BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Taken weddingplanner

door | jul 2, 2019 | Blogs, Weddingplanner | 0 Reacties

Weddingplanners brengen de visie van bruiden en bruidegoms tot leven door alle aspecten van de huwelijksceremonie, receptie en vaak de huwelijksreis te plannen, te organiseren en te overzien. Ze zorgen ervoor dat de voorbereiding, evenals de uitvoering, van de grote dag van het koppel soepel verloopt en dat de pasgehuwden tevreden zijn met de resultaten.

Weddingplanners lijken heel erg op algemene aannemers. Ze werken samen met klanten om een ??actieplan op te stellen en zijn vervolgens verantwoordelijk voor het verwerven van de nodige leveranciers zoals cateraars en bloemisten.

Weddingplanner taken en verantwoordelijkheden

De specifieke taken die door een Weddingplanner worden uitgevoerd, kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de klant, maar er zijn verschillende kernverantwoordelijkheden die je kunt verwachten als huwelijksplanner.

Maak een masterplan

Een paar dat van plan is te trouwen, heeft zeker een visie voor wat zij willen dat hun huwelijksdag wordt. Het is de taak van de weddingplanner om het masterplan te maken – van de trouwdatum en locatie tot de zitplaatsen bij de receptie – om die visie werkelijkheid te maken. Dit omvat het maken van budgetten, checklists en planningen.

Overleg bieden

Weddingplanners besteden veel tijd aan het raadplegen van klanten en het ontmoeten van verkopers. Afspraken moeten worden gemaakt met klanten om hun evenement te bespreken, om te toeren en faciliteiten te inspecteren en om leveranciers te selecteren. Naarmate het evenement dichterbij komt, staan ??Weddingplanners dagelijks in contact met de klanten en leveranciers om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt.

Verkoop diensten van leveranciers

Verkopen is een belangrijk onderdeel van de taak van de Weddingplanner. Naast het verkopen van hun eigen diensten, zijn Weddingplanners belast met de verkoop van de diensten van voorkeursleveranciers, zoals muziekuitvoeringen, barservices en fotografen. Weddingplanners die worden gebruikt door weddingplanningbedrijven worden vaak aangemoedigd om driemaandelijkse verkoopdoelen te behalen of te overtreffen.

Zorg ervoor dat contracten in orde zijn

Van het beveiligen van de locatie tot het huren van een DJ, het plannen van een bruiloft vereist veel contracten, stortingen en betalingen. Het is de taak van de Weddingplanner om ervoor te zorgen dat alle contracten in orde zijn en dat alle betrokken partijen aan hun contractuele verplichtingen voldoen.

Weddingplanner-vaardigheden

Weddingplanners moeten uiterst gedetailleerd zijn en mensen organiseren met een echte passie voor het helpen van anderen. Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om kalm te blijven temidden van chaos zijn van cruciaal belang voor succes in het beroep. Naast deze algemene vaardigheden en eigenschappen zijn werkgevers op zoek naar Weddingplanner-kandidaten met de volgende vaardigheden.

De volgende vaardigheden zijn noodzakelijk voor het uitvoeren van de taken van de weddingplanner:

  • Maken en werken binnen budgetten
  • Onderhandelen met leveranciers
  • Contracten begrijpen
  • Producten en diensten kunnen verkopen
  • Beschikken over up-to-date kennis van trouwtrends
  • Geavanceerde vaardigheden: hoewel de meeste werkgevers de volgende vaardigheden niet nodig hadden, hadden meerdere vacatures ze als voorkeur. Voeg deze toe aan je Weddingplanner-toolbox en verbreed je carrièremogelijkheden.
  • Vaardigheid in Microsoft Office-programma’s

Met welke uitdagingen wordt een Weddingplanner geconfronteerd?

Er zijn veel emoties betrokken bij het plannen van bruiloften. Daarnaast zijn er meerdere mensen die een stem in het nemen van beslissingen willen hebben. Het kan een hele uitdaging zijn om al die individuen op dezelfde pagina te krijgen, vooral wanneer je met een aantal beslissingen verder moet gaan. Het is daarom belangrijk dat de weddingplanner met stress om kan gaan en van aanpakken weet om problemen ter plekke op te lossen.