BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Welk type weddingplanner zoek jij?

door | jul 2, 2019 | Blogs, Weddingplanner | 0 Reacties

Je hebt veel keuzes als het gaat om weddingplanners, dus begin met na te denken over wat je zoekt, waar je hulp bij nodig hebt en lees over de verschillende mogelijkheden voordat je met kandidaten afspreekt.

Er zijn een aantal professionals die onder de titel van de weddingplanner vallen, maar ze hebben allemaal verschillende vaardigheden. Niet alle weddingplanners bieden bijvoorbeeld styling of hebben geen eigen netwerk van samenwerkingspartners. Sommigen zijn meer gericht op visie, terwijl andere zich specialiseren in planning en voorbereiding. Zorg ervoor dat je duidelijk bent over de omvang van de diensten die potentiële weddingplanners bereid zijn te bieden wanneer je ze interviewt om er zeker van te zijn dat je alle ondersteuning krijgt die je verwacht. Hieronder vind je een gedetailleerd overzicht van de opties en welke voor jou/jullie geschikt zou kunnen zijn.

Wees voorzichtig: deze voorwaarden worden niet overal in de branche consequent gebruikt, maar geven je een idee van het type service dat je zoekt.

Full-service weddingplanner

Een full-service weddingplanner verzorgt alles – zowel ontwerp als coördinatie – van begin tot eind (zoals het maken van de algemene visie, het inhuren van en het ontmoeten van leveranciers en het regelen van weekendactiviteiten voor jullie gasten). Dit type weddingplanner is ideaal voor stellen die een complex evenement hebben of gewoon een professional willen die hen bij elke stap begeleidt en alle details van het uitvoeren van hun visie afhandelt.

Evenementontwerper

Een evenementontwerper richt zich op het samenbrengen van het algemene uiterlijk van de dag in plaats van het organiseren van het verloop van de dag (zoals de tijdlijn of het budget). Ze zijn als een interieurontwerper voor het evenement, dus ze kunnen samenwerken met andere verkopers – van boekhouders tot bloemisten – om jullie visie tot leven te brengen op basis van de stijl en sfeer die jullie hebben bedacht. Maar verwacht niet dat ze omgaan met de organisatie of logistiek.
Een huwelijksontwerper is niet per se een must als je zou willen werken met je locatiebeheerder, weddingplanner en / of bloemist om uw bruiloftsdecor-concept te creëren. Drukke koppels wenden zich vaak tot evenementontwerpers om een ??uniek thema-idee of -concept te bereiken – of gewoon om ervoor te zorgen dat hun ontvangst er geweldig uitziet. Dit type planner is het beste voor iemand die kan omgaan met het organiseren en coördineren van alle leveranciers en evenementen, maar iemand nodig heeft voor visie.

A la carte weddingplanner

Een A la carte weddingplanner helpt je het evenement vorm te geven door je decor-suggesties, aanbevelingen van leveranciers of hulp bij specifieke projecten te geven. Je neemt contact op met de weddingplanner wanneer je hulp nodig hebt en zij brengen voor elke dienst een uurtarief of een vast bedrag in rekening. Een à la carte weddingplanner is ideaal voor stellen die iemand nodig hebben om een ??blauwdruk te ontwerpen die ze zelf zullen uitvoeren.

Weddingplanner voor een dag / ceremoniemeester

Een weddingplanner voor een dag / ceremoniemeester helpt om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt op de daadwerkelijke trouwdag, maar is niet echt veel vooraf betrokken. De meesten geven er de voorkeur aan hun betrokkenheid minstens een maand voor de bruiloft te beginnen om er echt zeker van te zijn dat alles in orde is en dat ze meestal een vast bedrag in rekening brengen. Een weddingplanner voor een dag is perfect voor stellen die van plan zijn heel hands-on te zijn tijdens het planningsproces en de contracten en organisatie kunnen afhandelen, maar willen dat iemand de week ervoor alle details behandelt en op de dag van de bruiloft beschikbaar is voor mogelijke vragen of onduidelijkheden voor de leveranciers.