BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

De perfecte trouwfoto’s

door | feb 18, 2020 | Blogs, Foto & video | 0 Reacties

Je trouwfoto’s zal je je leven lang blijven bekijken. Het zijn tenslotte de herinneringen van een van de mooiste dagen uit je leven.

Hoe krijg je de foto’s die jij wilt?

Veel mensen zijn bang dat ze niet goed op de foto staan. Een trouwfotograaf kan je hierbij helpen. Je hebt ongetwijfeld een voorbespreking met je fotograaf, dus vertel alles waar jij je druk over maakt. Zo kan de fotograaf er rekening mee houden en krijg jij de perfecte trouwfoto’s.

Hoe vind je de juiste fotograaf?

Vraag naar het portfolio als je een fotograaf op het oog hebt. Wil je spontane trouwfoto’s of houd je bijvoorbeeld meer van geposeerde foto’s? Uit het portfolio kan je al veel ontdekken over de werkwijze en vooral de resultaten van de fotograaf. Ook is het handig als je een klik hebt met de fotograaf, je moet je tenslotte wel comfortabel voelen dat hij/zij de hele dag bij je is. Het is natuurlijk de bedoeling dat je met een echte glimlach op de foto staat in plaats van een opgeplakte lach omdat je de grapjes van je fotograaf niet leuk vindt. Dus: vraag naar een portfolio!

Tips bij de voorbereidingen

Laat je foto’s maken tijdens het aankleden? Dan is het fijn voor de fotograaf dat dit in een lichte en ruime kamer gebeurt. Tijdens de voorbereidingen, zoals het aankleden, de visagie en het creeren van het perfecte bruidskapsel wen je alvast aan de fotograaf om je heen. Je bent vast nerveus, net als je ouders. Dat levert echt leuke plaatjes op!

Wil je iets specifieks op de foto hebben tijdens de voorbereidingen? Laat het je fotograaf van tevoren weten en leg het alvast klaar. Misschien heb je mooie oorbellen van je overleden oma die je draagt, of draagt je aanstaande de manchetknopen die ook zijn vader bij zijn huwelijk droeg. Dat zijn bijzondere accessoires die wel een foto verdienen.

Ga je voor een first look? Hèt moment dat jullie elkaar voor het eerst zien is natuurlijk bijzonder! Probeer voor bij je first look voor een lichte en ruimte omgeving te zorgen. Sommige stellen gebruiken de trap waarop de bruid naar beneden loopt, maar hier is het heel donker en daardoor lastig om een mooi plaatje van vast te leggen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een woonkamer, (voor)tuin of laat de bruidegom aanbellen en de bruid de deur open doen.

Tips bij het maken van de fotoshoot

Let op de reistijd als je de fotoshoot op verschillende plekken wilt doen. Het maken van de trouwfoto’s bij een shoot duurt vaak ongeveer 1,5 uur, exclusief reistijd. Neem eventueel een bruidsmeisje mee zodat zij je jurk goed kan leggen voor de foto, maar neem niet te veel mensen mee. Die leiden je alleen maar af. Tijdens de fotoshoot ben je juist even samen, geniet daar van dan straalt de liefde van jullie af! Je fotograaf praat je door de fotoshoot heen, juist als je het spannend vindt. Hij vraagt om elkaar aan te kijken, of om grapjes te maken zodat je écht lacht. Heb je speciale poses in gedachte? Laat het vooraf weten zodat de fotograaf hier rekening mee kan houden.

Bij het maken van buitenfoto’s is het altijd spannend of er geen regen wordt verwacht. Houd daarom voor de zekerheid een binnenlocatie achter de hand. Binnen en buiten kunnen prachtige foto’s gemaakt worden dus maak je geen zorgen als het regent.

Tips voor de foto’s met gasten

Voor het maken van een groepsfoto met alle gasten heeft de fotograaf een beetje hulp nodig. Geef bij je ceremoniemeester aan dat hij/zij de fotograaf hierbij helpt als dat nodig is. Bijvoorbeeld door gasten met hun naam aan te kunnen spreken, gasten bij elkaar te kunnen roepen en om te zien of de stellen bij elkaar staan.

Je ouders, schoonouders en je beste vrienden, willen ongetwijfeld ook met jullie op de foto. Je kunt van tevoren een lijstje maken met alle combinaties die je op de foto wilt hebben. Geef de lijst aan je ceremoniemeester en hij/zij kan de gasten bij elkaar roepen en afvinken zodat je geen enkele combinatie mist bij het maken van je trouwfoto’s. Je kan je trouwdag niet opnieuw doen, dus zorg er echt voor dat alle combinaties op de foto staan.

Twijfel je of je ook een videograaf op je bruiloft wilt? Lees dan deze blog hierover.