BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

De 10 redenen waarom huwelijksfotografen hun werk leuk vinden

door | mrt 18, 2018 | Blogs, Foto & video | 0 Reacties

De 10 redenen waarom huwelijksfotografen hun werk leuk vinden

Huwelijksfotografie is een ongelooflijk gedetailleerd beroep. Je moet veel stijlen kunnen toepassen, met de omgeving om kunnen gaan en vooral de kleinste details mag je niet missen! Hieronder staan de top-10 leukste redenen waarom huwelijksfotografen hun werk zo leuk vinden.

 

# 1 Een geweldig fotografisch evenement

Bruiloften zijn geweldige evenementen om te fotograferen. Je zult je nooit vervelen, want er is altijd wel iets gaande en alle bruiloften zijn allemaal anders! Ze vinden niet alleen plaats op prachtige locaties, maar ze zitten ook boordevol echte emotie. Je kunt je dag doorbrengen met het vastleggen van geluk, plezier, vreugde, anticipatie, opwinding en misschien zelfs een beetje verdriet. Het is zo volgepakt met fotografische mogelijkheden dat je hoofd bijna ontploft.

#2 Ontwikkel een breed scala aan fotografische vaardigheden

Als trouwfotograaf zul je merken dat je in een groot aantal verschillende stijlen fotografeert. Er is veel tijd doorgebracht in de fotojournalistieke mindset, dan stap je over naar een portretfotograaf, regisseren en poseren. Je kunt een aantal foto’s maken van de locatie of locaties, op basis van landschaps- en architectonische vaardigheden. Omgaan met zonlicht, schaduw, regen, sneeuw, kunstlicht en vrijwel geen licht is belangrijk. Je moet je daarom steeds aanpassen aan steeds veranderende scenario’s en verlichtingssituaties!

#3 Leer om te werken onder druk

Wanneer je foto’s maakt, moet je een heleboel beslissingen nemen. Wanneer je tijdens een huwelijksdag foto’s maakt, moet je die beslissingen zeer snel en met volledige aandacht nemen. Soms moet je 100% gefocust zijn voor maximaal 14 uur achter elkaar. Als je dat nog nooit eerder hebt gedaan, klinkt het misschien onmogelijk. Maar zoals ervaren trouwfotografen je kunnen vertellen, zult je er aan wennen. Binnenkort zul je behoorlijk in staat zijn om onder druk te werken. Snelle besluitvorming zal een tweede natuur worden en je zult leren werken en schieten, met veel meer vertrouwen.

#4 Vertel een verhaal

Met een bruiloft heb je praktisch een verhaal ingebouwd in je afbeeldingen. Er zijn personages, scènes, actie, emotie en zelfs thema’s als je er goed genoeg naar kijkt. Als je een verhaal in je afbeeldingen hebt, kun je ze aan elkaar knopen en interesse creëren voor de hele set. Dat helpt ook als je de albums gaat ontwerpen!

#5 Ontmoet geweldige mensen

Bruiloftsfotografie is een beroep voor mensen, en je kunt er een aantal ongelooflijk goede van ontmoeten. Er zijn natuurlijk je klanten, die vaak meer vrienden kunnen worden dan klanten. Niet alleen kun je ze ontmoeten, maar krijg je ook tijd om een ??heel goede relatie met hen aan te gaan, waardoor het veel aangenamer is om je werk te doen.

Naast je klanten zijn er nog veel meer mensen die je zult ontmoeten. Bijvoorbeeld de gasten op de bruiloft, andere leveranciers voor de bruiloft zoals bloemisten, planners, decorateurs, etc. En je kunt contact maken met andere lokale trouwfotografen wanneer je aan het netwerken bent. Ze kunnen een geweldige bron van steun, advies en vriendschap zijn!

#6 Je bent eigen baas

Zelfstandig zijn is niet altijd makkelijk, maar het is best leuk om te doen. Jij neemt de beslissingen. Jij stelt je eigen uren in, jij bepaalt of de pyjamadag op maandag of vrijdag (of beide!) moet zijn. En als je hard werkt en slaagt, krijg je er goed voor betaald.

#7 Je bent creatief

Huwelijksfotografie heeft creativiteit nodig. Dit maakt jou als fotograaf bijzonder omdat je anders bent dan anderen. En aangezien je eigen baas bent, kunt je doen wat jou inspireert. Dat soort vrijheid is precies wat veel creatievelingen nodig hebben om ze echt iets origineels te laten maken.

#8 Reis de wereld rond

Bruiloften zijn over de hele wereld. Bruidsparen zijn steeds vaker bereid om iemand uit hun eigen omgeving in te huren en naar de trouwlocatie te laten reizen. Hierdoor zijn de voorbereidende afspraken makkelijker te houden en weet je zeker dat je dezelfde taal spreekt. Trouwfotograaf zijn, kan dus betekenen dat je de hele wereld over kunt!

#9 Fotografeer mensen op hun mooiste dag

Mensen besteden ontelbare uren aan voorbereiding en planning voor hun trouwdag. Met name er zelf mooi uit te zien. Dat maakt het zo leuk om ze te fotograferen! Ze dragen fantastische outfits, hun accessoires zijn zorgvuldig gekozenen hun haar is perfect gedaan. Het is alsof ze een dag lang modellen zijn, maar je krijgt nog steeds alle fantastische echte emoties. Win-win!

#10 Maak waardevol werk

Niet veel fotografen kunnen garanderen dat het werk dat ze produceren 50 jaar later nog steeds zal worden bekeken. Trouwfotografen kunnen dat wel! De albums die je voor je klanten maakt, worden waardevolle familiestukken die van generatie op generatie worden doorgegeven.