BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Wel of geen sluier?

door | jun 8, 2022 | Blogs, Haaraccessoires | 0 Reacties

Wel of geen sluier?

Heb je je ooit afgevraagd waarom bruiden eigenlijk een sluier dragen? Wij wel, dus we zochten het voor je op!

Sluiers werden voor het eerst populair in de Romeinse tijd toen een rood laken werd gebruikt om de bruid van top tot teen te bedekken. Dit moest de bruid laten lijken alsof ze in brand stond, wat weer bedoeld was om kwade geesten af te schrikken die haar grote dag wilden verpesten.

Na verloop van tijd werd de sluier een methode om de bruid te verhullen voor boze geesten en natuurlijk voor haar man die zijn nieuwe vrouw niet mocht zien totdat “de daad” was gedaan.

Tegenwoordig is de sluier gewoon een prachtig bruidsaccessoire die vaak de ‘bruidslook’ helemaal afmaakt. We vroegen het bruidenpanel van BrideSide of zij wel of geen sluier hebben op hun trouwdag en de meningen zijn verdeeld.

Kende je al de verrassende geschiedenis van de witte trouwjurk?

Bruidenpanel

348 bruiden zijn gevraagd of zij wel of geen sluier dragen tijdens hun bruiloft. De uitkomsten:

37 % draagt geen sluier

32 % draagt wel een sluier

28 % draagt alleen een sluier tijdens de ceremonie en/of fotomoment, maar doet deze daarna af.

3 % twijfelt nog of ze wel of geen sluier zullen dragen.

Meningen van bruiden:

Marion – Het leek me zo echt ‘bruid’ en helemaal af. Ik zette ‘m in m’n haar en er vielen er spontaan drie familieleden van de bank van het lachen. Dus ik heb het maar niet gedaan. Ik vond het zelf ook niet bij me passen. En toch, als ik straks m’n jurk mag ophalen, steek ik m’n haar mooi op en probeer het nog 1 keer om het zeker te weten!

Rachel – Ik wilde het in eerste instantie niet. Maar bedacht me toen dat het de enige dag in je leven is dat je er eentje kunt dragen zonder dat het raar is :-). Dus toch gedaan. Vanaf de openingsdans heb ik hem afgedaan.

Angela – Ik heb altijd al een sluier gewild, als klein meisje altijd al van gedroomd. En toen deze tijdens het passen van jurken werd opgedaan bij mij, was ik verliefd!! Het maakte de jurk helemaal af.

Carmen – Ik heb zo lang getwijfeld! Uiteindelijk toch niet gedaan. Mijn jurk had een hele mooie open rug. Zonde om die te verbergen. Ook had ik een kapsel uitgezocht waarbij een sluier eerder in de weg zat dan dat het iets toevoegde. Ik had zo de juiste keuze gemaakt.

Lees ook:

  • Op zoek naar een mooie bruids tiara? Wij geven je inspiratie van de mooiste bruids tiara’s. Lees de blog hier.
  • Het is lastig om te bepalen wat je als gast naar een bruiloft aantrekt. Je wilt niet “zomaar” een leuk jurkje aan, want je wilt je best doen er leuk uit te zien. Lees hier onze blog met 10x inspiratie kleding voor bruiloftsgasten.