BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Je bestie als bruidsmeisje vragen

door | okt 20, 2017 | Blogs, Bruidsmeisje en bruidsjonker | 0 Reacties

Wil je naast je hubby-to-be, ook je bestie aan je zijde maar wil je niet dat ze teveel moet ‘regelen’ tijdens de bruiloft? Vraag haar dan als bruidsmeisje!

Bruidsmeisjes (en bruidsjonkers) zijn helemaal ‘hot’. Vroeger waren dit vaak kinderen, maar inmiddels hebben we invloeden uit Amerika te pakken en zijn dit vaak vrienden/familie van (ongeveer) dezelfde leeftijd.

Vaak zijn de bruidsmeisjes en bruidsjonkers hetzelfde gekleed, of passen ze goed bij elkaar. Dat is natuurlijk geen must, maar het staat zo leuk op de foto’s!

Wat doen de bruidsmeisjes?

Vóór de bruiloft zijn de bruidsmeisjes degene die misschien wel meegaan bij het uitzoeken van je jurk, schoenen enz. En samen bladeren jullie waarschijnlijk in 100.000 bladen totdat jullie hèt beste bruidskapsel hebben gevonden. Ook een belangrijke functie van je bruidsmeisjes: het organiseren van je vrijgezellenfeest!

Tijdens de bruiloft hebben je bruidsmeisjes vooral een praktische functie. Ze zijn mogelijk erbij bij het aankleden en kunnen eventueel helpen met je jurk als je moeder het met haar leesbrilletje niet goed meer kan zien. Ga je foto’s maken? Dan kan er een bruidsmeisje mee om je sleep omhoog te houden of om je jurk goed te leggen.

En de bruidsjonkers?

Voor de bruidsjonkers geldt eigenlijk hetzelfde. Ze kunnen mee bij het uitzoeken van het pak en zijn vaak erbij bij het aankleden. Maar in plaats van helpen met de jurk wordt er vaak een borrel gedronken of nog een spelletje op de playstation gespeeld voor of na het aankleden. De typische mannendingen zeg maar..