BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Zo kies je je trouwschoenen

door | jun 13, 2022 | Blogs, Trouwjurk & schoenen | 0 Reacties

Het kiezen van de perfecte trouwjurk zal waarschijnlijk bovenaan je lijstje staan als je verloofd bent, maar vergeet niet dat je het moet combineren met een paar mooie trouwschoenen!

Moet ik mijn trouwschoenen voor of na de jurk kiezen?

Dat ligt eraan wat je belangrijker vindt. In de meeste gevallen kies je eerst je jurk en zoek je daarna schoenen die daarbij passen. De jurk bepaalt namelijk de stijl, kleur en hakhoogte.

Lees ook: 7x inspiratie van goedkope trouwjurken.

Voor welke hakhoogte moet ik gaan?

Kies een hakhoogte die je normaal gesproken ook draagt en waar je je het prettigst bij voelt. Hoe mooi de schoenen eruitzien, ga wel voor comfort! Je draagt je schoenen een hele dag, dus ga voor een hakhoogte die je gewend bent. De lengte van je jurk wordt bepaald door je schoenen, je wilt natuurlijk geen struikelramp op je bruiloft!

Moeten mijn trouwschoenen wit zijn?

Nee! Je ziet het tegenwoordig veel vaker dat bruiden voor gekleurde schoenen gaan. Blauw is hierin een populaire kleur, want bruiden gebruiken dit vaak als ‘something blue’. Wit of kleur: zorg ervoor dat de schoenen bij je jurk passen en ze lekker zitten.

Moet ik mijn trouwschoenen aan?

Als je jouw schoenen van tevoren draagt, kun je volledig bepalen of ze goed zitten of dat er een zooltje of inzetstukken nodig zijn. Draag je schoenen daarom een paar keer om deze goed in te lopen zodat ze zich naar je voet vormen.

Welke trouwschoenen passen bij een trouwjurk in vintage stijl?

Welk vintage tijdperk je ook gebruikt bij het kiezen van je jurk of thema, kies een paar vintage trouwschoenen die geïnspireerd zijn op hetzelfde tijdperk. Schoenen die een dramatische statement maken, zien er geweldig uit wanneer ze worden gecombineerd met een korte vintage trouwjurk!

Hoe zit het met een statement jurk?

Een statement jurk met veel detail kan prachtig afgewerkt worden met een eenvoudige, elegante pumps om een chique statement te creëren. Heb je een rustige trouwjurk? Dan kan je helemaal los gaan met je schoenen!

Moet ik de locatie overwegen bij het kopen van mijn trouwschoenen?

Wanneer je op het strand trouwt, op het gras of in een bos, kies je waarschijnlijk andere schoenen dan wanneer je op de stenen trouwt. Het is daarom een goed idee om na te denken over de locatie en de afstand die je op je trouwdag aflegt. Denk ook aan het seizoen waarop je trouwt. Kies in de winter voor een warme schoen terwijl in de zomer je voeten dikker kunnen worden van de warmte.

Wat betekent de silver sixpence-traditie?

In je zoektocht naar een paar hemelse trouwschoenen zul je merken dat veel stijlen worden geleverd met een zilveren sixpence in de zool. Dit is eigenlijk een bruidstraditie. Een zilveren sixpence in de schoen van de bruid is een oud gebruik om je veel geluk te brengen. De sixpence symboliseert welvaart, liefde en geluk. De traditie zegt dat als je dit bij je hebt op je trouwdag je al deze dingen door je hele huwelijk heen brengt.

Wat als ik mijn trouwschoenen opnieuw wil dragen?

Als je jouw bruidsschoenen opnieuw wilt dragen maar de kleur niet past bij jouw dagelijkse outfit, kun je sommige schoenen verven! Informeer in de schoenenwinkel bij de aankoop van je schoenen of deze te verven zijn. Vaak gaat dit alleen bij ivoorkleurige zijde.

Tot slot, vergeet je voeten niet!

Vergeet niet om je voeten goed te behandelen. Maak eventueel een afspraak bij een pedicure zodat je straks in je prachtige trouwschoenen stapt met een zachte huid, nette nagelriemen en glanzende geverfde nagels!

Lees ook: 10x inspiratie kleding voor bruiloftsgasten en 10 dingen die niemand je vertelt over het passen en uitzoeken van jouw trouwjurk

Alles wat je wilt weten over bruiloft dresscodes lees je hier! Bijvoorbeeld wat je aantrekt als bruiloftsgast en wat je juist niét aantrekt.