BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Ceremoniemeester op bruiloft

door | mei 4, 2022 | Ceremoniemeester, Trouwpersoneel, Weddingplanner | 0 Reacties

Ga je trouwen en wil je alles weten over een ceremoniemeester op jullie bruiloft? Wat je allemaal moet regelen voor je huwelijksdag en het feest voordat je gaat trouwen? Lees dan verder!

wedding, marriage, husband

Wie moet je als ceremoniemeester vragen voor jullie bruiloft?

Maak geen fout door iemand te kiezen omdat je je “verplicht” voelt. Misschien was jij wel ceremoniemeester bij zijn/haar bruiloft en heb je het gevoel dat je dat ’terug’ moet doen. Doe het alsjeblieft niet! Kies iemand met planning-ervaring, waar je goed mee overweg kunt en je vertrouwt! Ceremoniemeester zijn is een hele belangrijke taak en echt niet voor iedereen weggelegd.

Houd er wel rekening mee dat de ceremoniemeester een stuk drukker is tijdens de bruiloft dan de andere gasten. Hoewel, een goede ceremoniemeester zorgt dat alles goed is geregeld en dan zou het hem/haar weinig tijd tijdens de bruiloft of het feest hoeven kosten ;-).

bride, bridesmaid, wedding

Wat is een leuk idee om de ceremoniemeester te vragen?

Er zijn ontelbare mogelijkheden om zo’n vraag leuk te verpakken. Plan een leuk diner en vraag het onder het eten, neem de persoon mee naar de trouwlocatie die jullie voor ogen hebben en vraag het daar of maak een draaiboek waar zijn/haar naam in staat bij de ceremoniemeester-taken als hint.

Je kunt je ceremoniemeester ook vragen met een cadeau. Net zoiets als hoe je je bruidsmeisjes wilt vragen. Daarover vind je ideeën op de volgende blogs:

·       Cadeau bruidsmeisje: gepersonaliseerde ochtendjas

·       7 originele manieren om je bruidsmeisje te vragen

·       Armbandje voor je bruidsmeisje

·       De 5 leukste make-up tasjes voor je bruidsmeisjes!

gift, parcel, surprise

Hoe duur is een ceremoniemeester?

Een ceremoniemeester hoeft je geen geld te kosten. Meestal is de taak, net als de taak van een bruidsmeisje, een vriendendienst. Natuurlijk is het wel heel leuk om een cadeau achteraf te geven als dank voor alle voorbereidingen en goede zorgen.

Hoe noem je een vrouwelijke ceremoniemeester?

Vraag jij je af hoe je een vrouwelijke ceremoniemeester noemt? De functienaam ‘Ceremoniemeester’ is geen mannelijke vorm maar wordt gebruikt voor mannen én vrouwen. Het komt voort uit de uitdrukking ‘iets meester zijn’. Daarmee geef je aan dat je iets meester bent, je boven andere staat of je iets goed beheerst.

Het wordt dus geen ceremoniemeesteres of ceremoniemeesterin. Dat klinkt toch best apart. In Nederland houden we het daarom ‘gewoon’ op ceremoniemeester.

bride, woman, model

Wat zijn de taken van ceremoniemeester?

Ben jij benieuwd wat de taken zijn van de ceremoniemeester? Meestal houdt de ceremoniemeester de checklist bruiloft bij, het aantal gasten, definitieve gastenlijst maar is ook contactpersoon voor de trouwlocatie / fotograaf / videograaf / muziek of DJ en andere leveranciers. Kijkt mee met de tafelschikking, zorgt dat jij je bruidsboeket op tijd hebt en zorgt van tevoren voor alle andere voorbereidingen.

Ben jij pietje precies en wil je ook een ceremoniemeester? Dan regelen jullie waarschijnlijk samen veel. Bespreek dan goed je wensen met je ceremoniemeester over alle zaken, contact met leveranciers, de gastenlijst en alle andere voorbereidingen voor jullie huwelijksdag!

Lees ook: https://www.brideside.nl/wat-zijn-de-taken-van-een-ceremoniemeester/