BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Strooibloemen: echt of nep?

door | mrt 10, 2020 | Blogs, Strooimandjes en strooibloemen | 0 Reacties

Je gaat zitten en je trouwjurk scheurt kapot, iemand morst rode wijn over je jurk en tijdens je fotoshoot poept een vogel op je sleep. De meeste aanstaande bruiden hebben wel eens zulke nachtmerries. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar sommige dingen kun je voorkomen. Echte strooibloemen kunnen namelijk afgeven.

Probeer dit voor je te zien:

Je bruidsmeisje van vier jaar loopt in haar witte jurkje stapje-voor-stapje naar het altaar en strooit prachtige rode rozenblaadjes op de loper. Iedereen glimlacht bij dit vertederende beeld. Ze heeft vlechtjes in haar haar en hier zitten bloemetjes doorheen gestoken. Haar strooimandje is versierd met dezelfde bloemetjes waardoor het een geheel wordt. Ze is zo trots op haar rol als bloemenmeisje en geeft bij aankomst een dikke kus aan de bruidegom. Ze kijkt om naar het pad van rozenblaadjes dat ze heeft gemaakt, perfect! Klaar voor de bruid.

Jij komt aan, aan de arm van je vader. Je ziet dat alle ogen op jou gericht zijn en je danst over de rozenblaadjes heen, op weg naar het altaar. Je hebt nog niets in de gaten. Je geeft je vader een kus en hij geeft jou weg aan je aanstaande man. Jullie gaan zitten. Je legt je jurk goed en.. PANIEK! De rozenblaadjes hebben afgegeven en de onderkant van je jurk heeft allemaal rode vlekken!

Lees hier waarom we rode rozenblaadjes gebruiken.

Echte strooibloemen

Echte strooibloemen kunnen afgeven. Let op!: kunnen afgeven. Wanneer rozenblaadjes vochtig worden, gaan deze afgeven. Trouw je in de herfst of op een regenachtige dag? Dan is de kans groot dat je rozenblaadjes zullen afgeven. Trouw je met een zonnetje buiten? Dan hoeft er niet zo veel aan de hand te zijn.

Niet alle strooibloemen geven af. Je kunt natuurlijk kiezen voor witte rozenblaadjes, of lichtroze of geel, zodat de kleur niet zo opvalt.

Tip: test of je strooibloemen afgeven. Neem een lapje stof (liefst van je trouwjurk) en een aantal bloemblaadjes. Wrijf deze zachtjes tegen elkaar aan en kijk of er een kleur achterblijft. Maak eventueel een bloemblaadje een beetje nat en wrijf opnieuw. Misschien zie je er niets van, misschien geeft de kleur af op het lapje stof. Bepaal voor jezelf of je wel of niet de echte bloemblaadjes wilt gebruiken.

Neppe strooibloemen

Neppe strooibloemen worden vaak van stof gemaakt en zijn door jouw bruidjesmeisje of bloemenmeisje net zo gemakkelijk te strooien als rozenblaadjes. Door stof te gebruiken, lijken deze het meeste op echte bloemblaadjes. Ook neppe bloemblaadjes kun je natuurlijk testen met een lapje stof of deze afgeven van kleur. Dan weet je zeker of je deze wilt gebruiken.

Ben je op zoek naar een alternatief voor strooibloemen? Wij hebben 3 alternatieven voor je onder elkaar gezet. Je leest het hier.