BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

Bruids tiara

door | mrt 25, 2020 | Blogs, Haaraccessoires | 0 Reacties

Als je jouw bruidslook af wilt maken naast je trouwjurk en sieraden kun je kiezen voor een sluier en/of een mooie haaraccessoire, bijvoorbeeld een bruids tiara. Bij trouwwinkels kun je prachtige exemplaren kopen, maar niet altijd zit hier een geschikte optie voor jou tussen. Wij geven je hieronder inspiratie voor mooie bruids tiara’s.

Wat is een tiara

Een tiara (komt van het Perzische ???? tara, overgenomen in het Latijn als ’tiara’) is een soort kroon. Zowel hoge cilindervormige kronen als lagere, ronde hoofdsieraden worden tiara genoemd.

In de huidige tijd is de meest voorkomende tiara een (half-)rond hoofdsieraad voor vrouwen, meestal gemaakt van een (edel)metaal, en versierd met edelstenen. In de negentiende eeuw ontwikkelde deze tiara zich in de westerse wereld tot een statussymbool van vrouwen uit de hoge kringen. Tegenwoordig wordt deze alleen nog gebruikt als haarsieraad voor een bruid en koninginnen.

Voel jij je een koningin in je trouwjurk? Dan maakt een tiara waarschijnlijk jouw plaatje compleet!

Bruids tiara Ellia

Een prachtige prinsessen tiara van strass. Perfect voor een vintage geïnspireerde bruid. Look uit de 1920’s als vintage tiara.
Gemaakt van strass kristal met zilveren beugel en verschillende grootte kristallen steentjes. Tiara grootte is 16 x 4.5 cm hoog.

Glamour en stijlvol. Uniek en romantisch. Je bestelt deze hier.

Voorbeeld bruids tiara met vintage look

Bruids tiara Anabella

Een prachtige rhinestone tiara voor een koninklijke bruid!

Tiara formaat is 16 cm breed x 4,5 cm hoog. Je bestelt deze prachtige tiara hier.

Bruid heeft tiara in haar haren

Bruids tiara – kristallen kroon

Een glimlach is het mooiste wat je dragen!

De moderne bruid draagt een mooie Tiara naast de sluier. De tiara’s zijn van hoge kwaliteit en bieden de perfecte pasvorm dankzij hun flexibele bogen. Ze bieden een hoog draagcomfort, zijn gemakkelijk te hanteren en kunnen in haarstijlen worden verwerkt.

Kleur: zilver, Gewicht: 115g, Diameter: 27 cm, Nikkel-loodvrij en anti-allergisch.

Bestel deze tiara hier.

Voorbeeld bruidstiara die lijkt op een kroon

Twijfel je nog of je wel of geen sluier wilt dragen op je trouwdag? Lees dan onze blog ‘Wel of geen sluier’ waarin ons bruidenpanel antwoord geeft op deze vraag.