BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Alles wat je nodig hebt voor een gezellige FaceTime-fotoshoot

door | apr 28, 2020 | Blogs, Foto & video | 0 Reacties

Klaar om je quarantaine op te leuken? Vandaag delen we alle tips en trucs die je nodig hebt voor een succesvolle FaceTime-fotoshoot. Wat is dat? Facetime-sessies zijn de nieuwste trend in quarantainefotografie waarmee je deze unieke tijd in jullie liefde veilig kunt vastleggen. Of je nu getrouwd bent, verloofd, gezellig samen in quarantaine zit of je gewoon wat solo-foto’s wilt (hallo, boudoir-shoot!), Facetime-foto’s zijn een geweldige manier om je ervaring thuis vast te leggen tijdens de COVID-19-pandemie.

Hoe werkt een FaceTime-fotoshoot?

In plaats van een screenshot heeft Facetime een functie waarmee je een echte foto kunt maken van wat je op je scherm ziet. Fotografen gebruiken deze technologie om jouw herinneringen vast te leggen zonder zelfs maar hun huis te hoeven verlaten! Verantwoord en creatief? Let’s do this!

Zodra je aan het bellen bent, zal jouw fotograaf je vragen een korte rondleiding door jouw huis te maken om een ??idee te krijgen van de ruimte en de verlichting. Vanaf daar geven ze je alle richting en pose-begeleiding die je nodig hebt om prachtige en intieme foto’s te maken – allemaal via je telefoon of laptop! Na jouw telefoontje zal jouw fotograaf de foto’s in hun eigen stijl bewerken en je daarna toesturen alsof je een “gewone fotoshoot” hebt gedaan.

FaceTime-foto’s kunnen geweldig zijn voor koppels, gezinnen of zelfs voor jou alleen! We weten dat dit een moeilijke tijd is geweest, van geannuleerde plannen tot het gescheiden zijn van dierbaren. Door foto’s te laten maken, kun je niet alleen terugkijken op hoe je deze onzekere dagen hebt doorgebracht, maar krijg je ook iets te vieren op het moment dat het voelt alsof er niet veel te vieren is.

Om je te helpen om voor te bereiden van jouw virtuele fotosessie, leiden we je door alles wat je moet weten over het thuis vastleggen van jouw FaceTime-fotoshoot!

Ben je een fotograaf en wil je FaceTime-sessies aanbieden, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is dit bericht zeker iets voor jou!

Man op de bank met gitaar en vrouw op grond met kop koffie

1. Boek een leuke fotograaf

Is er een fotograaf waar je altijd al mee wilde werken? Met een FaceTime-fotoshoot hoeft je zich geen zorgen te maken over reiskosten, dus je kunt jouw favoriete lokale fotograaf of jouw droomfotograaf inhuren die aan de andere kant van het land woont – of de wereld!

2. Zorg ervoor dat je goed licht hebt

De sleutel tot geweldige foto’s is geweldig licht. Terwijl jouw fotograaf normaal gesproken het perfecte licht voor jouw foto’s zoekt, ken jij jouw huis het beste! Besteed aandacht aan het licht in jouw huis op verschillende tijdstippen gedurende de dag om te zien hoe het licht verandert in verschillende kamers die je voor jouw opname wilt gebruiken. Plan jouw sessie wanneer het licht het beste is in jouw huis of appartement – niet elk huis is tegelijkertijd goed verlicht!

Hulp nodig op de verlichtingsafdeling? Een ringlicht kan jouw ruimte opfleuren met schoon, gelijkmatig licht dat je kunt regelen, afhankelijk van waar je wilt fotograferen! Je kunt de zon misschien niet verplaatsen om in je favoriete hoek te schijnen, maar een ringlicht op een standaard zal het lukken!

Stel in bed, lezen samen een boek

3. Oefen met het positioneren van jouw telefoon

Als je fotograaf niet fysiek aanwezig is zoals bij deze FaceTime-fotoshoot, heb je een manier nodig om je telefoon te positioneren zodat ze je foto’s kunnen maken. Dit is geen selfie-stick, maar bijvoorbeeld een goede driepoot.

Bedenk vervolgens wat je in jouw huis met jouw telefoon of statief kunt doen om gebruik te maken van verschillende hoeken. Oefen het plaatsen van je telefoon op een plank, salontafel, zet hem hoog en laag enz. Om te zien hoe foto’s er vanuit verschillende perspectieven uitzien. Soms kan een stapel boeken of schoenendoos je helpen om net een betere foto te maken!

Bonustip: Is het je ooit opgevallen dat de kwaliteit van je selfies lager is als je je camera aan de voorkant gebruikt? Hetzelfde geldt voor foto’s die in FaceTime zijn gemaakt, dus we raden aan om foto’s te oefenen met de hoofdcamera van je telefoon op de achterkant van je telefoon. Dit zal jouw fotograaf helpen de best mogelijke foto’s te maken met de beschikbare technologie!

4. Creëer een gezellige achtergrond

Jij bent natuurlijk de ster van je eigen foto’s! Maar dat betekent niet dat je jouw persoonlijke stijl niet kunt laten zien door de achtergronden van jouw foto’s! Verfraai jouw ruimte met textuur en kleur met kunst, planken, planten en meer. Het ophangen van enkele lichtslingers voegt een vleugje magie toe aan niet alleen je kamer, maar ook aan de foto’s! We raden aan om 1-3 achtergronden in jouw huis te kiezen – zoals het hoekje waar jullie samen ontbijten, jouw favoriete leeshoek of jullie slaapkamer – en elk te stylen dat jullie persoonlijkheid benadrukt met behulp van enkele van jouw favoriete dingen.

5. Kleed je voor de gelegenheid

Werk je thuis tijdens de Corona pandemie? Dan heb je vast wel eens een hele dag in je pyjama doorgebracht. Maar voor deze foto’s is het echt tijd om je onesie te ruilen voor een leuk setje kleding. Hoewel, een onesie is een geweldige manier om deze unieke tijd in je leven vast te leggen. Maar als je je foto’s ook later nog aan anderen wilt tonen, is een leuk setje kleding wel gewenst. Het belangrijkste is dat je jezelf voelt!

Bonustip: houd er rekening mee dat je in poses zit waar je misschien niet aan gewend bent gefotografeerd te hebben, dus zorg ervoor dat je je outfit zowel zittend als staand in de spiegel controleert, zodat je weet dat je je zeker voelt in wat je ook bent kies ervoor om te dragen.

Verliefd stel in de keuken zoenend

6. Geef jezelf iets te doen met je handen

Last but not least, geef jezelf wat te doen! Lifestyle-sessies zijn het beste wanneer ze je vastleggen in je ware staat. En als je iets op de foto’s doet in deze FaceTime-fotoshoot, zie je er natuurlijk uit en hoef je je geen zorgen te maken waar je je handen laat.

Hier is een lijst met ‘prop’-ideeën op basis van jouw normale huisactiviteiten:

  • Drink koffie of thee uit je favoriete mokken
  • Maak cocktails in mooi glaswerk
  • Lees voor uit de boeken op je nachtkastje
  • Deel een kom ontbijtgranen of ijs
  • Bak koekjes in je keuken
  • Speel een kaartspel of stel een puzzel samen
  • Ga lekker liggen met een deken (of je huisdier!)
  • Zet een plaat op en dans in je woonkamer
Stelletje op de bank met kat en hond erbij

Lees ook: ‘De 10 redenen waarom huwelijksfotografen hun werk leuk vinden‘.