?

Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt het natuurlijk totaal geheim houden, maar hoe weet je dan wat hij leuk vindt?
Je kunt bijvoorbeeld de magazines met verschillende trouwjurken samen doorbladeren. Zet samen dikke kruizen door jurken die hij niet leuk vindt en een krulletje bij de jurken die hij wel leuk vindt. Waarschijnlijk heb je dan al een richting gevonden qua model en eventuele kleuraccenten die hem leuk lijken zonder dat hij mee hoeft naar de bruidsmodewinkel.

Eerste keer trouwjurken passen!

Wanneer je jouw trouwjurk wilt gaan kopen, kun je een afspraak maken bij een bruidsmodewinkel. Een jurk van een plaatje kan er in het echt heel anders uit zien, dus vaak moet je er een heel aantal hebben gepast voor je de perfecte jurk tegenkomt. Stel je tijdens het passen ook open voor andere modellen en probeer in ieder geval een sluier. Misschien staat dat toch heel anders dan dat je dacht!

Wie neem je mee?

Het passen kan heel spannend zijn en is een echt hoogtepunt van de voorbereidingen. Het is daarom wel zo handig om mensen mee te nemen waarbij jij je op je gemak voelt. Dit kunnen ouders zijn, broers of zussen, beste vriendinnen of misschien neem je je aanstaande wel mee! Hoe meer mensen er mee gaan, hoe meer meningen er zijn dus neem niet te veel mensen mee maar houd het bij 3 of 4 personen.

Na het uitkiezen van je jurk komen er nog meer doorpas-afspraken in de winkel, dus is iemand de eerste keer niet mee geweest, dan kan dat altijd nog daarna.

Denk er wel aan dat je op je trouwdag geen styliste van de bruidsmodewinkel bij je hebt. Iemand anders zal op je trouwdag jouw jurk vast moeten maken en dat is niet altijd even makkelijk. Zorg dat diegene die je jurk op je trouwdag vastmaakt, dit minimaal één keer heeft geoefend met hulp van de styliste in de bruidsmodewinkel.

trouwjurken

Levertijd

Er zit vaak een grote levertijd op trouwjurken. Ook na levering zijn er nog één of meerdere doorpas-afspraken nodig. De jurk wordt dan helemaal op jouw lichaam aangepast. Wacht daarom niet te lang met het zoeken naar trouwjurken. Houd voor het oriënteren en passen ongeveer 11 tot 9 maanden voor de bruiloft aan. Dan heb je nog even de tijd om de perfecte jurk te zoeken, ook als je deze niet gelijk kunt vinden. Voor het daadwerkelijk bestellen van je trouwjurk wordt 8 tot 6 maanden aangeraden.

Meer inspiratie: