BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Trouwschoenen uitkiezen

door | aug 8, 2016 | Blogs, Trouwjurk & schoenen

Trouwjurk en trouwpak uitgezocht? Dan is het tijd om je trouwschoenen erbij te zoeken! Doe alvast wat voor-onderzoek om te kijken wat je leuk vindt en wat goed bij jou past. Draag je bijvoorbeeld vaak sneakers? Dan zijn high heels misschien niet de beste keuze.

Op zoek naar trouwschoenen

In de bruidsmodewinkel waar je jouw trouwjurk hebt gekocht, kun je vaak ook je trouwschoenen kopen. Echter hebben de meeste winkels niet een heel groot assortiment. Dus houd je van shoppen? Dan kan het geen kwaad om speciaal naar trouwschoenen op zoek te gaan in verschillende winkels. Stel wel voor jezelf een budget, want ‘echte’ trouwschoenen zijn niet goedkoop (maar zitten wel heerlijk!).

Trouwschoenen passen!

Winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van trouwschoenen, zullen je een grote rok aanbieden tijdens het passen van schoenen. Deze rok heeft de hoogte van je trouwjurk waardoor je kunt zien hoe je schoenen onder je trouwjurk staan. Een peeptoe valt bijvoorbeeld heel anders onder een lange rok dan onder een rok tot je knieën. Denk van tevoren ook na over de gewenste hakhoogte en vertel de verkoper op welk soort schoenen je in het dagelijks leven loopt. Loop je het liefst op lage schoenen zoals sneakers? Kies dan geen high heels, want dan heb je kans dat je niet je hele trouwdag op die schoenen volhoudt.

Je zal vast niet de eerste bruid zijn die eindigt op ballerina’s of slippers (is zelfs een aanrader om mee te nemen naar het feest!) maar het is zonde als je tijdens het diner al moet wisselen. Kies daarom echt schoenen die lekker zitten. Comfort is zeer belangrijk!

Extra’s op je trouwschoenen

Vind je je schoenen toch een beetje saai? Er bestaan clips waarmee je jouw trouwschoenen kunt versieren. Bijvoorbeeld een zilveren broche of een kanten strikje. Wanneer je een lange trouwjurk hebt, zie je deze vrijwel niet. Maar dit is wel een leuke manier om iets extra’s aan je schoenen toe te voegen wanneer je een korte trouwjurk aan hebt. Zo bestaan er ook stickers die je aan de onderkant van je schoenen kunt plakken met ‘I’ en ‘do’, misschien een leuk idee voor een foto?

Gekocht!

Je schoenen neem je mee tijdens de doorpas-afspraak naar de bruidsmodewinkel. Op basis van deze schoenen wordt de lengte van jouw trouwjurk afgemeten.

Laatste tip: vergeet je schoenen niet in te lopen!