BrideSide Blog

Tips & cadeaus voor jouw bruiloft

5 manieren om je partner een aanzoek te laten doen

door | aug 12, 2018 | Blogs, Bruid & Bruidegom | 0 Reacties

5 manieren om je partner een aanzoek te laten doen

 

Ultimatums zijn eng – en ze kunnen averechts werken. Er zijn natuurlijk enkele scenario’s waarbij je partner echt aan het zeuren is en de ander dus een extra duwtje nodig heeft. Laten we aannemen dat dit hier het geval is. Dus hoe zorg je ervoor dat hij dan een aanzoek doet?

 

Eerlijke communicatie is altijd de sleutel tot elke relatie. Maar als je klaar bent om je te verloven en je bent er niet zeker van of je partner dat ook is, is het misschien niet het soort onderwerp dat je terloops ter sprake brengt. En hoe graag we ook willen dat een of ander toverwoord een aanzoek kan garanderen, helaas… Trouwen klinkt misschien te definitief. Begin anders met verloven, dan komt het trouwen vanzelf. Hieronder 5 tips om je partner een aanzoek te laten doen.

 

#1. Geef je partner een signaal.

Er zijn tal van mogelijke redenen waarom je partner je nog niet ten huwelijk heeft gevraagd. Dit kan komen dat je partner bang is om afgewezen te worden – echt waar! Elimineer deze angst door een signaal te geven dat je klaar bent om te trouwen – je kunt dit subtieler doen dan zeggen: “Ik wil vóór eind van het jaar ten huwelijk gevraagd worden en zonder ring zeg ik geen ‘ja’.” Begin met het nonchalant verwerken van het onderwerp in normale gesprekken, of het nu gaat over het huwelijk van een vriend of een nieuwe film of boek met een interessante kijk op het huwelijk. Ga nog een stapje verder door het onderwerp toe te passen op je eigen leven en samen te kijken wat je partner ervan vindt. Je partner kan je kleine list doorzien, maar wat dan? Een signaal is een signaal! En als dat niet lijkt te werken…

 

#2. Laat je partner weten wat voor soort ring je wilt (of niet wilt).

Voor velen is het idee van ringen uitzoeken verwarrend en angstaanjagend. De generalisatie waarvan je verwacht dat je een dure diamant krijgt, zit ingebakken in de geest van sommige mensen, dus je kunt helpen om eventuele angst te verminderen. Wat voor soort vorm, omgeving en stijl wil je? Houd je van diamanten, of hou je van saffieren? Of wil je geen edelsteen in je ring? Dit is je kans om je stem te laten horen en je standpunt kenbaar te maken, omdat de ring waarschijnlijk een rol speelt bij het aanzoek, afhankelijk van hoe lang het duurt om te sparen. Je kunt iets zeggen als: “Mijn vriendin Sharon is net verloofd – haar ring is prachtig. Het is gewoon perfect, het heeft blablabla …” Neem zelf alvast een kijkje bij juweliers en laat de folders nonchalant liggen. Met natuurlijk een grote cirkel om de ring die jij mooi vindt.

 

#3. Neem genoegen met een voorstel volgend jaar, niet dit jaar.

Je zult waarschijnlijk de volgende 50 jaren samen doorbrengen, dus denk aan het grote geheel: maakt het echt uit of je in december of juni verloofd bent? Natuurlijk, als je partner al jaren twijfelt over zijn verloving en je weet in je buik dat het tijd is, is er eigenlijk maar één strategie die kan helpen…

 

#4. Maak een eerlijk gesprek.

Nogmaals, dit is de belangrijkste tip zonder trucs. Zonder het als ultimatum in te brengen, praat over hoe jullie je beide samen voorstellen. Waar gaat dit naartoe – en wanneer? Probeer niet een specifieke concrete datum vast te leggen (dit kan de spontaniteit en romantiek van het voorstel wegfilteren), maar je kunt het gesprek in grote lijnen gebruiken om ervoor te zorgen dat jullie allebei op dezelfde pagina zitten. Zo niet, doe een stapje terug en kijk of er nog andere problemen spelen.

 

#5. Praat niet te vaak over je droomhuwelijk.

Tenzij je weet van je partner dat hij heel graag wil trouwen, confronteer hem niet met plaatjes van trouwjurken, bloemen of bruidstaarten. Het idee om met je te trouwen kan aantrekkelijk zijn, maar de details (en de kosten) van een bruiloft kunnen voor sommige mensen overweldigend zijn. En dat wil je nu juist niet bereiken!

Benieuwd naar verlovingsverhalen van anderen? Lees deze hier.